Ačiū mergaitės būtinai bandysiu, nes juoda jau atsibodo, pabandysiu kepti šviesią
QUOTE(keistuole @ 2010 06 21, 22:56)
mažinkit mielių kiekį iki 1 duonkepės šaukštelio, gal padės
O aš miltų dadėčiau Pati kai neturiu svarstyklių, tai ir miltai pas mane būna dedami "apgraibom", bet per laiką kažkaip jau išmokau daugmaž pataikyti kiekį, beminkant duonkepei stebiu tešlos konsistenciją ir dadedu, kiek, mano manymu, reikia. O kai su raugu kepu, tai pastebėjau, kad svarbu neperkildinti, nes pirmus kartus irgi viršus sukrisdavo, kao 4 val. kildindavau, o dabar poros valandų maždaug užtenka duonekėpėj pakildinti, žiūriu, kad maždaug dvigubai tešla iškiltų ir kepu.
Papildyta:
QUOTE(rasyte_ @ 2010 06 22, 12:32)
Vakar kepta duonele pagal mamytes recepta, tik as dar dedu raugo, nezinau ka jis duoda, bet dedu
Ir saulegrazu dedu zymiai daugiau, man skaniau, kai yra ka pakramtyti
Ir saulegrazu dedu zymiai daugiau, man skaniau, kai yra ka pakramtyti
Tai dedate ir mieles ir raugą?
Jei darysiu vien su raugu, tai vandens ir miltų mažinti tiek, kiek rauge dedu? (apie 100 abiejų?)
Laba
kai kepu bočių duonelę su raugu tai ji man šiek tiek pakyla bet tik kai prasideda kepimas... iškepusi duonytė užima panašiai puse kibirėlio...
ar taip ir turi būti ar turėtu daugiau pakilti? gal pas mane raugas silpnokas
beja bandžiau pienišką batoną kepti su raugu tai neiškilo beveik... matyt irgi reikia kokias tris val pakildinti
kai kepu bočių duonelę su raugu tai ji man šiek tiek pakyla bet tik kai prasideda kepimas... iškepusi duonytė užima panašiai puse kibirėlio...
ar taip ir turi būti ar turėtu daugiau pakilti? gal pas mane raugas silpnokas
beja bandžiau pienišką batoną kepti su raugu tai neiškilo beveik... matyt irgi reikia kokias tris val pakildinti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 06 22, 13:24)
Tai dedate ir mieles ir raugą?
Jei darysiu vien su raugu, tai vandens ir miltų mažinti tiek, kiek rauge dedu? (apie 100 abiejų?)
Jei darysiu vien su raugu, tai vandens ir miltų mažinti tiek, kiek rauge dedu? (apie 100 abiejų?)
Taip - dedu ir mieles ir raugo kokius 4 saukstus
O del mazinimo ingridientu as negaliu patarti, nes pati esu tik pradedancioji duonkepe
Sveikos. Persikrausčius atradau, kad turiu tikrą duonkepę krosnį. Gal kas nors kepat tokioje? Nes paieška nieko nepadeda, randa žinutes su elektrinėmis duonkepėmis O laiko skaityti temas nuo pradžių ir ieškoti nelabai turiu, nes norėtųsi užkurti tą krosnį dabar, kol šalta, o ne kai vėl bus karštos dienos.Šiaip straipsnių nete prisiskaičiau, bet norėtųsi gyvų patarimų, nes su tais žarijų šlavimais iš pečiaus bijau namus pakurt
QUOTE(LinaGustė @ 2010 06 22, 13:24)
O kai su raugu kepu, tai pastebėjau, kad svarbu neperkildinti, nes pirmus kartus irgi viršus sukrisdavo, kao 4 val. kildindavau, o dabar poros valandų maždaug užtenka duonekėpėj pakildinti, žiūriu, kad maždaug dvigubai tešla iškiltų ir kepu.
