Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Apklausa: Duonos kepimo temoje pirmame puslapyje jūs norėtumėte matyt: (153 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(ligita33 @ 2010 07 25, 10:24)
Sveikutes  4u.gif
as kaip balta varna cia... pernykste duonkepe buvo sustreikavus, stovejo nenaudojama 6 men... mamu patarimu nusipirkau nauju mieliu, nes sake gali buti ir ju pasenimas problema.na ir ka gi, sudejau visus produktus, ijungiau, o pasirodo ji nebemaiso  doh.gif tai kad nemest produktu lauk, iskrapsciau turini ir paminkius sudejau i inda, ijungiau orkaite 50 lapsniu ir bandau kildint... o kas toliau? suprantu, kad viskas yra temoje, bet dabar nespesiu taip greit surast  blush2.gif
duona balta, su saulegrazomis, tai gal galit patart, kiek laiko ir kokioj temperaturoj kept? gal dar svarbu-kokiam orkaites aukstyje
turiu silikonine formyte, tai tikiuosi kazka isgaut  ax.gif
buciau labai dekinga, jei kas atsakytu...

visada orkaitej kepu, tik skardinej formoj. Kepu 200C 1 val 15 min, paskui palieku orkaitej 3 val. Vidury kepimo pridengiu duona su folga, kad virsus nesviltu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo susidomejus: 25 liepos 2010 - 09:27
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 25, 10:27)
visada orkaitej kepu, tik skardinej formoj. Kepu 200C 1 val 15 min, paskui palieku orkaitej 3 val. Vidury kepimo pridengiu duona su folga, kad virsus nesviltu.

sirdingai dekoju, pabandysiu sitaip iskept, parasysiu ryt, kaip gavosi.
Atsakyti
Kiekvienas žiūriu turi savo kepimo būdą biggrin.gif
Mano duonos buna iki 1 kg, tai max kepu 50 min, iškeptą iškart ištraukiu, apipurškiu vandeniu ir apdengiu rankšuosčiu. Taip palaikau kokią val.
Bandžiau kept įvairiose formose, tai didelių skirtumų nepastebėjau, silikoninėj irgi visai gerai. Paprastai naudoju metalinę, nes jos pati forma man labiausiai patinka ir mano kiekius atitinka.

ligita33 tokiam karšty duona ir be orkaitės gerai kyla. Beje anot literatūros mielėm max temperatūra gai būt 37 laipsniai, tai 50 kiek per daug.
O kept reik priklausomai aišku nuo dydžio 45-60 min. Baltai duonai sakyčiau užtenka apie 200 laipsnių. Jei viršus perdaug tamsėtų galima pridengt folga.
Atsakyti
Merginos,o kaip zinot,kad duona iskepe?ne tik pagal nustatyta laika?
Na sakykim biskvita tikrint galima mediniu pagaliuku,o kaip duona?
Atsakyti
QUOTE(kacumota @ 2010 07 25, 18:13)
Merginos,o kaip zinot,kad duona iskepe?ne tik pagal nustatyta laika?
Na sakykim biskvita tikrint galima mediniu pagaliuku,o kaip duona?

t.p. su pagaliuku, termometru, pastuksent duonos apačia...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 07 25, 14:20)
Baltai duonai sakyčiau užtenka apie 200 laipsnių. Jei viršus perdaug tamsėtų galima pridengt folga.

O kiek juodai?
Atsakyti
QUOTE(susidomejus @ 2010 07 25, 19:05)
O kiek juodai?


