QUOTE(Laisvė @ 2010 09 02, 12:39)
Esu žalia naujokė šitoje srityje.
Vakar pirmąkart kepiau duonelė iš pačios pasigaminto raugo - to, kur rauginama penkias dienas. Dalį raugo palikau kitam kartui. Bet to karto beveik vėl reikėtų, nes toji duonelė sutirpo... Ar tą atsidėtą raugą vėl penkias dienas (vis pamaišant ir papildant miltais/vandeniu) raugint ir po penkių dienų kept?
Vakar pirmąkart kepiau duonelė iš pačios pasigaminto raugo - to, kur rauginama penkias dienas. Dalį raugo palikau kitam kartui. Bet to karto beveik vėl reikėtų, nes toji duonelė sutirpo... Ar tą atsidėtą raugą vėl penkias dienas (vis pamaišant ir papildant miltais/vandeniu) raugint ir po penkių dienų kept?
ne išimat jį iš šaldytuvo, vakandėlę leidžiat jam apšilt, tada pamaitinat (miltais ir vandeniu) ir palaikot pusdienį ar dieną.