tą patį ir aš pastebėjau
ir pagal duonkepės programą ( visas ciklas trinka 3.40val - pilno grūdo ) viso laiko neišnaudoju, t.y pažiūriu kad jau duona būna pakilusi dvigubai ir nors dar būna valanda likusi kildinimui tešlos, aš jungiu programą ir tuome tiesiog pasirenku tik kepimo funkcija ir kepu...
nes jei išlaukiu visą programą - tai tešla pernelyg pakyla ir ties vidurio kepimu šiek tiek per viduriuką įdumba.
tiesa kepu su sausu raugu ( 3 ir v.š ) , ne savu užaugintu bei 1 a.š. mielių duona iškyla gerai, pilu pošiltį vandenį, tai matyt tas pagreitina visą kilimą, tiesa norėtųsi kad būtų rūgštesnė, nes dabar nuo to sauso raugo trūksta rūgštelės
Rasyte_ tikiu kad duonelė skani, bet man labai dar patiko duonelės paviršiaus dekoras su sezamu
QUOTE(Natha @ 2010 06 23, 14:12)
Sveikos. Persikrausčius atradau, kad turiu tikrą duonkepę krosnį. Gal kas nors kepat tokioje? Nes paieška nieko nepadeda, randa žinutes su elektrinėmis duonkepėmis O laiko skaityti temas nuo pradžių ir ieškoti nelabai turiu, nes norėtųsi užkurti tą krosnį dabar, kol šalta, o ne kai vėl bus karštos dienos.Šiaip straipsnių nete prisiskaičiau, bet norėtųsi gyvų patarimų, nes su tais žarijų šlavimais iš pečiaus bijau namus pakurt
Kai buvau maža mama kepdavo tikroje kaimiškoje duonkepėje kai nuvažiuosiu pas ją paklausinėsiu kaip reikia elgtis su tuo išradimu ir parašysiu jei domins dar.
oj Nataliuncik kad nebut streikaves internetas tai buciau anksciau parašius ir nuoroda irgi ketinau idet
ŠIANDIEN kepiau - NEREEEEAAAAALI ŠITA duonelėėėėė
tik daba labai noriu ismest svarstykles lauk, ba labai ne ka anos rodo
ŠIANDIEN kepiau - NEREEEEAAAAALI ŠITA duonelėėėėė
tik daba labai noriu ismest svarstykles lauk, ba labai ne ka anos rodo
QUOTE(noir1 @ 2010 06 24, 20:49)
Kai buvau maža mama kepdavo tikroje kaimiškoje duonkepėje kai nuvažiuosiu pas ją paklausinėsiu kaip reikia elgtis su tuo išradimu ir parašysiu jei domins dar.
Būtų labai smagu, jei paklaustum lauksiu
QUOTE(J@lanta @ 2010 06 23, 15:31)
Rasyte_ tikiu kad duonelė skani, bet man labai dar patiko duonelės paviršiaus dekoras su sezamu
Tikrai skani duonele, o ir dekoras man paciai kazkaip patiko. Viena kepaliuka dovanojau, tai manau, visai graziau taip "papuosta" duonele, nei iprastai
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 24, 22:13)
Vajeij kaip skaniai atrodo
QUOTE(Nerutė @ 2010 06 24, 22:39)
oj Nataliuncik kad nebut streikaves internetas tai buciau anksciau parašius ir nuoroda irgi ketinau idet
ŠIANDIEN kepiau - NEREEEEAAAAALI ŠITA duonelėėėėė
tik daba labai noriu ismest svarstykles lauk, ba labai ne ka anos rodo
ŠIANDIEN kepiau - NEREEEEAAAAALI ŠITA duonelėėėėė
tik daba labai noriu ismest svarstykles lauk, ba labai ne ka anos rodo
pati nespėju, maniškiai kaip namie tai po du kepalus dabar darau
QUOTE(rasyte_ @ 2010 06 25, 09:04)
Tikrai skani duonele, o ir dekoras man paciai kazkaip patiko. Viena kepaliuka dovanojau, tai manau, visai graziau taip "papuosta" duonele, nei iprastai
Vajeij kaip skaniai atrodo
Vajeij kaip skaniai atrodo
skani ir graži dovana
ačiū