Aš kepu 10-15 min 230 laiopsnių, paskui mažinu iki kokių 200 ir dar kokių 40 min
Atsakyti
o as atejau pasiguosti verysad.gif penktadieni vakare nusprendziau uzstatyti kepti duonele, bet matyt nebuvo lemta doh.gif pradzioj supyliau miltus i duonkepes kibireli ir tik tada prisiminiau, kad pradzioj tai pilasi vanduo doh.gif tada atkapsciau tuos miltus (ten toks misinys malsenos duonai kepti), pripyliau reikiama kieki vandens, uzlyginau miltus ant virsaus ir uzbarsciau mieles thumbup.gif ir aisku tik tada pastebejau, kad minkymo menteles liko ant stalo, vnz juokas pro asaras doh.gif tai teko vel viska atkapstyt ir sudeti i vieta menteles. O toliau dar graziau - istaciau kibireli i duonkepe, kisau sakute i rozete ir staiga kibirkstis ir visi namai paskendo tamsoj... issove kamsciai! zodziu vyras pajunge vel elektra, ijungiau galu gale duonkepe, o ji iskart maisyt kazkaip vangiai pradejo, valdymo skydelis neveikia doh.gif zodziu sugedo, o ant kistuko to vieno metalinio galiuko tokia deme nudegimo doh.gif gal pqas ka nors panasiai buvo? Nesuprantu kodel taip atsitiko? Rozete tikrai gera, nes i ja ivairius prietaisus jungiu, ta pacia duonkepe ne viena karta jungiau... Gerai, kad dar garantinis veikia (pirkau tik pries 3 savaites), tik bijau, kad pasakys, kad pati kalta ir netaisys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 25, 22:55)
o as atejau pasiguosti  verysad.gif  penktadieni vakare nusprendziau uzstatyti kepti duonele, bet matyt nebuvo lemta  doh.gif  pradzioj supyliau miltus i duonkepes kibireli ir tik tada prisiminiau, kad pradzioj tai pilasi vanduo  doh.gif  tada atkapsciau tuos miltus (ten toks misinys malsenos duonai kepti), pripyliau reikiama kieki vandens, uzlyginau miltus ant virsaus ir uzbarsciau mieles  thumbup.gif  ir aisku tik tada pastebejau, kad minkymo menteles liko ant stalo, vnz juokas pro asaras  doh.gif  tai teko vel viska atkapstyt ir sudeti i vieta menteles. O toliau dar graziau - istaciau kibireli i duonkepe, kisau sakute i rozete ir staiga kibirkstis ir visi namai paskendo tamsoj... issove kamsciai! zodziu vyras pajunge vel elektra, ijungiau galu gale duonkepe, o ji iskart maisyt kazkaip vangiai pradejo, valdymo skydelis neveikia  doh.gif  zodziu sugedo, o ant kistuko to vieno metalinio galiuko tokia deme nudegimo  doh.gif gal pqas ka nors panasiai buvo? Nesuprantu kodel taip atsitiko? Rozete tikrai gera, nes i ja ivairius prietaisus jungiu, ta pacia duonkepe ne viena karta jungiau... Gerai, kad dar garantinis veikia (pirkau tik pries 3 savaites), tik bijau, kad pasakys, kad pati kalta ir netaisys  doh.gif

verysad.gif nekepimo diena buvo
gali ir netaisyt, žiūrint kame reikalas, jei įtampos šuolis, tai ne g.gif
Atsakyti
Labas, merginos 4u.gif Atėjau su prašymu patarti ax.gif Per visas vasarines keliones duonos su raugu nekepiau jau gal kokį mėnesį g.gif Planuoju vėl išsikept duonytės, bet suabejojau, ar bus tinkamas mano starteris, tiek laiko šaldytuve pratupėjęs nejudomas unsure.gif Gaila produktų, kad bandyčiau kepti "na ura". Ką patartumėt? Ištraukti, pabudinti, pamaitinti ir palikti parai, kaip visada? Ar gal kokio medaus šaukštelį iš karto įdėt? Kaip man atpažint, kad jis geras?
Atsakyti
LinaGuste sako kad raugas saldytuve gali gyventi iki 2 sav 4u.gif as jauciu daryciaus nauja rauga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 07 28, 10:50)
Labas, merginos  4u.gif  Atėjau su prašymu patarti  ax.gif  Per visas vasarines keliones duonos su raugu nekepiau jau gal kokį mėnesį  g.gif  Planuoju vėl išsikept duonytės, bet suabejojau, ar bus tinkamas mano starteris, tiek laiko šaldytuve pratupėjęs nejudomas  unsure.gif  Gaila produktų, kad bandyčiau kepti "na ura". Ką patartumėt? Ištraukti, pabudinti, pamaitinti ir palikti parai, kaip visada? Ar gal kokio medaus šaukštelį iš karto įdėt? Kaip man atpažint, kad jis geras?


pabandykit ryte ištimt, paskui pamaitint ir stebėkit, burbuliukų yra. Jei bus be gyvybės ženklų, darykitės naują, o jei kažkas vyks, tai manau ir tešlą paskui iškels.
Atsakyti