Oi, mergaitės
Mokausi mokausi, stengiuosi kuo daugiau jūsų temų, patarimų perskaityt, bet visgi man kažkas nepavyksta. Dabar susiradau visų išgirtą receptą.
RUGINĖ DUONA ( skonis kaip močiutės )
4 saukstus salyklo reikia uzplikyti 80 ml verdancio vandens ir gerai ismaisyti.
I duonkepe ipilti 330 ml vandens + ideti plikyta atvesusi salykla
2 dideli saukstai medaus
2 v.s. aliejaus
2 a.s. druskos
550 g miltu (dedu ruginius ir stambaus malimo kvietinius ivairiom proporcijom - bendras svoris 550 g)
1 a.s. kalendros seklu
2 a.s. sausu mieliu
linu seklu, kmynu, kepintu saulegrazu - pagal pageidavima
*aš kepdama dedu puodelį - kmynai, linų sėmenys, saulėgrąžos
*salyklą su rupiais ruginiais miltais plikau kartu, o ne atskirai kai kad recepte
*dedu 300gr rūpių ruginių miltų, ir kažkur 200gr kvietinių ( daugiau nereikia, nors recepte daugiau gramų nurodyta, nes tešla nesiminkys - rupiems miltams daugiau skysčių reik )Nepatingėjau, nulėkiau į Maximą, susipirkau visus ingridientus ir puoliau prie darbo. Salyklą, kartu su ruginiais miltais užplikiau vandeniu. Išėjo kietas gumuliukas, nors ir maišiau, net minkiau. Tai kaip man dabar dar dėti kvietinius miltus
Suluš duonkepė
Galvoju, gal klaida recepte, gal ten ne gramai, bet ml. Bet skaitinėju kitas nuomones, tai lyg ir viskas gerai. laukiu kol atvės, bet taip ir nežinau, ką čia reiks toliau daryti. 80 ml vandens dar liko neišnaudoti. Ar čia juos įminkyt į ruginę tešlą, ar palikt įpilt į duonkepės dugną
Vat tai ir "Kepam duonelę pačios"......