sveikos mergaites...
as suprantu kad cia bus biski ne i tema...bet,kazkuri cia raset ,kad skania gira gaminates,gal galetumet ir receptuka imest
gira dariau Lung cia buvo recepta imetus galiu is atminties parasyti kap as dariau
3 litram as dejau apie 3 v.s. salyklo, sauksteli kmynu, stikline cukraus, viska uzpilti verdanciu vandeniu. as uzpilu kokiu 1l vardancio ir po kiek laiko pripilu salto 2l kad gautusi temperatura ne ausktesne 35C uzbastau 2a.s. mieliu ir uzdengiu kai matosi kyla burbuliukai (4-6val. kai taip silta) reik nukosti, supilstyti i butelius ir i saldytuva. galima gerti ir po keliu val. bet ilgiau pastovejus saldytuve gira uzsigazuoja ir buna gaivesne
su priedais galima improvizuoti deti dar razinu ar imbiero...
3 litram as dejau apie 3 v.s. salyklo, sauksteli kmynu, stikline cukraus, viska uzpilti verdanciu vandeniu. as uzpilu kokiu 1l vardancio ir po kiek laiko pripilu salto 2l kad gautusi temperatura ne ausktesne 35C uzbastau 2a.s. mieliu ir uzdengiu kai matosi kyla burbuliukai (4-6val. kai taip silta) reik nukosti, supilstyti i butelius ir i saldytuva. galima gerti ir po keliu val. bet ilgiau pastovejus saldytuve gira uzsigazuoja ir buna gaivesne
su priedais galima improvizuoti deti dar razinu ar imbiero...
aš darau taip pat, tik nededu kmynų, o dedu razinų ir šiek tiek sudžiūvusios duonos (kokią riekę), cukraus nepilną stiklinę ir mielių 1 a.š.
laikau per naktį, ryte įspaudžiu citrinos riekelę, perkošiu ir statau į šaldytuvą.
laikau per naktį, ryte įspaudžiu citrinos riekelę, perkošiu ir statau į šaldytuvą.
QUOTE(misste @ 2010 07 30, 10:24)
sveikos mergaites...
as suprantu kad cia bus biski ne i tema...bet,kazkuri cia raset ,kad skania gira gaminates,gal galetumet ir receptuka imest
as suprantu kad cia bus biski ne i tema...bet,kazkuri cia raset ,kad skania gira gaminates,gal galetumet ir receptuka imest
Dar sios temeles 16 psl. paziurek, as pagal ta receptuka dariau - patiko
QUOTE(Margareta @ 2010 07 30, 10:41)
as uzpilu kokiu 1l vardancio ir po kiek laiko pripilu salto 2l kad gautusi temperatura ne ausktesne 35C
O kaip gudriai Aš taip nesumąsčiau, tai ilgai teko laukt, kol atvėso tie trys litrai vandens
Beje, vakar kepiau su savo tuo senuoju raugu Bočių duonelę, tai iškėlė puikiai. Ale viršus įdubo ir tokia lipni man ji gavosi. Ir ne pirmą kartą taip. Kažin kas čia kaltas - vandens per daug Aš svarstyklių neturiu, tai viską daugmaž mililitrais matuoju. Rutuliukas nesigavo duonkepei minkant, bet ir nebuvo visai skysta. Aj, kitą kartą gal kitaip gausis, vis tiek man skanu
aciu visoms uz giros receptelius...
o gal zinote kur galima siauliuose nusipirkti ruginio salyklo?
o gal zinote kur galima siauliuose nusipirkti ruginio salyklo?
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 30, 16:06)
O kaip gudriai Aš taip nesumąsčiau, tai ilgai teko laukt, kol atvėso tie trys litrai vandens
Beje, vakar kepiau su savo tuo senuoju raugu Bočių duonelę, tai iškėlė puikiai. Ale viršus įdubo ir tokia lipni man ji gavosi. Ir ne pirmą kartą taip. Kažin kas čia kaltas - vandens per daug Aš svarstyklių neturiu, tai viską daugmaž mililitrais matuoju. Rutuliukas nesigavo duonkepei minkant, bet ir nebuvo visai skysta. Aj, kitą kartą gal kitaip gausis, vis tiek man skanu
Beje, vakar kepiau su savo tuo senuoju raugu Bočių duonelę, tai iškėlė puikiai. Ale viršus įdubo ir tokia lipni man ji gavosi. Ir ne pirmą kartą taip. Kažin kas čia kaltas - vandens per daug Aš svarstyklių neturiu, tai viską daugmaž mililitrais matuoju. Rutuliukas nesigavo duonkepei minkant, bet ir nebuvo visai skysta. Aj, kitą kartą gal kitaip gausis, vis tiek man skanu
Man su raugu rutuliukas niekad nesigauna.
O jei įdubo gal vis gi per daug vandens
Arba perdaug pakilo prieš kepant.
QUOTE(keistuole @ 2010 07 30, 17:59)
Man su raugu rutuliukas niekad nesigauna.
O jei įdubo gal vis gi per daug vandens
Arba perdaug pakilo prieš kepant.
O jei įdubo gal vis gi per daug vandens
Arba perdaug pakilo prieš kepant.
Na, žiūrėjau, kad maždaug dvigubai pakiltų, gal net mažiau, nes beveik iki viršaus pakilo ir pradėjau kept. Ilgai man niekad nesikildina, max-2,5 val., o vakar tai gal ir trumpiau kilo. Na, mistika man tie dalykai, nes kaskart vis kitaip gaunasi
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 30, 18:06)
Na, žiūrėjau, kad maždaug dvigubai pakiltų, gal net mažiau, nes beveik iki viršaus pakilo ir pradėjau kept. Ilgai man niekad nesikildina, max-2,5 val., o vakar tai gal ir trumpiau kilo. Na, mistika man tie dalykai, nes kaskart vis kitaip gaunasi
Aš ir atrodo vis pagal tą patį receptą kepu, o skonis vis tas pats gaunasi
Vyras vis sako, o šita gera, fiksuok ir neekspermentuok, o aš sakau, kad jau kelintą kart iš eilės ta pati
Sveikos, kepėjėlės Ilgai skaičiau, ką jūs prirašėte ir pasiryžau nusipirkti duonkepę. Jei kas man anksčiau būtų pasakęs, kad kepsiu DUONĄ, tai būčiau nusijuokus , nes nesu mėgėja suktis virtuvėj. Labai dėkoju visoms, kurios dalinasi savo patirtimi, nes dar niekas iš mano pažįstamų nekepa duonkepėj, yra tik orkaitėj, bet čia man per aukštas pilotažas... .
Duonelė kartais geriau pavyksta, kartais subliūkšta, bet iš esmės aš patenkinta pirkiniu, dar ir džemą gaminant nereikia nuolat maišyti .
Duonelė kartais geriau pavyksta, kartais subliūkšta, bet iš esmės aš patenkinta pirkiniu, dar ir džemą gaminant nereikia nuolat maišyti .
Kepiau pagaliau šiandien duoną ir man pavyko , be jūsų konsultacijų kažin kaip būtų gavęsi, o dabar šilta, skani, juoda duonutė garuoja ant stalo