Laba
gal kuri bandėte delonos mišinį tamsiai duonai? turiu aš jo parsisiuntusi bet ant jo instrukcijos nėra kaip jį naudoti
QUOTE(egute @ 2010 07 11, 12:27)
Laba
gal kuri bandėte delonos mišinį tamsiai duonai? turiu aš jo parsisiuntusi bet ant jo instrukcijos nėra kaip jį naudoti
gal kuri bandėte delonos mišinį tamsiai duonai? turiu aš jo parsisiuntusi bet ant jo instrukcijos nėra kaip jį naudoti
paziurekit Delona.lt receptu skyrelyje
QUOTE(egute @ 2010 07 11, 12:27)
Laba
gal kuri bandėte delonos mišinį tamsiai duonai? turiu aš jo parsisiuntusi bet ant jo instrukcijos nėra kaip jį naudoti
gal kuri bandėte delonos mišinį tamsiai duonai? turiu aš jo parsisiuntusi bet ant jo instrukcijos nėra kaip jį naudoti
Laba, kaip jau sakė Margareta, yra delona.lt receptas su "Tamsiu mišiniu". Labai skani duona gaunasi, rekomenduoju O dar Nataliunciko bloge yra fantastiškas receptas (pas Nataliunciką aplamai visokio gėrio daug )
Ar kepate per tokius karščius? Jei neturėčiau duonkepės, tai liktų mano šeima be pyragų, nes į orkaitę net pažvelgt baisu Užtat duonkepė pilnu tempu - po dukart dienoj. Ryte pyragas su lavašu - dingo per 2 val., dabar vyniotinių pyragas kepa, diiidelis, gal iki rytdienos atlaikys
Kažkur mačiau, apie girą šnekėjot. Mrs.R. pasidalino labai paprastu skanios giros receptu (tikiuosi, nesupyks, jei paviešinsiu, nes receptas tikrai labai
"3 litrams
2 v.š. ruginio salyklo1 st. cukraus2.6 l verdančio vandens2 a.š. mielių (paprastų, sausų). Salyklą ir cukrų supilu į stiklainį, užpilu verdančiu vandeniu, išmaišau ir palieku atvėst iki 35 laipsnių arba iki kamb temperatūros, tada ant viršaus užbarstau sausų mielių. Pridengiu skepetėle ir palieku rūgti. Kai šilta - užtenka 4-6val, kai vėsiau, reikia 6-12val. Kai mielės nusėda, o nuo dugno ima kilti maži burbuliukai, gira tampa lyg gazuota - išpilstau į butelius, palaikau šaldytuve bent pusę dienos ir geriam "
Jau išbandyta, skanu
QUOTE(Lung @ 2010 07 11, 18:14)
Laba, kaip jau sakė Margareta, yra delona.lt receptas su "Tamsiu mišiniu". Labai skani duona gaunasi, rekomenduoju O dar Nataliunciko bloge yra fantastiškas receptas (pas Nataliunciką aplamai visokio gėrio daug )
Ar kepate per tokius karščius? Jei neturėčiau duonkepės, tai liktų mano šeima be pyragų, nes į orkaitę net pažvelgt baisu Užtat duonkepė pilnu tempu - po dukart dienoj. Ryte pyragas su lavašu - dingo per 2 val., dabar vyniotinių pyragas kepa, diiidelis, gal iki rytdienos atlaikys
Kažkur mačiau, apie girą šnekėjot. Mrs.R. pasidalino labai paprastu skanios giros receptu (tikiuosi, nesupyks, jei paviešinsiu, nes receptas tikrai labai
"3 litrams
2 v.š. ruginio salyklo1 st. cukraus2.6 l verdančio vandens2 a.š. mielių (paprastų, sausų). Salyklą ir cukrų supilu į stiklainį, užpilu verdančiu vandeniu, išmaišau ir palieku atvėst iki 35 laipsnių arba iki kamb temperatūros, tada ant viršaus užbarstau sausų mielių. Pridengiu skepetėle ir palieku rūgti. Kai šilta - užtenka 4-6val, kai vėsiau, reikia 6-12val. Kai mielės nusėda, o nuo dugno ima kilti maži burbuliukai, gira tampa lyg gazuota - išpilstau į butelius, palaikau šaldytuve bent pusę dienos ir geriam "
Jau išbandyta, skanu
Ar kepate per tokius karščius? Jei neturėčiau duonkepės, tai liktų mano šeima be pyragų, nes į orkaitę net pažvelgt baisu Užtat duonkepė pilnu tempu - po dukart dienoj. Ryte pyragas su lavašu - dingo per 2 val., dabar vyniotinių pyragas kepa, diiidelis, gal iki rytdienos atlaikys
Kažkur mačiau, apie girą šnekėjot. Mrs.R. pasidalino labai paprastu skanios giros receptu (tikiuosi, nesupyks, jei paviešinsiu, nes receptas tikrai labai
