noriu kepti duona su dz vaisiais ir riesutais - tokia skani buna pirkti ukininku turgelyje.
Yra cia keletas receptu, bet as noriu kepti su raugu ir rugine (receptuose su mielem). Gal turit koku patarimu ir receptu Buciau dekinga.
Beje, siaip rugine duona jau man neblogai pavyksta aciu sios temos mergaitems
QUOTE(Tynka @ 2010 09 05, 10:21)
noriu kepti duona su dz vaisiais ir riesutais - tokia skani buna pirkti ukininku turgelyje.
Yra cia keletas receptu, bet as noriu kepti su raugu ir rugine (receptuose su mielem). Gal turit koku patarimu ir receptu Buciau dekinga.
Beje, siaip rugine duona jau man neblogai pavyksta aciu sios temos mergaitems
Yra cia keletas receptu, bet as noriu kepti su raugu ir rugine (receptuose su mielem). Gal turit koku patarimu ir receptu Buciau dekinga.
Beje, siaip rugine duona jau man neblogai pavyksta aciu sios temos mergaitems
tai nedėkit mielių, dėkit raugą ir atitinkamai sumažinkit miltų ir vandens kiekį
QUOTE(keistuole @ 2010 09 05, 07:51)
tai nedėkit mielių, dėkit raugą ir atitinkamai sumažinkit miltų ir vandens kiekį
atitinkamai tai cia kaip?
QUOTE(Tynka @ 2010 09 05, 11:06)
atitinkamai tai cia kaip?
aš raugą darau pagal Terros receptą, tai ten miltai ir vanduo eina lygiom dalim. Tai jei dedu 200 g raugo, vadinas 100 g mažiau vandens ir 100 g mažiau miltų.
QUOTE(keistuole @ 2010 09 05, 08:20)
aš raugą darau pagal Terros receptą, tai ten miltai ir vanduo eina lygiom dalim. Tai jei dedu 200 g raugo, vadinas 100 g mažiau vandens ir 100 g mažiau miltų.
aisq, bandysiu
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 25, 10:26)
paskutiniu metu kepu šitą baltą duoną :
http://aj-receptai.b...iniu-duona.html
man patinka kad praktiškai iš niko padaroma
o šiandien įdėjau dar saują mirkytų džiovintų vyšnių ir saulėgražų saują... nu tai visas pyragas gavos
http://aj-receptai.b...iniu-duona.html
man patinka kad praktiškai iš niko padaroma
o šiandien įdėjau dar saują mirkytų džiovintų vyšnių ir saulėgražų saują... nu tai visas pyragas gavos
sveikute, vakar pabandziau iskept sita duona man panasiau i pyraga, tai zinokit iskepiau 1 ir iskart idejau 2 nes dingo akimiksniu .
norejau dar paklaust, kokia dar yra duona verta demesio, bet be raugo, kazkada kepiau surio duona, tai jau truputuka nusibodo norisi naujoves
labai senai skaiciau kazkurioj temoj, kad perkat miltus pas kepejus, gal galit kanytes parasyt?!buciau labai dekinga
Sveikos
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais
Duonelė
Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. kvietinių
šviesiai duonai atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)
Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus
Foto:
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais
Duonelė
Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. kvietinių
šviesiai duonai atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)
Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus
Foto:
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
QUOTE(Triksi26 @ 2010 09 05, 12:16)
sveikute, vakar pabandziau iskept sita duona man panasiau i pyraga, tai zinokit iskepiau 1 ir iskart idejau 2 nes dingo akimiksniu .
norejau dar paklaust, kokia dar yra duona verta demesio, bet be raugo, kazkada kepiau surio duona, tai jau truputuka nusibodo norisi naujoves
labai senai skaiciau kazkurioj temoj, kad perkat miltus pas kepejus, gal galit kanytes parasyt?!buciau labai dekinga
norejau dar paklaust, kokia dar yra duona verta demesio, bet be raugo, kazkada kepiau surio duona, tai jau truputuka nusibodo norisi naujoves
labai senai skaiciau kazkurioj temoj, kad perkat miltus pas kepejus, gal galit kanytes parasyt?!buciau labai dekinga
dabar brango grūdai, tai brangs ir miltai, bet anksčiau apie litą gaudavos kg, žiūrint kokie miltai
Sveikos,
dariau raugą (1 psl aprašytas), jau turėtų būt su burbuliukais, bet nieko nėr. Kaži ką ne taip padariau?
QUOTE(Capricorn @ 2010 09 05, 13:39)
Sveikos
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais
Duonelė
Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. kvietinių
šviesiai duonai atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)
Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus
Foto:
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais
Duonelė
Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. kvietinių
šviesiai duonai atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)
Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus
Foto:
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
Aš irgi kepu tokią duonelę, tik dar dedu linų sėmenų ir avižinių dribsnių
Sveikutes.
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
QUOTE(Čiliukė! @ 2010 09 05, 17:15)
Sveikutes.
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
visada sveikiausia buvo ruginė
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2010 09 05, 17:10)
dariau raugą (1 psl aprašytas), jau turėtų būt su burbuliukais, bet nieko nėr. Kaži ką ne taip padariau?
dabar kai namie vėsoka, tai gali ir nesimatyt tu burbuliukų, koks kvapas? kelinta diena?