sveikos merginos, kazkada viena mamyte norejo sukonspektuoti visas nuorodas pradedanciosioms. Bet nerandu kur, gal kas pamena? Dienorasciuose ieskoti?
Sveikos
keistuole, su šeimos pagausėjimu
Merginos gal kas duonkepėje gaminot džemą? Noriu slyvų džemo pasigaminti, tokio tiršto, kad į bandeles tiktų dėti.
O kiek tu raugo dedi? Aš tai iš akies dedu, nemažai jo, gal kokius 150-200 ml, gal kiek mažiau Nu bet man niekad 4 val. kildinimui nereikia, net jei plikytą kepu. Bet aš kildinu duonkepėje, ten šilčiau gal
Na vat ir man paskutinės 4 duonelės tokios šlapios gaunasi. Atrodo, darau tešlą kaip visuomet (aš svarstyklių neturiu, bet iš akies matosi, kad tešla nėra labai skysta). Gal čia vis gi tas mūsų karštas oras taip veikia Nes ir miltus tuos pačius naudoju visada. Man tai visai skanu šlapia duona, bet MB nepatinka
Jei darysiu su naminiu raugu, tai vandens mažiau reikia, ane? O kiek mažint? Tiek, kiek raugą darant pilu? Ir mielių tokiu atveju jau nereikės, ane? Aj, tai jei su raugu, tai ir miltų mažiau?
keistuole, su šeimos pagausėjimu
Merginos gal kas duonkepėje gaminot džemą? Noriu slyvų džemo pasigaminti, tokio tiršto, kad į bandeles tiktų dėti.
QUOTE(keistuole @ 2010 08 09, 11:11)
man tai niekad 2 nepakanka. Ar aš per mažai raugo dedu, ar dėl to, kad paprastai plikytas darau, bet min 4 val, o paprastai reik ir daugiau, nes kitu atveju kepant labai baisiai suplyšta.
O kiek tu raugo dedi? Aš tai iš akies dedu, nemažai jo, gal kokius 150-200 ml, gal kiek mažiau Nu bet man niekad 4 val. kildinimui nereikia, net jei plikytą kepu. Bet aš kildinu duonkepėje, ten šilčiau gal
QUOTE(laurriukas @ 2010 08 10, 10:02)
Jau kelintą kartą duona duonkepėje gaunasi kabai šlapia. Kai valgai tai net ant dantų veliasi?
Na vat ir man paskutinės 4 duonelės tokios šlapios gaunasi. Atrodo, darau tešlą kaip visuomet (aš svarstyklių neturiu, bet iš akies matosi, kad tešla nėra labai skysta). Gal čia vis gi tas mūsų karštas oras taip veikia Nes ir miltus tuos pačius naudoju visada. Man tai visai skanu šlapia duona, bet MB nepatinka
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 15, 12:56)
Jei darysiu su naminiu raugu, tai vandens mažiau reikia, ane? O kiek mažint? Tiek, kiek raugą darant pilu? Ir mielių tokiu atveju jau nereikės, ane? Aj, tai jei su raugu, tai ir miltų mažiau?
QUOTE(LinaGustė @ 2010 08 18, 11:41)
Sveikos
keistuole, su šeimos pagausėjimu
Merginos gal kas duonkepėje gaminot džemą? Noriu slyvų džemo pasigaminti, tokio tiršto, kad į bandeles tiktų dėti.
O kiek tu raugo dedi? Aš tai iš akies dedu, nemažai jo, gal kokius 150-200 ml, gal kiek mažiau Nu bet man niekad 4 val. kildinimui nereikia, net jei plikytą kepu. Bet aš kildinu duonkepėje, ten šilčiau gal
Na vat ir man paskutinės 4 duonelės tokios šlapios gaunasi. Atrodo, darau tešlą kaip visuomet (aš svarstyklių neturiu, bet iš akies matosi, kad tešla nėra labai skysta). Gal čia vis gi tas mūsų karštas oras taip veikia Nes ir miltus tuos pačius naudoju visada. Man tai visai skanu šlapia duona, bet MB nepatinka
Jei darysiu su naminiu raugu, tai vandens mažiau reikia, ane? O kiek mažint? Tiek, kiek raugą darant pilu? Ir mielių tokiu atveju jau nereikės, ane? Aj, tai jei su raugu, tai ir miltų mažiau?
keistuole, su šeimos pagausėjimu
Merginos gal kas duonkepėje gaminot džemą? Noriu slyvų džemo pasigaminti, tokio tiršto, kad į bandeles tiktų dėti.
