laurecha as ta kepure su malonumu sutriauksciau
as nataliuncik duoneles kepu orkaitej nedengdama dedu inda su vandeniu ir tada kazkaip normali ta pluta
vakar nedejau - gavosi kietoka - man laaabai skanu - MB prase minkstesnes plutos
kepu as dazniausiai paprastoj skardoj (tiesiu kepimo pop) arba dedu i silikonine forma kvadratine
QUOTE(laurechka @ 2010 06 25, 18:56)
dangti nuimt po 15min kepimo įkaitusioje orkaitėje.... Aš taip supratau.... daba tik ką įkišau kept duonelę....
aš statau į šaltą orkaitę ir nuo to laiko skaičiuoju
QUOTE(laurechka @ 2010 06 25, 19:23)
Pyyyyp kaip nuskilo kepalas....... Tokia kaip kepurė atsiskyrė........
perkepei
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 25, 17:46)
perkepei
Man ta kepurė atšoko kai atidengiau dangtį.... Bet šiaip graži duonelė.... Kai pravės, pjausiu ragaut.......
aš,skaičiau knygoje"Laiko patikrintos idėjosir patarimai"
Prieš dedant tešlą š orkaitę.apibarstykite ją miltais,arba aptepkite glajumi.
Glajaus rūšis lems kokia bus bus iškeptos duonos plutelė.
Norėdami,kad plutelė būtų traški aptepkite tešlą pienu.
Jei patinka minkšta plutelė,tešlą aptepkite skysta grietinėle.
O,išėmę iš porkaitės padėkite ant grotelių uždenkite rankšluosčiu švariu ir leiskite atvėsti.
Aš,kepiau ,aptepiau grietinėle plutelė buvo minkšta,
Prieš dedant tešlą š orkaitę.apibarstykite ją miltais,arba aptepkite glajumi.
Glajaus rūšis lems kokia bus bus iškeptos duonos plutelė.
Norėdami,kad plutelė būtų traški aptepkite tešlą pienu.
Jei patinka minkšta plutelė,tešlą aptepkite skysta grietinėle.
O,išėmę iš porkaitės padėkite ant grotelių uždenkite rankšluosčiu švariu ir leiskite atvėsti.
Aš,kepiau ,aptepiau grietinėle plutelė buvo minkšta,
QUOTE(regna @ 2010 06 25, 21:34)
aš,skaičiau knygoje"Laiko patikrintos idėjosir patarimai"
Prieš dedant tešlą š orkaitę.apibarstykite ją miltais,arba aptepkite glajumi.
Glajaus rūšis lems kokia bus bus iškeptos duonos plutelė.
Norėdami,kad plutelė būtų traški aptepkite tešlą pienu.
Jei patinka minkšta plutelė,tešlą aptepkite skysta grietinėle.
O,išėmę iš porkaitės padėkite ant grotelių uždenkite rankšluosčiu švariu ir leiskite atvėsti.
Aš,kepiau ,aptepiau grietinėle plutelė buvo minkšta,
Prieš dedant tešlą š orkaitę.apibarstykite ją miltais,arba aptepkite glajumi.
Glajaus rūšis lems kokia bus bus iškeptos duonos plutelė.
Norėdami,kad plutelė būtų traški aptepkite tešlą pienu.
Jei patinka minkšta plutelė,tešlą aptepkite skysta grietinėle.
O,išėmę iš porkaitės padėkite ant grotelių uždenkite rankšluosčiu švariu ir leiskite atvėsti.
Aš,kepiau ,aptepiau grietinėle plutelė buvo minkšta,
jei nieko prieš, tai šią info įdėsiu į pirmą puslapį kai temą darysiu, ar gerai?
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 25, 21:37)
Nataliuncik -gerai aš,kai tik dabar skaitau daug ka apie duoną,tai vėliau įdėsiu,tiesiog atradau daug informacijos apie duonos kepima,tiesiog gal pravers kepėjoms .
Gerai
Kad ir kokios rūšies duoną keptumėte,svarbu užmaišyti tinkamo tirštumo tešlą.
Jeigu jums atrodo ,kad tešla per skysta įberkite daugiau miltų,jei per tiršta ,įpilkite daugiau skysčio.
kKepant mielinę duoną reikia užminkyti tešlą ir leisti jai iškilti.
Tai labai svarbu ,jei norite,kad duonaos minkštimas būtų purusir lygus.
Užminkę tešlą ,iškrėskite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite maždaug dešimt min.,kol ji taps lygi ir tampri.
Iš pradžių tešla bus sunki ir gana skysta,tačiau minkant ji pamažu sausės ir tirštės,nes susigers jos sudėtyje esantis skystis.
Kai tešla taps minkšta ir tampri ,suformuokite iš jos rutulį ir padėkite į aliejumi išteptą dubinį .Uždenkite dubenį drėgna pašluosteir palikite tešlą kilti kambario temperat.,kol ji dukart padidės.
Kilimo laikas priklauso nuotešlos rūšies ir kambario temperat.
Padaužykite iškilusią tešlą kumščiais ,perdėkite ją ant miltais apibarstyto paviršiaus ir vėl minkykite penkias min.
Suformuokite norimą tešlos formą.
Vėl uždenkite tešlą drėgna paštuoste ir leiskite kilti,kol ji dukart padidės .
APtepkite glajumi ir kepkite pagal recepte [pateiktus nurodymus.
Jei norite patikrinti ar duona iškepusi,išverskite kepaliuką iš skardos ant švarios pašluostės pabarbenkite pirštais į jo apačią.
Jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi.
Jeigu jums atrodo ,kad tešla per skysta įberkite daugiau miltų,jei per tiršta ,įpilkite daugiau skysčio.
kKepant mielinę duoną reikia užminkyti tešlą ir leisti jai iškilti.
