Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Apklausa: Duonos kepimo temoje pirmame puslapyje jūs norėtumėte matyt: (153 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
noriu kepti duona su dz vaisiais ir riesutais - tokia skani buna pirkti ukininku turgelyje.
Yra cia keletas receptu, bet as noriu kepti su raugu ir rugine (receptuose su mielem). Gal turit koku patarimu ir receptu smile.gif Buciau dekinga.

Beje, siaip rugine duona jau man neblogai pavyksta smile.gif aciu sios temos mergaitems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2010 09 05, 10:21)
noriu kepti duona su dz vaisiais ir riesutais - tokia skani buna pirkti ukininku turgelyje.
Yra cia keletas receptu,  bet as noriu kepti su raugu ir rugine (receptuose su mielem). Gal turit koku patarimu ir receptu smile.gif Buciau dekinga.

Beje, siaip rugine duona jau man neblogai pavyksta smile.gif aciu sios temos mergaitems smile.gif


tai nedėkit mielių, dėkit raugą ir atitinkamai sumažinkit miltų ir vandens kiekį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 09 05, 07:51)
tai nedėkit mielių, dėkit raugą ir atitinkamai sumažinkit miltų ir vandens kiekį  4u.gif

atitinkamai tai cia kaip? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2010 09 05, 11:06)
atitinkamai tai cia kaip?  blush2.gif


aš raugą darau pagal Terros receptą, tai ten miltai ir vanduo eina lygiom dalim. Tai jei dedu 200 g raugo, vadinas 100 g mažiau vandens ir 100 g mažiau miltų.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 09 05, 08:20)
aš raugą darau pagal Terros receptą, tai ten miltai ir vanduo eina lygiom dalim. Tai jei dedu 200 g raugo, vadinas 100 g mažiau vandens ir 100 g mažiau miltų.

aisq, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2010 08 25, 10:26)
paskutiniu metu kepu šitą baltą duoną :

http://aj-receptai.b...iniu-duona.html

man patinka kad praktiškai iš niko padaroma  lotuliukas.gif

o šiandien įdėjau dar saują mirkytų džiovintų vyšnių ir saulėgražų saują... nu tai visas pyragas gavos  thumbup.gif



sveikute, vakar pabandziau iskept sita duona thumbup.gif thumbup.gif man panasiau i pyraga, tai zinokit iskepiau 1 ir iskart idejau 2 nes dingo akimiksniu thumbup.gif lotuliukas.gif .
norejau dar paklaust, kokia dar yra duona verta demesio, bet be raugo, kazkada kepiau surio duona, tai jau truputuka nusibodo mirksiukas.gif norisi naujoves 4u.gif
labai senai skaiciau kazkurioj temoj, kad perkat miltus pas kepejus, gal galit kanytes parasyt?!buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga biggrin.gif
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu smile.gif
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais mirksiukas.gif

Duonelė

Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
• tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. – kvietinių
• šviesiai duonai – atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)

Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame 200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus smile.gif

Foto:
user posted image
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2010 09 05, 12:16)
sveikute, vakar pabandziau iskept sita duona  thumbup.gif  thumbup.gif man panasiau i pyraga, tai zinokit iskepiau 1 ir iskart idejau 2 nes dingo akimiksniu  thumbup.gif  lotuliukas.gif .
norejau dar paklaust, kokia dar yra duona verta demesio, bet be raugo, kazkada kepiau surio duona, tai jau truputuka nusibodo  mirksiukas.gif norisi naujoves  4u.gif
labai senai skaiciau kazkurioj temoj, kad perkat miltus pas kepejus, gal galit kanytes parasyt?!buciau labai dekinga  4u.gif


dabar brango grūdai, tai brangs ir miltai, bet anksčiau apie litą gaudavos kg, žiūrint kokie miltai
Atsakyti

Sveikos,

dariau raugą (1 psl aprašytas), jau turėtų būt su burbuliukais, bet nieko nėr. Kaži ką ne taip padariau?
Atsakyti
QUOTE(Capricorn @ 2010 09 05, 13:39)
Sveikos 4u.gif
Kiek aplinkui pasiklausai, duoną kepti darosi net madinga biggrin.gif
Savo duonelę kepu gal pusmetis, receptą gavau iš kolegės kartu su jai reikalingu raugu smile.gif
Taigi dalinuosi receptu (galbūt pasikartosiu) ir vaizdais mirksiukas.gif

Duonelė

Sudėtis:
2-3 valgomi šaukštai raugo
1 litras šilto (kad nedegtų pirštai) vandens
1kg. miltų:
• tamsiai duonai - 650gr. rupių ruginių, 350gr. – kvietinių
• šviesiai duonai – atvirkštinė proporcija
2/3 stiklinės kviečių sėlenėlių
2/3 stiklinės saulėgražų
2/3 stiklinės kmynų
150 gr. cukraus
2-3 kupini arbatiniai šaukšteliai druskos
Šlakelis aliejaus
Sezamo sėklų (indo pabarstymui)

Eiga:
Raugą išsiimti iš šaldytuvo 12val. prieš tešlos minkymą ir padėti kambario temperatūroje. Dideliame inde susidedame visus sausus produktus ir išmaišome ranka pagal laikrodžio rodyklę. Indą (geriausia naudoti storasienį ir su dangčiu) kuriame kildinsime ir kepsime, ištepame aliejumi ir pabarstome sezamu. Atvėsintą vandenį patikriname ranka ( jis turi būti gerokai šiltas, bet ne karštas). Vandenį po truputį  pilti į tešlą ir maišyti, kol taps vienalytė masė. Tešla turi būti tokios konsistencijos kaip raugas. Dedame į indą, uždengiame ir šiltai padedame 6-8 val (ne ilgiau, nes bus rūgšti). Kai pakyla, dedame jau be dangčio į šaltą orkaitę ir kepame  200C temperatūroje 1,15-1,30val. (priklausomai nuo orkaitės).
Skanaus smile.gif

Foto:
user posted image
Ypač skanu su namie ruošta pikantiška varškės užtepėle:
user posted image

Aš irgi kepu tokią duonelę, tik dar dedu linų sėmenų ir avižinių dribsnių thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes. 4u.gif
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiliukė! @ 2010 09 05, 17:15)
Sveikutes.  4u.gif
Noriu pabandyti uzsiraugti rauga pati. Tik dabar iskilo klausimas, kokioj duonelej kaloriju maziausia? Gal kuri mazdaug numanot? Prisiskaiciuoju siuo metu, tai noretusi pasirinkti tinkamiausia varianta.
g.gif  ax.gif

visada sveikiausia buvo ruginė
Papildyta:
QUOTE(rutulux @ 2010 09 05, 17:10)
dariau raugą (1 psl aprašytas), jau turėtų būt su burbuliukais, bet nieko nėr. Kaži ką ne taip padariau?

dabar kai namie vėsoka, tai gali ir nesimatyt tu burbuliukų, koks kvapas? kelinta diena?
Atsakyti