O kiek tu raugo dedi? Aš tai iš akies dedu, nemažai jo, gal kokius 150-200 ml, gal kiek mažiau Nu bet man niekad 4 val. kildinimui nereikia, net jei plikytą kepu. Bet aš kildinu duonkepėje, ten šilčiau gal
Na vat ir man paskutinės 4 duonelės tokios šlapios gaunasi. Atrodo, darau tešlą kaip visuomet (aš svarstyklių neturiu, bet iš akies matosi, kad tešla nėra labai skysta). Gal čia vis gi tas mūsų karštas oras taip veikia Nes ir miltus tuos pačius naudoju visada. Man tai visai skanu šlapia duona, bet MB nepatinka
Jei darysiu su naminiu raugu, tai vandens mažiau reikia, ane? O kiek mažint? Tiek, kiek raugą darant pilu? Ir mielių tokiu atveju jau nereikės, ane? Aj, tai jei su raugu, tai ir miltų mažiau?
Ačiū
Aš viriau žemuogių uogienę, tai viskas paprastai ir gerai gavos. Nedėjau jokių priedų tik cukrus ir uogos, bet žemuogės iš principo tirštokos gaunas, tai iš kitų uogų darant ar cukraus reiktų daugiau ar ten kokio to pektino dėt
Raugo 800-900 g duonai dedu apie 200 g. Bet man vis tiek sunkiai kyla ir kepant labai suplyšta, nes matyt ir po tų 6 val nebūna iškilus tiek kiek reik ir įpjovos nepadeda, plyšta per visus šonus. Bet skonis geras ir iškilus jau tada normaliai gaunas.
Jei raugas pagal Terrą, tai ten gi vienodai vandens ir miltų dedama, tai atitinkamai recepte reik viską tiek ir pamažint (jei 200 g raugo dedat, tai 100 g miltų ir 100 g vandens mažiau reik dėt)
QUOTE(keistuole @ 2010 08 18, 11:52)
Aš viriau žemuogių uogienę, tai viskas paprastai ir gerai gavos. Nedėjau jokių priedų tik cukrus ir uogos, bet žemuogės iš principo tirštokos gaunas, tai iš kitų uogų darant ar cukraus reiktų daugiau ar ten kokio to pektino dėt
Raugo 800-900 g duonai dedu apie 200 g. Bet man vis tiek sunkiai kyla ir kepant labai suplyšta, nes matyt ir po tų 6 val nebūna iškilus tiek kiek reik ir įpjovos nepadeda, plyšta per visus šonus. Bet skonis geras ir iškilus jau tada normaliai gaunas.
Jei raugas pagal Terrą, tai ten gi vienodai vandens ir miltų dedama, tai atitinkamai recepte reik viską tiek ir pamažint (jei 200 g raugo dedat, tai 100 g miltų ir 100 g vandens mažiau reik dėt)
Raugo 800-900 g duonai dedu apie 200 g. Bet man vis tiek sunkiai kyla ir kepant labai suplyšta, nes matyt ir po tų 6 val nebūna iškilus tiek kiek reik ir įpjovos nepadeda, plyšta per visus šonus. Bet skonis geras ir iškilus jau tada normaliai gaunas.
Jei raugas pagal Terrą, tai ten gi vienodai vandens ir miltų dedama, tai atitinkamai recepte reik viską tiek ir pamažint (jei 200 g raugo dedat, tai 100 g miltų ir 100 g vandens mažiau reik dėt)
Tiksliai, reikia gi to pektino pažiūrėt parduotuvėj. O tu žiemai tą uogienę darei? Duonkepėje? Paprastai, tik su ta programa?
Kaip įdomiai su tuo raugu, visoms vis skirtingas procesas ir rezultatas gaunasi
Raugas pagal Terą, tai taip ir bandysiu daryt, ačiū
Sveikos mamytes!
