smagu, kad čia gyva
aš kaupiuosi didiesiems kepiniams - renku, džiovinu ajerus, kopūstlapius, ieškau miltų....
neskaitant to, kad mus, kol su vaikais gydėmės, apvogė , duonkepė liko ir darbuojasi, tad namai kvepia tikrais namais... O Mb iš tiesų vis ragina daugiau giros pagamint, nes per karščius tai
Tai kaip ten su karameliniu salyklu? Kame ten karamelė? Nors aš tik iš Pnvžio krašto, bet dabar Pnvžy lankausi laaaabai dažnai ir viskas dėl tos bėdos
QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 21:46)
nugi nea is miezinio alu tik daro
nu idomiai cia,idomu butu suzinot daugiau nuomoniu,nes salyklas (ypac karamelinis) nu taip skaniai kvepia duona o ir pats toks tamsus,isivaizduoju kad duona butu puikios spalvos ir aromato.Pasiziurejau pakeli nuo giros lietuviskos,as is ten salykla dabar naudoju,ten is vis nerasomas koks salyklas panaudotas.
Nu paprasta miezini panaudosiu girai
Papildyta:
QUOTE(Mrs. R @ 2010 07 14, 22:08)
nugi ka as zinau kur ta karamele nu tamsus tamsus tas salyklas karamelinis ir kaip kveeepiaaaa masina prisikvepino net per uzrista maisiuka.Rytoj pafotkinsiu nes dabar jau tamsoka
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 07 14, 21:11)
nu idomiai cia,idomu butu suzinot daugiau nuomoniu,nes salyklas (ypac karamelinis) nu taip skaniai kvepia duona o ir pats toks tamsus,isivaizduoju kad duona butu puikios spalvos ir aromato.Pasiziurejau pakeli nuo giros lietuviskos,as is ten salykla dabar naudoju,ten is vis nerasomas koks salyklas panaudotas.
Nu paprasta miezini panaudosiu girai
Papildyta:
nugi ka as zinau kur ta karamele nu tamsus tamsus tas salyklas karamelinis ir kaip kveeepiaaaa masina prisikvepino net per uzrista maisiuka.Rytoj pafotkinsiu nes dabar jau tamsoka
Nu paprasta miezini panaudosiu girai
Papildyta:
nugi ka as zinau kur ta karamele nu tamsus tamsus tas salyklas karamelinis ir kaip kveeepiaaaa masina prisikvepino net per uzrista maisiuka.Rytoj pafotkinsiu nes dabar jau tamsoka
Karamelinis salyklas naudojamas tamsiam alui, suteikia saldoką skonį ir originalų aromatą. Ilgai laikomas, gerai subrandintas alus, kurio gamybos technologiniame procese naudojamas karamelinis salyklas, įgauna duonos aromatą ir vyno prieskonį. Plačiai naudojamas gėrimų gamyboje.
Tai duonai netinkami šitie salyklai???
QUOTE(laurechka @ 2010 07 14, 21:59)
Tai duonai netinkami šitie salyklai???
Nors ir nebandžiau, bet manau, kad tinka. Kaip kad tinka alus, grybai, vanilė, majonezai ir kt dalykai, tik visur svarbiausia išmonė kaip kur ir kada juos panaudoti
QUOTE(laurechka @ 2010 07 14, 22:59)
Tai duonai netinkami šitie salyklai???
as isbandysiu rytoj ir papasakosiu
QUOTE(Failas @ 2010 07 14, 22:07)
Nors ir nebandžiau, bet manau, kad tinka. Kaip kad tinka alus, grybai, vanilė, majonezai ir kt dalykai, tik visur svarbiausia išmonė kaip kur ir kada juos panaudoti
manau kad tiksliai nepakenks, tik gali skirtis skonis, spalva..., bet nežymiai
nu nezinau nezinau...i alu karais buna deda truputuka rugiu del kazkokio skonio ...o kad duona keprtu su mieziniu salyklu negirdejau gal neveltuj gi tie musu proteviai duonai naudoja rugini... bet o-pa-pa isbandys ir pasakys
kad salyklas kvepia tai zinau..mano vyras alu vire ir ne is karamelinio o paprasto miezinio salyklo tai jetau jaip jis kvepia saldus toks kvapelis... o karamelinis tai skrudintas ano kvapas stipresnis turetu but
kad salyklas kvepia tai zinau..mano vyras alu vire ir ne is karamelinio o paprasto miezinio salyklo tai jetau jaip jis kvepia saldus toks kvapelis... o karamelinis tai skrudintas ano kvapas stipresnis turetu but
QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 23:32)
nu nezinau nezinau...i alu karais buna deda truputuka rugiu del kazkokio skonio ...o kad duona keprtu su mieziniu salyklu negirdejau gal neveltuj gi tie musu proteviai duonai naudoja rugini... bet o-pa-pa isbandys ir pasakys
kad salyklas kvepia tai zinau..mano vyras alu vire ir ne is karamelinio o paprasto miezinio salyklo tai jetau jaip jis kvepia saldus toks kvapelis... o karamelinis tai skrudintas ano kvapas stipresnis turetu but
kad salyklas kvepia tai zinau..mano vyras alu vire ir ne is karamelinio o paprasto miezinio salyklo tai jetau jaip jis kvepia saldus toks kvapelis... o karamelinis tai skrudintas ano kvapas stipresnis turetu but
taip, skiriasi, bet jei kas, alų ir gira darys
duona tai tik uzmaisyta,bet kai padariau plikiny tai mergaites,garbes zodis kvapas ir spalva niekuo nesiskire nuo to kuri darau is giros pakelio.
O gira kokia vakar vakare biski paimprovizavau,tai skanumas koks
O gira kokia vakar vakare biski paimprovizavau,tai skanumas koks
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 07 15, 14:54)
O gira kokia vakar vakare biski paimprovizavau,tai skanumas koks
papasakokit kaip darėt
aj labai viska paprastai ir "is akies"
i 2lr inda idejau pora saukstu karamelinio salyklo ir sauksta miezinio,ipyliau nepilna stikline cukraus,ir visa tai uzpyliau 2lr karstu vandeniu.Kai jis praveso mazdauk iki tokios tempos kai jau galima deti mieles,imeciau pora razinu ir ant virsau pabarsciau sausu mieliu mazdauk puse arb saukstelio.Tiesa,turejau duonos kriauksle,tai ja patrupinau ir sausoj keptuvei paskrudinau ir trupinukus sumeciau i inda.Palaikiau kazkur 11h,nu gavosi per nakti ir dar siek tiek ,perkosiau i butelius ir i saldytuva.Viskas
i 2lr inda idejau pora saukstu karamelinio salyklo ir sauksta miezinio,ipyliau nepilna stikline cukraus,ir visa tai uzpyliau 2lr karstu vandeniu.Kai jis praveso mazdauk iki tokios tempos kai jau galima deti mieles,imeciau pora razinu ir ant virsau pabarsciau sausu mieliu mazdauk puse arb saukstelio.Tiesa,turejau duonos kriauksle,tai ja patrupinau ir sausoj keptuvei paskrudinau ir trupinukus sumeciau i inda.Palaikiau kazkur 11h,nu gavosi per nakti ir dar siek tiek ,perkosiau i butelius ir i saldytuva.Viskas