Sveikutės
Ateinu į Jūsų būrį ir, aišku, iš kart su klausimais
Noriu pasigamint ruginio raugo, ar tinka rupūs ruginiai miltai, ar turėtų būti kokie kitokie ?
KOl kas esu kepusi orkaitėje kažką panašaus į sveikuolių duonelę(ir šiuo metu ji man jau kvepia iš virtuvės ), bet labai jau norisi tos tikros lietuviškos pabandyt
QUOTE(pikute @ 2010 08 25, 09:14)
Sveikutės
Ateinu į Jūsų būrį ir, aišku, iš kart su klausimais
Noriu pasigamint ruginio raugo, ar tinka rupūs ruginiai miltai, ar turėtų būti kokie kitokie ?
KOl kas esu kepusi orkaitėje kažką panašaus į sveikuolių duonelę(ir šiuo metu ji man jau kvepia iš virtuvės ), bet labai jau norisi tos tikros lietuviškos pabandyt
Ateinu į Jūsų būrį ir, aišku, iš kart su klausimais
Noriu pasigamint ruginio raugo, ar tinka rupūs ruginiai miltai, ar turėtų būti kokie kitokie ?
KOl kas esu kepusi orkaitėje kažką panašaus į sveikuolių duonelę(ir šiuo metu ji man jau kvepia iš virtuvės ), bet labai jau norisi tos tikros lietuviškos pabandyt
labai tinka rupūs ruginiai
QUOTE(pikute @ 2010 08 25, 09:14)
Sveikutės
Ateinu į Jūsų būrį ir, aišku, iš kart su klausimais
Noriu pasigamint ruginio raugo, ar tinka rupūs ruginiai miltai, ar turėtų būti kokie kitokie ?
KOl kas esu kepusi orkaitėje kažką panašaus į sveikuolių duonelę(ir šiuo metu ji man jau kvepia iš virtuvės ), bet labai jau norisi tos tikros lietuviškos pabandyt
Ateinu į Jūsų būrį ir, aišku, iš kart su klausimais
Noriu pasigamint ruginio raugo, ar tinka rupūs ruginiai miltai, ar turėtų būti kokie kitokie ?
KOl kas esu kepusi orkaitėje kažką panašaus į sveikuolių duonelę(ir šiuo metu ji man jau kvepia iš virtuvės ), bet labai jau norisi tos tikros lietuviškos pabandyt
tinka rupus ruginiai, pilno grūdo, skaldyti grudai, paprasti ruginiai, bet geriausia maišyt, pvzd. paprastus ruginius su pilno grūdo...
paskutiniu metu kepu šitą baltą duoną :
http://aj-receptai.b...iniu-duona.html
man patinka kad praktiškai iš niko padaroma
o šiandien įdėjau dar saują mirkytų džiovintų vyšnių ir saulėgražų saują... nu tai visas pyragas gavos
http://aj-receptai.b...iniu-duona.html
man patinka kad praktiškai iš niko padaroma
o šiandien įdėjau dar saują mirkytų džiovintų vyšnių ir saulėgražų saują... nu tai visas pyragas gavos
+2010 08 24, 23:19-->
Prasom, pabandykit
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
Kepu duonkepeje, rugines duonos programa. Skani, megstu tokia svieziai iskepusia, vos vos silta su sviestu, kaip vaikas, negaliu sustot
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
QUOTE(As @ 2010 08 24, 23:19)
Novilunio, pagal kokį receptą kepi? Man tai duonelė nesigauna skylėta, tik bulka. Pabandyčiau aš tą receptuką .
Prasom, pabandykit
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
Kepu duonkepeje, rugines duonos programa. Skani, megstu tokia svieziai iskepusia, vos vos silta su sviestu, kaip vaikas, negaliu sustot
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
Siandien kepiau stai tokia duona!
Kvietine duona su medumi ir sekliukemis
Reikia:
15gr svieziu mieliu arba 7g sausu mieliu
275ml drugno vandens
225gr nesijotu kvietiniu miltu
225gr baltu miltu
1½ a.s. druskos
50 gr ivairiu seklu ( po 2 a.s. aguonu, sezamo, moliugu, selenu, saulegrazu seklu)
3 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. medaus
2 v.s. pieno ( aptepimui)
Mieles ismaisyti siltame vandenyje. Leisti suburbuliuoti.
Miltus sumaisyti su seklomis dubenyje. Padaryti duobe miltuose ir i ja supilti alieju, medu, ismaisytas mieles vandenyje, druskos. Su saukstu gerai ismaisyti, tada viska perdeti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti tesla 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, ideti dar miltu ( bent jau man tai nereikejo, viskas puikiai gavosi!). Isminkius ideti i aliejumi istepta inda, uzdengti maistine plevele ir palikti pakilti apie valanda siltoje vieteleje.
Po valandos ranka suspausti tesla, lengvai paminkyti ir padalinti i dvi dalis ( as palikau 1 dideli kepala). Suformuoti kepalus, padeti ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, apdengti aliejuota plevele ir vel palikti kol pakils dvigubai.
Ikaitinti orkaite iki 200C. Kai kepaleliai pakyla, aptepti pienu ir deti kepti apie 20-25 min. Pavirsius gaunasi sviesiai rusvas! Leisti atvesti and groteliu. Skanaus!
Kvietine duona su medumi ir sekliukemis
Reikia:
15gr svieziu mieliu arba 7g sausu mieliu
275ml drugno vandens
225gr nesijotu kvietiniu miltu
225gr baltu miltu
1½ a.s. druskos
50 gr ivairiu seklu ( po 2 a.s. aguonu, sezamo, moliugu, selenu, saulegrazu seklu)
3 v.s. alyvuogiu aliejaus
2 v.s. medaus
2 v.s. pieno ( aptepimui)
Mieles ismaisyti siltame vandenyje. Leisti suburbuliuoti.
