as cia naujokas, kazkada kepiau duona,sviesia plikyta, kaimyne buvo davusi raugo. neperku jokiu duonkepiu, krosneliu tiesiog elektrinej orkaitej. kiekviena karta kepant vis raugo palikdavau kitam kartui, paskui...
pabandysiu si receptuka, nors pati esu juodos duonos megeja.
Tokiu oru raugas isrugsta per para. Jei laikote ilgiau silumoje - gali perrugti, atsiranda tarsi alkoholio kvapas.. Iskepusi duona paprastai jokio negero kvapo neturi
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 15, 12:56)
Taip, kepu per 2 kartus, pasveriu puse to misinio su svarstyklemis ir fsio
O pries keleta dieneliu pabandziau pati pasigaminti panasia bent jau duonele i ta misini. Gavosi is antro karto Parasysiu recepta, gal kam patiks
PLIKYTA SVIESI DUONA
460 ml vandens
150 g ruginiu miltu
300 g kvietiniu miltu
1 v.s. cukraus
1 v.s. sauso raugo (naudojau Delonos)
1,5 a.s. druskos
2 v.s. kmynu
1 v.s. salyklo (naudojau Delonos)
1 v.s. pieno milteliu (naudojau kudikiu misineli Belakt)
1,5 a.s. sausu mieliu
Is pradziu 100 g kvietiniu miltu ir kmynus uzplikau 200 ml verdancio vandens (salyklo nedejau i plikini, nes norejau isgauti sviesia plikyta duona), gerai ismaisau ir palieku atvesti 30-40 min. Tada supilu likusi vandeni, miltus ir visus kitus ingridientus. As pati asmeniskai tesla maisiau su mikserio spiralemis, nes duonkepe sugedusi aisku su duonkepe butu kur kas paprasciau tada pakildinau valanda tame bliude, kur maisiau, kai pakilo dar karteli ismaisiau ir sudejau jau i ta forma kur keps, pakildinau dar kol pakilo dvigubai tada ikisau kepti i orkaite 200 C, nedejau jokiu bliudu su vandeniu, kepiau 1 val. 10 min. Kepimo laikas aisku priklauso nuo orkaites, ne pas visas jos vienodos duonyte gavosi minkstute, su skylutemis ir dregna man tokia labiausiai patinka. Beje kepiau 1madieni, tai dar 5tadieni buvo skani Ai, dar pamirsau: iskepus ir istraukus is formos nupurskiau vandeniu ir ivyniojau i ranksluosti, kuriame visa vartojimo laika ir laikiau
O pries keleta dieneliu pabandziau pati pasigaminti panasia bent jau duonele i ta misini. Gavosi is antro karto Parasysiu recepta, gal kam patiks
PLIKYTA SVIESI DUONA
460 ml vandens
150 g ruginiu miltu
300 g kvietiniu miltu
1 v.s. cukraus
1 v.s. sauso raugo (naudojau Delonos)
1,5 a.s. druskos
2 v.s. kmynu
1 v.s. salyklo (naudojau Delonos)
1 v.s. pieno milteliu (naudojau kudikiu misineli Belakt)
1,5 a.s. sausu mieliu
Is pradziu 100 g kvietiniu miltu ir kmynus uzplikau 200 ml verdancio vandens (salyklo nedejau i plikini, nes norejau isgauti sviesia plikyta duona), gerai ismaisau ir palieku atvesti 30-40 min. Tada supilu likusi vandeni, miltus ir visus kitus ingridientus. As pati asmeniskai tesla maisiau su mikserio spiralemis, nes duonkepe sugedusi aisku su duonkepe butu kur kas paprasciau tada pakildinau valanda tame bliude, kur maisiau, kai pakilo dar karteli ismaisiau ir sudejau jau i ta forma kur keps, pakildinau dar kol pakilo dvigubai tada ikisau kepti i orkaite 200 C, nedejau jokiu bliudu su vandeniu, kepiau 1 val. 10 min. Kepimo laikas aisku priklauso nuo orkaites, ne pas visas jos vienodos duonyte gavosi minkstute, su skylutemis ir dregna man tokia labiausiai patinka. Beje kepiau 1madieni, tai dar 5tadieni buvo skani Ai, dar pamirsau: iskepus ir istraukus is formos nupurskiau vandeniu ir ivyniojau i ranksluosti, kuriame visa vartojimo laika ir laikiau
Man nelemta išsikepti normalios duonos Nežinau kas čia pasidarė, bet vis nebesiseka. Dabar bandau šį receptą, bet labai abejoju, ar pavyks, nes duonkepė maišo tešlą, o ji tokia skysta, kad net plaukai šiaušiasi Skystesnė už grietinę. Viską matavau, skaičiavau, kaip čia taip Bijau savavališkai dar pridėt miltų, bet laaaaabai abejoju, ar kas pavyks
nera cia ko verkti o juo labiau bijot, dek miltu kol tesla bus minkoma, tai vis vien kazkokia duona iskeps, gal net visai skani
Papildyta:
pagal mane tai ten daug labai vandens 460ml vandens ir 450 g miltu tai turetu but skysta..gal klaida ivele