"3 litrams
2 v.š. ruginio salyklo1 st. cukraus2.6 l verdančio vandens2 a.š. mielių (paprastų, sausų). Salyklą ir cukrų supilu į stiklainį, užpilu verdančiu vandeniu, išmaišau ir palieku atvėst iki 35 laipsnių arba iki kamb temperatūros, tada ant viršaus užbarstau sausų mielių. Pridengiu skepetėle ir palieku rūgti. Kai šilta - užtenka 4-6val, kai vėsiau, reikia 6-12val. Kai mielės nusėda, o nuo dugno ima kilti maži burbuliukai, gira tampa lyg gazuota - išpilstau į butelius, palaikau šaldytuve bent pusę dienos ir geriam "
Jau išbandyta, skanu
O ten Natalčiuko tai receptas orkaitei, o kaip į jį paverst į duonkepės
O gal dar galima būtų receptėlį su lavašu ir vyniotinių pyrago nelabai įsivaizduoju
QUOTE(Failas @ 2010 07 11, 17:19)
1. O ten Natalčiuko tai receptas orkaitei, o kaip į jį paverst į duonkepės
2. O gal dar galima būtų receptėlį su lavašu ir vyniotinių pyrago nelabai įsivaizduoju
2. O gal dar galima būtų receptėlį su lavašu ir vyniotinių pyrago nelabai įsivaizduoju
1. Tikrai, tas receptas labai tinka orkaitei. Duonkepei imčiau pusę duotų produktų ir keisčiau ruginių/kvietinių miltų santykį (maniškė duonkepė iškepa 50/50, jei noriu daugiau ruginių - kepu orkaitėje). O visa kita pagal receptą: plikinys, nakčiai į šaldytuvą, ryte į duonkepės kibiriuką, dar palaikyčiau - pakildinčiau ir kept Tikiuosi, jei klystu, Nataliuncikas pataisys
2. Vyniotinių pyragą jau rodžiau, pirmam puslapyje yra nuoroda. Tik įdarai šį kartą buvo cinamonas su cukrums ir trinti serbentai su cukrum (beje, vakar viso nesuvalgė, liko dar gabaliukas ).
Su lavašu irgi panašiai - lavašą padegiau įdaru (varškė, kiaušiniai, cukrus), susukau. Tada tą gautą virvelę dar kartą susukau, kaip sraigės namuką , įdėjau į duonkepės kibiriuką (be mentelės) taip, kad mentelės strypukas neperdurtų sluoksnių, o atsidurtų per centrą. Viršų aptepiau 3 šaukštais grietinės ir apibarsčiau migdolų drožlėmis. Ir kepimo programa. Aprašymas gavosi ilgesnis, nei realiai viskas užtruko
Tiesa, kibiriuką išklojau kepimo popieriumi, bet kitą kartą neklosiu - labiau apskrus.
Labas rytas
Sveikos prisijungusios naujokėms
viskas priklauso ir nuo kambario temp., ir nuo drėgmes...tai kad bet kokiu atveju, ypač kepant pirma karta geriau pastebėt
aš kepu orkaitei (nes duonkepei kepta suvalgo per viena karta ), dėkit norma perpus ir viskas bus gerai
Ačiū Lung
Sveikos prisijungusios naujokėms
QUOTE(egute @ 2010 07 10, 10:45)
nataliuncik, kepiau borodino duoną su mielėm ir ji man nelabai iškilo... gal visgi neužtenka vienos kildinimo valandos
bet vistiek iškepė labai skani ir ypač kai dar šiltą valgai
bet vistiek iškepė labai skani ir ypač kai dar šiltą valgai
viskas priklauso ir nuo kambario temp., ir nuo drėgmes...tai kad bet kokiu atveju, ypač kepant pirma karta geriau pastebėt
QUOTE(Failas @ 2010 07 11, 18:19)
O ten Natalčiuko tai receptas orkaitei, o kaip į jį paverst į duonkepės
O gal dar galima būtų receptėlį su lavašu ir vyniotinių pyrago nelabai įsivaizduoju
O gal dar galima būtų receptėlį su lavašu ir vyniotinių pyrago nelabai įsivaizduoju
aš kepu orkaitei (nes duonkepei kepta suvalgo per viena karta ), dėkit norma perpus ir viskas bus gerai
Ačiū Lung
QUOTE(Lung @ 2010 07 12, 08:24)
Ačiū labai už informaciją. Kaupiu ją, renku, mat neseniai nusipirkau duonkepę, išbandžiau keletą receptų, patiko, dabar ruošiuosi ateičiai jų dar daugiau, tik kolkas nekepu, dietinuosi Bet ir išradingos gi tos mamos, kokių tik gudrybių neprigalvoja. Šaunuolės tikrai tikrai
Sveikutes
Isigijau duonkepe ir pamirsau kas tai yra pirktiniai duonos gaminiai...