Tai labai svarbu ,jei norite,kad duonaos minkštimas būtų purusir lygus.
Užminkę tešlą ,iškrėskite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite maždaug dešimt min.,kol ji taps lygi ir tampri.
Iš pradžių tešla bus sunki ir gana skysta,tačiau minkant ji pamažu sausės ir tirštės,nes susigers jos sudėtyje esantis skystis.
Kai tešla taps minkšta ir tampri ,suformuokite iš jos rutulį ir padėkite į aliejumi išteptą dubinį .Uždenkite dubenį drėgna pašluosteir palikite tešlą kilti kambario temperat.,kol ji dukart padidės.
Kilimo laikas priklauso nuotešlos rūšies ir kambario temperat.
Padaužykite iškilusią tešlą kumščiais ,perdėkite ją ant miltais apibarstyto paviršiaus ir vėl minkykite penkias min.
Suformuokite norimą tešlos formą.
Vėl uždenkite tešlą drėgna paštuoste ir leiskite kilti,kol ji dukart padidės .
APtepkite glajumi ir kepkite pagal recepte [pateiktus nurodymus.
Jei norite patikrinti ar duona iškepusi,išverskite kepaliuką iš skardos ant švarios pašluostės pabarbenkite pirštais į jo apačią.
Jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi.
QUOTE(regna @ 2010 06 25, 23:07)
Jei norite patikrinti ar duona iškepusi,išverskite kepaliuką iš skardos ant švarios pašluostės pabarbenkite pirštais į jo apačią.
Jeigu skambesys aiškus vadinasi duona iškepusi.
Įdomu, o jei duona neiškepusi, kaip toliau elgtis Ar galima vėl šaut į orkaitę
QUOTE(regna @ 2010 06 25, 22:07)
.
Kai tešla taps minkšta ir tampri ,suformuokite iš jos rutulį ir padėkite į aliejumi išteptą dubinį .Uždenkite dubenį drėgna pašluosteir palikite tešlą kilti kambario temperat.,kol ji dukart padidės.
Kilimo laikas priklauso nuotešlos rūšies ir kambario temperat.
Padaužykite iškilusią tešlą kumščiais ,perdėkite ją ant miltais apibarstyto paviršiaus ir vėl minkykite penkias min.
Suformuokite norimą tešlos formą.
Vėl uždenkite tešlą drėgna paštuoste ir leiskite kilti,kol ji dukart padidės .
APtepkite glajumi ir kepkite pagal recepte [pateiktus nurodymus.
Kai tešla taps minkšta ir tampri ,suformuokite iš jos rutulį ir padėkite į aliejumi išteptą dubinį .Uždenkite dubenį drėgna pašluosteir palikite tešlą kilti kambario temperat.,kol ji dukart padidės.
Kilimo laikas priklauso nuotešlos rūšies ir kambario temperat.
Padaužykite iškilusią tešlą kumščiais ,perdėkite ją ant miltais apibarstyto paviršiaus ir vėl minkykite penkias min.
Suformuokite norimą tešlos formą.
Vėl uždenkite tešlą drėgna paštuoste ir leiskite kilti,kol ji dukart padidės .
APtepkite glajumi ir kepkite pagal recepte [pateiktus nurodymus.
o realiai, ar kas nors kildinat 2 kartus
Kažkaip aš, kai pakyla, tai ir kepu, nebeperminkau iš naujo.
Nataliuncik, duonelė gavos nerealaus skonio. Neatsistebiu aš tavo išradingumu... Ačiū, kad dalinies receptukais
Sveikos duonos kepejos, as irgi nuo gruodzio bandau kepti duona. Puse metu reikejo, kad iseitu tikrai skani
Papildyta:
mano duona taip ir guli formoj ir ja galima valgyti visa menesi, jinai nekieteja. Laikau ne maisely, o tik pridengta baltu ranksluosciu ir nesaldytuve. Kepu ne duonkepej, o orkaitej.
Papildyta:
QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 18, 00:19)
Jei per diena nesuvalgot duonos, tai kur ja laikote? Plastikiniame maiselyje, duonineje ar dar kur kitur?
Ir kaip greitai jusu duonele sudziuna? Kazkaip man jau kita diena duonkepeje kepta duona nebeskani, o po 2 dienu, jei buna dar like, tai atidedu zasims ir antims prude lesinti. Bent vaikui ir pauksciams dziaugmo buna
Ir kaip greitai jusu duonele sudziuna? Kazkaip man jau kita diena duonkepeje kepta duona nebeskani, o po 2 dienu, jei buna dar like, tai atidedu zasims ir antims prude lesinti. Bent vaikui ir pauksciams dziaugmo buna
mano duona taip ir guli formoj ir ja galima valgyti visa menesi, jinai nekieteja. Laikau ne maisely, o tik pridengta baltu ranksluosciu ir nesaldytuve. Kepu ne duonkepej, o orkaitej.
QUOTE(adriu @ 2010 06 25, 13:51)
kepejėles,pagal kurį receptą kept batoną,nes kiek kapu tai tokia ale forminė duona gaunas.man skanu ,o MB sakė ne.jam tokie parduotuviniai pūrūs patinka-ar įmanoma tokį iškept
man skanus sis, panasiausias i parduotuvini- bent mano skoniui
155 pieno
70 gr sviesto
1 saukstas cukraus
1 saukstelis druskos
275 (550 c )miltu
1 saukst.mieliu
cia kazkieno is supermamos receptas, sumazinau iki puses normos tiesa piena su sviestu ir cukrumi pasildau, apie puse kg gaunas,na man jis kol kas skaniausias,(megstu parduotuvinius batonus)