Miltus sumaisyti su seklomis dubenyje. Padaryti duobe miltuose ir i ja supilti alieju, medu, ismaisytas mieles vandenyje, druskos. Su saukstu gerai ismaisyti, tada viska perdeti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti tesla 5-10 min. Jei labai limpa prie ranku, ideti dar miltu ( bent jau man tai nereikejo, viskas puikiai gavosi!). Isminkius ideti i aliejumi istepta inda, uzdengti maistine plevele ir palikti pakilti apie valanda siltoje vieteleje.
Po valandos ranka suspausti tesla, lengvai paminkyti ir padalinti i dvi dalis ( as palikau 1 dideli kepala). Suformuoti kepalus, padeti ant kepimo skardos su kepimo popieriumi, apdengti aliejuota plevele ir vel palikti kol pakils dvigubai.
Ikaitinti orkaite iki 200C. Kai kepaleliai pakyla, aptepti pienu ir deti kepti apie 20-25 min. Pavirsius gaunasi sviesiai rusvas! Leisti atvesti and groteliu. Skanaus!
Sveikos. Ir as kepu duonele, bet jau kuris laikas mano duoneles virsutine pluta atsokusi... Niekaip nerandu priezasties, kodel tai vyksta Gal kas nors galetu duoti kokiu patarimu, komentaru ir pan. Buciau labai dekinga
QUOTE(sawlute @ 2010 08 25, 22:11)
Sveikos. Ir as kepu duonele, bet jau kuris laikas mano duoneles virsutine pluta atsokusi... Niekaip nerandu priezasties, kodel tai vyksta Gal kas nors galetu duoti kokiu patarimu, komentaru ir pan. Buciau labai dekinga
perkepat, sutrumpinkit kepimo laiką
QUOTE(Novilunio @ 2010 08 25, 19:27)
Prasom, pabandykit
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
Kepu duonkepeje, rugines duonos programa. Skani, megstu tokia svieziai iskepusia, vos vos silta su sviestu, kaip vaikas, negaliu sustot
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
100 gr. ruginiu miltu;
300 gr. kvietiniu miltu;
1 a.s. druskos;
1 v.s. cukraus (dedu medaus 2 a.s.)
1 v.s. kmynu (dedu maziau, is akies, gal 1 a.s.)
230 ml. vandens
Dar papildomai dedu 1 a.s. su dideliu kaupu salyklo, kuri kartu su kmynais uzplykau tuo vandeniu (230 ml.)
Kepu duonkepeje, rugines duonos programa. Skani, megstu tokia svieziai iskepusia, vos vos silta su sviestu, kaip vaikas, negaliu sustot
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
o jums ne rūgšti ji gaunas, nes šiaip raugo 8 šaukštai tai bus daugiau nei 200 g (na aišku šaukštas šaukštui nelygu)
Dar pagalvojau, kad galit bandyt ousė ar trečdalį miltų užplikyt, tada turėtų būt mažesnės skylės.
QUOTE(Novilunio @ 2010 08 25, 18:27)
Prasom, pabandykit
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
200 gr. raugo (neturiu svarstykliu, tai dedu 8 saukstus)
(Bet jau skyles tai pardon pardon )
Parasykit, jei kepsit, kokia jums gavosi
Aaaa, čia su raugu, aš iki tokių dalykų dar nesubrendusi , kepu tik su mielėmis, gundausi tą "Sveikuolių" duoną kepti duonkepėje, kai gausiu raugo.
QUOTE(keistuole @ 2010 08 25, 22:14)
o jums ne rūgšti ji gaunas, nes šiaip raugo 8 šaukštai tai bus daugiau nei 200 g (na aišku šaukštas šaukštui nelygu)
Dar pagalvojau, kad galit bandyt ousė ar trečdalį miltų užplikyt, tada turėtų būt mažesnės skylės.
Dar pagalvojau, kad galit bandyt ousė ar trečdalį miltų užplikyt, tada turėtų būt mažesnės skylės.
Duona nerugsti, mano raugas kazkoks nerugstus. pries kepima as ji gerai primaitinu ir neuzilgo kepu, tai gal del to nerugstus. o gal medus atstoja rugstuma? nezinau.
Del plikymo tai gal jus ir teisi, bet plikyti miltu nepradesiu, tingiu terliotis. gal sakau, priprasiu prie skyliu duonoje, cia nemazai dalyviu, kurie nemato tame nieko bloga, gal ir man reikia keisti poziuri......
QUOTE(Novilunio @ 2010 08 26, 19:00)
Duona nerugsti, mano raugas kazkoks nerugstus. pries kepima as ji gerai primaitinu ir neuzilgo kepu, tai gal del to nerugstus. o gal medus atstoja rugstuma? nezinau.
Del plikymo tai gal jus ir teisi, bet plikyti miltu nepradesiu, tingiu terliotis. gal sakau, priprasiu prie skyliu duonoje, cia nemazai dalyviu, kurie nemato tame nieko bloga, gal ir man reikia keisti poziuri......
Del plikymo tai gal jus ir teisi, bet plikyti miltu nepradesiu, tingiu terliotis. gal sakau, priprasiu prie skyliu duonoje, cia nemazai dalyviu, kurie nemato tame nieko bloga, gal ir man reikia keisti poziuri......
jokios terlionės su tuo plikymu. Jei kepat duonkepėj. Sudedat miltus, užpilat verdantį vandenį, įjungiat keliom min pasimaišyt, išjungiat paliekat valandėlei, tada sudedat visą kitą ir jaungiat savą programą.