Aciu visom. Bandysiu taisyti ka nors.
As uzvakar pradejau rauga augint ziuresiu kas rytoj bus, paragavau skonis tai rugstokas ir kvapas toks. Pirma karta as taip rimtai eksperimetuoju, gal dar nieko nesigaus
QUOTE(viesoji @ 2010 08 19, 19:31)
Aciu visom. Bandysiu taisyti ka nors.
QUOTE(Inesska @ 2010 08 19, 20:59)
As uzvakar pradejau rauga augint ziuresiu kas rytoj bus, paragavau skonis tai rugstokas ir kvapas toks. Pirma karta as taip rimtai eksperimetuoju, gal dar nieko nesigaus
Tikrai gausis, aš ir merginų patariama raugą pasigaminau pati. Iš tiesų ir pas mane pirmas dienas niekas ten neburbuliuodavo tik smirdėdavo, bet aš dariau taip kaip parašyta - neburbuliuoji tai tavo bėdos, aš tave vis tiek pamaitinsiu . Jau po kokių 5 d. matėsi tie burbuliukai, tada aš dar maitindama į vandenį medaus įdėjau ir gavosi, po savaitės turėjau raugo, kurį ir dabar naudoju. Tik mano pastebėjimais nereikia skubėti kepant duonelę ir leisti jai gerai pakilti formoje ar skardoje, geriausia kildinti per naktį, tada būna gerai, nes po kelių valandų dar duonelė nepakyla ir pradedu abejoti ar raugas geras.
QUOTE(Jūržolė @ 2010 08 20, 08:09)
Tikrai gausis, aš ir merginų patariama raugą pasigaminau pati. Iš tiesų ir pas mane pirmas dienas niekas ten neburbuliuodavo tik smirdėdavo, bet aš dariau taip kaip parašyta - neburbuliuoji tai tavo bėdos, aš tave vis tiek pamaitinsiu . Jau po kokių 5 d. matėsi tie burbuliukai, tada aš dar maitindama į vandenį medaus įdėjau ir gavosi, po savaitės turėjau raugo, kurį ir dabar naudoju. Tik mano pastebėjimais nereikia skubėti kepant duonelę ir leisti jai gerai pakilti formoje ar skardoje, geriausia kildinti per naktį, tada būna gerai, nes po kelių valandų dar duonelė nepakyla ir pradedu abejoti ar raugas geras.
aš irgi pradėjau per naktį kildint, nes per 3-4 val man nepakyla, o kuo mažiau pakyla, tuo labiau suplyšta kepant, bent jau man. Nes šiaip jei raugas veikia, tai ir kepant ji kyla, tai kaip ir nesigaus nepakilus, kad ir mažiau iškils iki kepimo.
QUOTE(keistuole @ 2010 08 20, 07:34)
aš irgi pradėjau per naktį kildint, nes per 3-4 val man nepakyla, o kuo mažiau pakyla, tuo labiau suplyšta kepant, bent jau man. Nes šiaip jei raugas veikia, tai ir kepant ji kyla, tai kaip ir nesigaus nepakilus, kad ir mažiau iškils iki kepimo.
Suplėšimų prevencijai darau su peiliu įpjovas ant kepaliuko, visai nieko.
QUOTE(Jūržolė @ 2010 08 20, 09:14)
Suplėšimų prevencijai darau su peiliu įpjovas ant kepaliuko, visai nieko.
man tada plyšta per įpjovą iki pusės kepalo
arba suplysta dar skersai ipjovu
QUOTE(keistuole @ 2010 08 20, 08:29)
man tada plyšta per įpjovą iki pusės kepalo
Dar tikrai nežinau, bet man atrodo, kai apglostau duonelę su šlapia ranka prieš kepant ir dar padarau įpjovas, neplyšta, o paskutinį kartą neglosčiau su šlapia ranka tai ir šiek tiek paplyšo.
Merginos, man labai patiko suformuotą kepaliuką aptept grietinėlę
Kaži kuo kepyklose aptepa
QUOTE(a79 @ 2010 08 19, 14:26)
Kepu duona su raugu ir man visada labai kieta pluta gaunasi. Nežinau ką ir daryt. PAaskuyrinį kartą sudrėkinus plutą, buvau ir į kaldrą įsukus (tipo, akd drėgmė neiseitų), bet naudos jokios. Pluta tokia, kad galvą su kepalu praskeltum Nors visa kita ok.
Nežinau, kaip pas Jus, bet mano orkaitėje su ventiliatoriumi kepant , temperatūra yra apie 20 laipsnių aukštesnė, negu kepant "viršus-apačia". Tai, jei kepu su ventiliatoriumi, įkaitinu orkaitę 180 laipsnių ir tada dedu duoną. Tai ir pluta gaunasi nekieta ir niekad duona nesuplyšta. Nors kaip pastebėjau, pluta gali gautis stora ir kieta, jei tešla kietoka.
QUOTE(Terra2 @ 2010 08 20, 13:23)
Nežinau, kaip pas Jus, bet mano orkaitėje su ventiliatoriumi kepant , temperatūra yra apie 20 laipsnių aukštesnė, negu kepant "viršus-apačia". Tai, jei kepu su ventiliatoriumi, įkaitinu orkaitę 180 laipsnių ir tada dedu duoną. Tai ir pluta gaunasi nekieta ir niekad duona nesuplyšta. Nors kaip pastebėjau, pluta gali gautis stora ir kieta, jei tešla kietoka.
o ką tas ventiliatorius duoda?
Aš kažkaip jo niekad nenaudoju, nes man atrodo, kad viską išdžiovina