As cia naujoke balandzio men. isigijom duonkepe, tai nuo to laiko duona parduotuveje neperkam Kepiau kol kas tik is receptu knygutes, viena karta bandziau kepti Borodino duona, gavosi kaz ka panasaus, bet viduje truputi slapia buvo, gal miltu daugiau reikejo Juoda duona kepiau is pokeliu, irgi labai skaniai gavosi. Dar bandziau is pokeliu kept Malsenos bandeles su grudais, labai patiko Vakar pastaciau darytis raugu, paziuresim kas ten iseis. Labai noriu iskept duonyte panasi i Palangos duona, bet vis pasiziuriu receptukus ir man rodosi taip sudetinga
As cia naujoke balandzio men. isigijom duonkepe, tai nuo to laiko duona parduotuveje neperkam Kepiau kol kas tik is receptu knygutes, viena karta bandziau kepti Borodino duona, gavosi kaz ka panasaus, bet viduje truputi slapia buvo, gal miltu daugiau reikejo Juoda duona kepiau is pokeliu, irgi labai skaniai gavosi. Dar bandziau is pokeliu kept Malsenos bandeles su grudais, labai patiko Vakar pastaciau darytis raugu, paziuresim kas ten iseis. Labai noriu iskept duonyte panasi i Palangos duona, bet vis pasiziuriu receptukus ir man rodosi taip sudetinga
QUOTE(LinaGustė @ 2010 08 18, 11:59)
Tiksliai, reikia gi to pektino pažiūrėt parduotuvėj. O tu žiemai tą uogienę darei? Duonkepėje? Paprastai, tik su ta programa?
Kaip įdomiai su tuo raugu, visoms vis skirtingas procesas ir rezultatas gaunasi
Raugas pagal Terą, tai taip ir bandysiu daryt, ačiū
Kaip įdomiai su tuo raugu, visoms vis skirtingas procesas ir rezultatas gaunasi
Raugas pagal Terą, tai taip ir bandysiu daryt, ačiū
Aha žiemai, pažiūrėjau dabar normaliai atrodo, nei pelėsio, nei kokio rūgimo nesimato, nors paprastai spintelėj stovi.
Pats virimas tai tas pats, kas ir ant plytos, tik maišyt nereikia. Ir aišku mažas kiekis telpa.
QUOTE(keistuole @ 2010 08 18, 12:07)
Aha žiemai, pažiūrėjau dabar normaliai atrodo, nei pelėsio, nei kokio rūgimo nesimato, nors paprastai spintelėj stovi.
Pats virimas tai tas pats, kas ir ant plytos, tik maišyt nereikia. Ir aišku mažas kiekis telpa.
Pats virimas tai tas pats, kas ir ant plytos, tik maišyt nereikia. Ir aišku mažas kiekis telpa.
Hm, o tai kiek tu uogų dėjai? Dabar susimąsčiau, kiek čia man tų slyvų tilps. Koks kilogramas tilptų?
Dėk puspilni kibirėli, normaliai išmaišys, išvirs, pas mane jau daugiau nei metai stovi uogienės taip pagamintos, ir viskas
Man kai baigėsi pektinas dėjau vietoj jo ištirpintą želatiną
Man kai baigėsi pektinas dėjau vietoj jo ištirpintą želatiną
QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 18, 14:35)
Dėk puspilni kibirėli, normaliai išmaišys, išvirs, pas mane jau daugiau nei metai stovi uogienės taip pagamintos, ir viskas
Man kai baigėsi pektinas dėjau vietoj jo ištirpintą želatiną
Man kai baigėsi pektinas dėjau vietoj jo ištirpintą želatiną
Nusipirkau kažkokį uogienių tirštintoją "Gelfix", tai čia ne tas pats, kas pektinas
QUOTE(LinaGustė @ 2010 08 18, 14:39)
Nusipirkau kažkokį uogienių tirštintoją "Gelfix", tai čia ne tas pats, kas pektinas
paskaityk sudėtį, gali būt kad ir tas pats
QUOTE(LinaGustė @ 2010 08 18, 12:20)
Hm, o tai kiek tu uogų dėjai? Dabar susimąsčiau, kiek čia man tų slyvų tilps. Koks kilogramas tilptų?
aš tai mažai turėjau tų uogų
Aš viriau avietes ir mėlynes, bet man kažkaip per mažai suvirė, tai aš dar kartą džemo programą įjungiau, maždaug 1,5 programos gavosi ir pabaigoje dėjau to tirštiklio,nes kitaip skystoka būtų... Džemas gavosi skanus, labai patinka, kad nereikia maišyti, niekas neprisvyla.