Margareta, Lung na bent manojoje duonkepėje greit sumaišoma - yra atskira programa 'keksas'
liko daugiau nei pusė keptos kvietinės duonelės, kepu ją tik B, bet ans mažai dabar valgo, tai reiks eiti supjaustyti mažais kubeliais ir į kepimo skardą pašauti trumpam į orkaitę - sunaudosiu ryt su čili sriuba, pabersiu ant viršaus
neprisimenu kurioje sm'o temoje radau tokią idėją
QUOTE(nataliuncik @ 2010 07 13, 19:19)
bet su tais nepalygint bet nėra ir šitie geri, nors netokie smulkus (nemėgstu smulkiu) AČIŪ tau
nepergyvenk, priglausim jei bus perteklius
man kaip tik smulkus limpa o tuos labai labai rupius dedu i ta juoda duonele, uzplikant 100 gr toliau dedu smulkius
QUOTE(J@lanta @ 2010 07 13, 21:23)
1.Margareta, Lung na bent manojoje duonkepėje greit sumaišoma - yra atskira programa 'keksas'
2. liko daugiau nei pusė keptos kvietinės duonelės, kepu ją tik B, bet ans mažai dabar valgo, tai reiks eiti supjaustyti mažais kubeliais ir į kepimo skardą pašauti trumpam į orkaitę - sunaudosiu ryt su čili sriuba, pabersiu ant viršaus
neprisimenu kurioje sm'o temoje radau tokią idėją
2. liko daugiau nei pusė keptos kvietinės duonelės, kepu ją tik B, bet ans mažai dabar valgo, tai reiks eiti supjaustyti mažais kubeliais ir į kepimo skardą pašauti trumpam į orkaitę - sunaudosiu ryt su čili sriuba, pabersiu ant viršaus
neprisimenu kurioje sm'o temoje radau tokią idėją
1. O tu manai aš keksą kepu pagrindine programa? Irgi "keksinę" naudoju, maišymas trunka 15 min (specialiai pasižiūrėjau ), o aš šaukštu 10 sek. pamakaluoju ir kepu Šiaip tai tik niuansai, baisiai didelio skirtumo nėra. Bet jei nesigauna pilnai keksine programa, siūlyčiau pabandyt greitai permaišyt atskirai ir kept (Margareta, pabandyk, tikrai labai paprasta, turi gautis )
2. Jei kartais lieka duonos, visada darau sūrio salotas: pakepu kubeliais supjaustytą duoną ir sumaišau su tarkuotu sūriu, česnaku ir majonezu. Niam niam
oi ne Lung tikrai taip negalvoju
apie greitą pamaišymą ne kartą esu skaičiusi, va paskutiniu metu pasidariau Beatos gerbėja, karts nuo karto pagaminu pagal jo receptukus, paskaitinėju jos asmeninį blog'ą, facebook'ą, tai ji ir rašė apie greitą pamaišymą - ypač naudoja jį mufinų ( maži keksiukai ) kepime
pasikartosiu su kelių dienų senumo klausimu gal kas atsakys
apie greitą pamaišymą ne kartą esu skaičiusi, va paskutiniu metu pasidariau Beatos gerbėja, karts nuo karto pagaminu pagal jo receptukus, paskaitinėju jos asmeninį blog'ą, facebook'ą, tai ji ir rašė apie greitą pamaišymą - ypač naudoja jį mufinų ( maži keksiukai ) kepime
pasikartosiu su kelių dienų senumo klausimu gal kas atsakys
QUOTE(J@lanta @ 2010 07 09, 09:57)
į temą duonos kepimo - draugė užklausė, o aš nežinau ką atsakyti
ruginę kepa kaip ir ankščiau - tačiau ji dabar pradėjo trupėti pjaustant tiesiog riekelė plyšta per pusę.... duonoje ne tokia 'tvirta'
man vienintelė mintis šovusi - gal kad šilčiau dabar namie - tai greičiau ir geriau duonelė pakyla - tai tiesiog mažiau mielių dėti ??
p.s. kepa duonkepėje su sausu raugu ???