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2010 08 17, 12:49)
nera cia ko verkti o juo labiau bijot, dek miltu kol tesla bus minkoma, tai vis vien kazkokia duona iskeps, gal net visai skani
pagal mane tai ten daug labai vandens 460ml vandens ir 450 g miltu tai turetu but skysta..gal klaida ivele
QUOTE(Margareta @ 2010 08 17, 13:56)
nera cia ko verkti o juo labiau bijot, dek miltu kol tesla bus minkoma, tai vis vien kazkokia duona iskeps, gal net visai skani
Papildyta:
pagal mane tai ten daug labai vandens 460ml vandens ir 450 g miltu tai turetu but skysta..gal klaida ivele
Papildyta:
pagal mane tai ten daug labai vandens 460ml vandens ir 450 g miltu tai turetu but skysta..gal klaida ivele
Tikrai klaidos nera i plikini eina 200 ml vandens, o plikinys tikrai neisigauna skystas o po to dar 350 g miltu ir 260 ml vandens nu man tikrai gavosi tirstesne uz grietine aisku ne kieta tesla iseina, kepaliukas formos nelaiko, tai kildinu formoj
Papildyta:
QUOTE(Failas @ 2010 08 17, 13:39)
Man nelemta išsikepti normalios duonos Nežinau kas čia pasidarė, bet vis nebesiseka. Dabar bandau šį receptą, bet labai abejoju, ar pavyks, nes duonkepė maišo tešlą, o ji tokia skysta, kad net plaukai šiaušiasi Skystesnė už grietinę. Viską matavau, skaičiavau, kaip čia taip Bijau savavališkai dar pridėt miltų, bet laaaaabai abejoju, ar kas pavyks
O tai gal miltu neplikete? Nes man nesigavo skysta as viska matavau tiksliai su maisto svarstyklemis aisku dariau ne su duonkepe, bet nemanau, kad del to gali buti skirtumas
QUOTE(Margareta @ 2010 08 17, 13:56)
nera cia ko verkti o juo labiau bijot, dek miltu kol tesla bus minkoma, tai vis vien kazkokia duona iskeps, gal net visai skani
Tai ir dėjau "iš akies" gan nemažai, dabar dar kepa, žiūrėsim, kas bus
Papildyta:
QUOTE(DaivaVe @ 2010 08 17, 14:06)
O tai gal miltu neplikete? Nes man nesigavo skysta as viska matavau tiksliai su maisto svarstyklemis aisku dariau ne su duonkepe, bet nemanau, kad del to gali buti skirtumas
Plikiau, plikinys tikrai labai tirštas, bet vėliau Aš neturiu tikslių virtuvinių svarstyklių, tai gramus atitinkamai verčiau ml ir matavau su stiklinaite. Gal čia kokią klaidą įvėliau
Na, kolkas kepa, laukiam rezultatų. Jeigu ką, tai sekantis pirkinys svarstyklės
QUOTE(Failas @ 2010 08 17, 14:48)
Tai ir dėjau "iš akies" gan nemažai, dabar dar kepa, žiūrėsim, kas bus
Papildyta:
Aš neturiu tikslių virtuvinių svarstyklių, tai gramus atitinkamai verčiau ml ir matavau su stiklinaite. Gal čia kokią klaidą įvėliau
Papildyta:
Aš neturiu tikslių virtuvinių svarstyklių, tai gramus atitinkamai verčiau ml ir matavau su stiklinaite. Gal čia kokią klaidą įvėliau
Siaip "literaturos" duomenimis 250 ml stiklineje telpa apie 160 g miltu (cia apie kvietinius, bet manau ir ruginiams tinka). As turiu toki matavimo inda (IKI pirkau, uz 4,99 atrodo), tai ten 500 ml ir 300g miltu padalos mazdaug viename lygyje.
QUOTE(laselis @ 2010 08 17, 15:53)
Siaip "literaturos" duomenimis 250 ml stiklineje telpa apie 160 g miltu (cia apie kvietinius, bet manau ir ruginiams tinka). As turiu toki matavimo inda (IKI pirkau, uz 4,99 atrodo), tai ten 500 ml ir 300g miltu padalos mazdaug viename lygyje.
Taip ir aš skaičiavau
Pirmame puslapyje yra kiekvieno produkto matavimo vnt.
QUOTE(laselis @ 2010 08 17, 15:53)
Siaip "literaturos" duomenimis 250 ml stiklineje telpa apie 160 g miltu (cia apie kvietinius, bet manau ir ruginiams tinka). As turiu toki matavimo inda (IKI pirkau, uz 4,99 atrodo), tai ten 500 ml ir 300g miltu padalos mazdaug viename lygyje.
kiek matavau, tai nepriklausomai nuo miltų rūšies g ir ml santykis daugnaž atitinka.
Man į 200 ml telpa maždaug 120 g
kai neturejau svarstykliu miltu gramus i mililitrus verstadau santykiu 1g=1.56ml
Sveikos. Po atostogų LT reik eit naują raugą gamintis.... Nes jau lievas buvo senasis... Daba turiu DAAAUG salyklo (ačiū kas pasidalino su manimi ), tai jau kaip kepsim rugines duonytes daba.......