Išsitraukiau aš jį, nupyliau ant viršaus buvusį rudą skystimėlį ir galvoju dabar, ką su juo daryt Kvapas tai toks rūgštus, lyg paspirituotas būtų Jaučiu, kad nenoriu rizikuot ir produktų bei laiko gadint. Vakare susimakaluosiu naują raugą - tikiuosi pavyks
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 13:06)
Išsitraukiau aš jį, nupyliau ant viršaus buvusį rudą skystimėlį ir galvoju dabar, ką su juo daryt Kvapas tai toks rūgštus, lyg paspirituotas būtų Jaučiu, kad nenoriu rizikuot ir produktų bei laiko gadint. Vakare susimakaluosiu naują raugą - tikiuosi pavyks
Su nauju tik po penkių dienų galėsit kept
Aš tai bandyčiau, paimčiau šaukštą seno, dėčiau kokių 80 g miltų ir tiek pat vandens. Net jei ir nieko nebus tereiks išmest 80 g miltų
QUOTE(keistuole @ 2010 07 28, 13:13)
Su nauju tik po penkių dienų galėsit kept
Aš tai bandyčiau, paimčiau šaukštą seno, dėčiau kokių 80 g miltų ir tiek pat vandens. Net jei ir nieko nebus tereiks išmest 80 g miltų
Aš tai bandyčiau, paimčiau šaukštą seno, dėčiau kokių 80 g miltų ir tiek pat vandens. Net jei ir nieko nebus tereiks išmest 80 g miltų
Bet aš tai nesuprasiu, ar normalus jis, nes man ir šiaip kažkaip tų burbuliukų beveik nebūdavo, bet kepėsi su juo puikiai
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 13:42)
Bet aš tai nesuprasiu, ar normalus jis, nes man ir šiaip kažkaip tų burbuliukų beveik nebūdavo, bet kepėsi su juo puikiai
dabar karšta, tai labai burbuliuoja, turėkit po akim po 4- val po įdėjimo miltų turėtų pakilt.
Ai dar dėkit į stiklinį permatomą indą, labai gerai matosi
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 12:06)
Išsitraukiau aš jį, nupyliau ant viršaus buvusį rudą skystimėlį ir galvoju dabar, ką su juo daryt Kvapas tai toks rūgštus, lyg paspirituotas būtų Jaučiu, kad nenoriu rizikuot ir produktų bei laiko gadint. Vakare susimakaluosiu naują raugą - tikiuosi pavyks
žinau žinau tą kvapą, buvo ir pas mane toks kvapas grynai kaip actas gal ir buvo galima žaisti, bet aš jį išverčiau lauk ir užmaišiau naują
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 13:06)
Išsitraukiau aš jį, nupyliau ant viršaus buvusį rudą skystimėlį ir galvoju dabar, ką su juo daryt Kvapas tai toks rūgštus, lyg paspirituotas būtų Jaučiu, kad nenoriu rizikuot ir produktų bei laiko gadint. Vakare susimakaluosiu naują raugą - tikiuosi pavyks
Teisingai Keistuole pataria, kad nereikia mesti lauk. Jeigu raugas perrūgsta, naujam raugui pasidaryti užtenka arbatinio šaukštelio to superaktyvaus ir pamaitinti jį reiktų per 3 kartus per parą tokiu kiekiu miltų ir vandens kiek norite šviežaus raugo kepimui. Žinoma truputį padauginti, kad liktų atsidėjimui. Pvz. jei duonai pagal receptą reikia 400gr raugo , tai maitiname po 70gr miltų+70ml vandens ir taip 3kartus.
QUOTE(Terra2 @ 2010 07 28, 16:25)
Teisingai Keistuole pataria, kad nereikia mesti lauk. Jeigu raugas perrūgsta, naujam raugui pasidaryti užtenka arbatinio šaukštelio to superaktyvaus ir pamaitinti jį reiktų per 3 kartus per parą tokiu kiekiu miltų ir vandens kiek norite šviežaus raugo kepimui. Žinoma truputį padauginti, kad liktų atsidėjimui. Pvz. jei duonai pagal receptą reikia 400gr raugo , tai maitiname po 70gr miltų+70ml vandens ir taip 3kartus.
Hm, pas mane to starterio buvo gal koks šaukštas, pamaitinau aš jį 100 ml miltų ir 100 ml vandens maždaug. Na, matau jau, kad kažkiek burbuliukų yra Tai gal per rūgštus jis man bus, gal tada dar pamaitint prieš naktį ir ryte dar kartą. O jau vakare galėčiau kepti Ar palikti, kaip yra ir rizikuoti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 17:58)
Hm, pas mane to starterio buvo gal koks šaukštas, pamaitinau aš jį 100 ml miltų ir 100 ml vandens maždaug. Na, matau jau, kad kažkiek burbuliukų yra Tai gal per rūgštus jis man bus, gal tada dar pamaitint prieš naktį ir ryte dar kartą. O jau vakare galėčiau kepti Ar palikti, kaip yra ir rizikuoti
Taip ir padarykit. Tik manau, kai ryte trečią kartą pamaitinsit , tai jau kepkit kokią antrą-trečią val. Visai vakaro nelaukit, nes gali būti rūgštoka.
Oho, mano tas raugas jau per stiklainiuko viršų išlipo Jaučiu, nelaukiu vakaro, o pamaitinu ir ryte paskui dar kartą pamaitinsiu
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 18:52)
Oho, mano tas raugas jau per stiklainiuko viršų išlipo
išbadėjęs koks panašu, kad viskas ok su juo
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 18:52)
Oho, mano tas raugas jau per stiklainiuko viršų išlipo Jaučiu, nelaukiu vakaro, o pamaitinu ir ryte paskui dar kartą pamaitinsiu
perdėkit į didesnį indą, nes naktį gali išeiti "pasivaikščioti"
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 18:52)
Oho, mano tas raugas jau per stiklainiuko viršų išlipo Jaučiu, nelaukiu vakaro, o pamaitinu ir ryte paskui dar kartą pamaitinsiu
na va, o norėjot išmest