kai šiluma atėjo palyginus su žiema - tai aš asmeniškai viso ciklo 'neišnaudoju', matau kad jau būna pakilusi gerai - jungiu lauk programą kad ji nesitęstų toliau ir užstatau tik kepimą
ruginę kepa kaip ir ankščiau - tačiau ji dabar pradėjo trupėti pjaustant tiesiog riekelė plyšta per pusę.... duonoje ne tokia 'tvirta'
man vienintelė mintis šovusi - gal kad šilčiau dabar namie - tai greičiau ir geriau duonelė pakyla - tai tiesiog mažiau mielių dėti ??
p.s. kepa duonkepėje su sausu raugu ???
kai šiluma atėjo palyginus su žiema - tai aš asmeniškai viso ciklo 'neišnaudoju', matau kad jau būna pakilusi gerai - jungiu lauk programą kad ji nesitęstų toliau ir užstatau tik kepimą
QUOTE(J@lanta @ 2010 07 13, 22:20)
pasikartosiu su kelių dienų senumo klausimu gal kas atsakys
Teisingai, galima pabandyti sumažinti mielių. Arba skysčių pamažint/miltų padidint. Kai tešla drėgnesnė, gaunasi porėtesnė duona, minkštesnės riekelės. Gal miltai pasitaikė drėgnesni, va ir gaunasi tešla drėgnesnė Dar riebalai padeda "pasunkinti" duoną - papildomas šaukštas aliejaus arba net majonezo tiktų.
Bet greičiausiai bus dėl miltų - kiekvieną kart su nauja partija miltų vis kitokia duona gaunasi...
QUOTE(Nerutė @ 2010 07 13, 22:30)
nepergyvenk, priglausim jei bus perteklius
man kaip tik smulkus limpa o tuos labai labai rupius dedu i ta juoda duonele, uzplikant 100 gr toliau dedu smulkius
man kaip tik smulkus limpa o tuos labai labai rupius dedu i ta juoda duonele, uzplikant 100 gr toliau dedu smulkius
o man atvirkščiai vyras pas ūkininkus pabandys rast, nes Malsenoj jų jau nėra
Tešlą keksui visada bliude sumaišau, užtrunka pora sek ir supilu į duonkepę, viskas
Dėl trupėjimo, reikia žiūrėt kas pasikeitė, taip greičiau nustatysit ką daryt
o kokia programa kepate keksus? Mano duonkepė Bomann, tai turbūt 10 programa Kuchen (paaiškinimas instrukcijoj - ruošti kepiniams su kepimo milteliais) ?
Kepu dabar palangos duona pagal Terra2 ar cia normalu, kad darant ipjovas peiliu ji siek tiek pasedo? Nedaug, bet truputi... Ar as ja per daug iskildinau?
QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 14, 14:07)
Kepu dabar palangos duona pagal Terra2 ar cia normalu, kad darant ipjovas peiliu ji siek tiek pasedo? Nedaug, bet truputi... Ar as ja per daug iskildinau?
Patikrinti ar tešla reikiamai pakilo, galima įspaudus pirštu. Duobutė turi lengvai ir lėtai vėl išnykti. Jei susmenga - reiškia perdaug buvo kildinama. dabar šilta, ir pilnai užtenka pora arba 1,5 valandų.
ar kas kepat batona su kvietiniu raugu? gal kokia receptura galetumet ideti?
QUOTE(Margareta @ 2010 07 14, 16:01)
ar kas kepat batona su kvietiniu raugu? gal kokia receptura galetumet ideti?
aš bandžiau, bet man ne batonas, o kažkokia balta duona gavosi tai ir nebebandau. o šiaip tai itališkas bandeles ir duonelę su kvietiniu raugu kepu, tai labai skanios gaunasi
QUOTE(Marti @ 2010 07 14, 15:15)
aš bandžiau, bet man ne batonas, o kažkokia balta duona gavosi tai ir nebebandau. o šiaip tai itališkas bandeles ir duonelę su kvietiniu raugu kepu, tai labai skanios gaunasi
o kokios tos bandeles ir duonele? gal galima receptuka?