Rudeni as taip pat gundziausi juodaja bei baltaja lelijomis - bet pas mane kaip Sobieska apibudino irgi morkavos bei geltonu atspalviu - tada pirkau tik balta.
svoguniukai pasirodo net sumiksteje, laikiau papuvusiais, bet sukisau sonan prie vilkdalgiu - nesitikejau, bet bus ziedu idomu, ar tikrai tos karaliskos vamzdelines laukiu.
mano jurginai vienas po kito skleidziasi nedrasiai (vazonuose jau menuo drasiai zydi) - visi daiginti nuo balandzio galo siltnamy.
siemet ziauriai nesiseka su gazanijomis (puola amarai ir zdiusta keistai) bei darzelinemis verbenomis - ir ta, ir ana darau, purskiu chemija, trasom popinu - nieko gero.
Pas mane irgi vamzdeline zydi, tik ja nufotografuot graziai sunku, kai ziedeliai zemyn palinke.
QUOTE(egis11 @ 2010 07 11, 22:08)
geras selsmas
Papildyta:
tuo turbut ir skiriasi vyras nuo moters,as 10minuciu,ieskojau pomidoro
Papildyta:
tuo turbut ir skiriasi vyras nuo moters,as 10minuciu,ieskojau pomidoro
QUOTE(evansmum @ 2010 07 10, 17:01)
Mano tevai kazkada gave soda buvusios pelkes teritorijoj labai daug asiukliu turejo, bet laiste tirpalu su soda, labai sumezejo ju.
Ar bandet kas toki "recepta" ?
Ar bandet kas toki "recepta" ?
Ne, nebandžiau. O ką laistė: pievutę, gėlynus ar tuščią plotą be jokių augalų? Gal kas žinot, ar soda augalams nekenkia?
QUOTE(Juma81 @ 2010 07 08, 14:06)
Dar tik planuojamame gėlyne ar kitokiame želdyne. Dabar viskas nupurkšta roundapu, tik asiūkliai ir težaliuoja Jų ten tiek daug, kad nežinau, ką reikės daryt.
Bandžiau druska barstyt, tai tam kartui padeda, bet po kurio laiko ir vėl išlenda. Nedideliame plote gal ir įmanoma taip išnaikint, bet didesniame sunkiai pavyks tikriausiai.
Dar turiu pasižymėjus, kad juos naikina tokie chemikalų mišiniai:
* ariane su lontrelu;
* glyfos su banvel;
* roundapas su azoto trąšomis.
Nei vieno dar neišbandžiau, tai negaliu pakomentuot. Bėda mūsų nedideliame miestely rast tų chemikalų. Roundapo yra, o kitų reikia ieškot didesniuose miestuose.
Ir dar buvo vienas patarimas, kurį reikės išbandyti, tai purškimas rudenį, kai drėgmė smelkiasi gilyn į žemę.
Bandžiau druska barstyt, tai tam kartui padeda, bet po kurio laiko ir vėl išlenda. Nedideliame plote gal ir įmanoma taip išnaikint, bet didesniame sunkiai pavyks tikriausiai.
Dar turiu pasižymėjus, kad juos naikina tokie chemikalų mišiniai:
* ariane su lontrelu;
* glyfos su banvel;
* roundapas su azoto trąšomis.
Nei vieno dar neišbandžiau, tai negaliu pakomentuot. Bėda mūsų nedideliame miestely rast tų chemikalų. Roundapo yra, o kitų reikia ieškot didesniuose miestuose.
Ir dar buvo vienas patarimas, kurį reikės išbandyti, tai purškimas rudenį, kai drėgmė smelkiasi gilyn į žemę.
o sitos chemines priemones kaip paveiks veja? ar jomis galima purksti tik ten kur negaila nieko.. nes as tai noreciau veja issaugot tik kazkaip asiukli isvyt.. suprantu kad sudetinga, bet gal visgi..
QUOTE(makse* @ 2010 07 12, 14:59)
o sitos chemines priemones kaip paveiks veja? ar jomis galima purksti tik ten kur negaila nieko.. nes as tai noreciau veja issaugot tik kazkaip asiukli isvyt.. suprantu kad sudetinga, bet gal visgi..
Būna atrankinio poveikio ir visuotinio poveikio herbicidai. Atrankinio poveikio veikia tik tam tikras augalų grupes, tarkim plačialapes žoles (gysločius, kiaulpienes ir pan.) vejoje, o visuotinio poveikio herb icidai naikina viską iš eilės. Iš paminėtų Juma81 roundapas ir glyfos yra visuotinio poveikio, todėl juos galima naudot tik kur nori numarinti visą augmeniją, o vejoje naudojami atrankinio veikimo herbicidai.
paprastai apie tai turėtų pakonsultuot parduotuvėje, nes herbicidai neparduodami laisbvai, jie būna užrakinti spintose ir neišvengiamai reikia kviestis konsultantą, kad paduotų reikalingą prekę, taigi tuo pačiu ir patardyti galima, pasiseks, jei pataikysi ant žinovo
Su kuo derinate (ar matėtė gražų derinį) bestiebes karlinas?
klausykit merginos turiu klausima: kokiu augalu negalima sodinti aplink nama??? noriu namo 2 kampus apsodinti keletu dekoratyviu medeliu ir krumu, esu girdejusi kad ne visus galima, mat ardo pamata ir t.t. gal kuri zinote kokiu reikia privengti
Sveikutes
Sveikinu visas, sulaukusias tokios grazios ir siltos vasaros . Imetu ir as kelis savo aplinkos vaizdelius :
Sveikinu visas, sulaukusias tokios grazios ir siltos vasaros . Imetu ir as kelis savo aplinkos vaizdelius :
QUOTE(leliumai @ 2010 07 12, 15:26)
Man rodos tiktu su rugiagelemis, neaukstomis viksvomis, kai kuriais silokais, liutpedem, cesnakais, liatriais, kieciais, kraujazolemis, monardomis.
Pas mane labai tiktu su mano ugio usnimis ir dagiliais uz tvoros (kurios dar nerodziau ).
Jei galiu paklausti, del kokios priezasties tu jas pasirinkai, mane jos kazkaip nelabai maloniai nuteikia. Vasaros pabaigoj, kiek esu maciusi, nuruduoja kotai (gal ten stiebines ).
QUOTE(vida777 @ 2010 07 12, 17:51)
Jei galiu paklausti, del kokios priezasties tu jas pasirinkai
esu sėklų pirkomanijos auka Pirkau dėl to, kad mano žemėj turėtų augti ir nesiskųsti. Stebėsiu, žiūrėsiu ar tiks ir patiks, bandysiu derint su kažkuo.
Sveikos, merginos,
Labai reikia Jusu pagalbos. Esu maciusi, kaip kazkurioje temoje, atrodo Knifofija, sake, kaip naikinti dobilus is dekoratyvines vejos, bet nerandu.. Gal gas zino ar atsimena, kuo reikia juos purksti ar barstyti?
aciu
Labai reikia Jusu pagalbos. Esu maciusi, kaip kazkurioje temoje, atrodo Knifofija, sake, kaip naikinti dobilus is dekoratyvines vejos, bet nerandu.. Gal gas zino ar atsimena, kuo reikia juos purksti ar barstyti?
aciu