Pasakiskai skani namine duonele
Tik kadangi esu dar visai "zalia" ir pati nieko nekuriu tai ideju semiuosi is Jusu receptuku.
Bet dar nesu dariusi naminio raugo, kazkaip nesiryztu.
Ir kai kuriuose receptuose parasyta su naminiu raugu pvz. 300 g. Ar galeciau pakeisti sausu? Ir kiek jo reiktu deti ?
Isigijau duonkepe ir pamirsau kas tai yra pirktiniai duonos gaminiai...
Pasakiskai skani namine duonele
Tik kadangi esu dar visai "zalia" ir pati nieko nekuriu tai ideju semiuosi is Jusu receptuku.
Bet dar nesu dariusi naminio raugo, kazkaip nesiryztu.
Ir kai kuriuose receptuose parasyta su naminiu raugu pvz. 300 g. Ar galeciau pakeisti sausu? Ir kiek jo reiktu deti ?
Kiekvienam puslapy apie tai rašoma.... SAUSAS ragas neatstoja TIKRO raugo. Paskaitykit temutę.............
Labas rytas.
Nataliuncik, kepiau tavo bociu duonele, gavosi labai skani, bet man pritruko rugstumo.tai norejau paklausti jei kildinsiu ilgiau negu 3 ar 4 valandas su raugu ar nesukris man ta duona?nes kepdama su raugu nekildinu ilgiau 3 valandu, nes buna jau pakilusi dvigubai.bet kaip suprantu duonos rugstuma galima isgauti ilgiau kildinant, ar ne?
Nataliuncik, kepiau tavo bociu duonele, gavosi labai skani, bet man pritruko rugstumo.tai norejau paklausti jei kildinsiu ilgiau negu 3 ar 4 valandas su raugu ar nesukris man ta duona?nes kepdama su raugu nekildinu ilgiau 3 valandu, nes buna jau pakilusi dvigubai.bet kaip suprantu duonos rugstuma galima isgauti ilgiau kildinant, ar ne?
Sakykit, o ar imanoma duonkepeje iskepti keksa Cia mano drauges vyrui "pasistojo" toks klausimas
QUOTE(mia5 @ 2010 07 13, 12:52)
Labas rytas.
Nataliuncik, kepiau tavo bociu duonele, gavosi labai skani, bet man pritruko rugstumo.tai norejau paklausti jei kildinsiu ilgiau negu 3 ar 4 valandas su raugu ar nesukris man ta duona?nes kepdama su raugu nekildinu ilgiau 3 valandu, nes buna jau pakilusi dvigubai.bet kaip suprantu duonos rugstuma galima isgauti ilgiau kildinant, ar ne?
Nataliuncik, kepiau tavo bociu duonele, gavosi labai skani, bet man pritruko rugstumo.tai norejau paklausti jei kildinsiu ilgiau negu 3 ar 4 valandas su raugu ar nesukris man ta duona?nes kepdama su raugu nekildinu ilgiau 3 valandu, nes buna jau pakilusi dvigubai.bet kaip suprantu duonos rugstuma galima isgauti ilgiau kildinant, ar ne?
taip, galima, aš pati kaip nemėgstu rūgščios, tai ir nesistengiu išgaut rūgštumą dideli, dar galima daugiau raugo įdėt
QUOTE(rasyte_ @ 2010 07 13, 14:05)
Sakykit, o ar imanoma duonkepeje iskepti keksa Cia mano drauges vyrui "pasistojo" toks klausimas
įmanoma, kepam, pirmam pusl. yra ir receptai