QUOTE(mia5 @ 2010 07 08, 15:05)
Na as kepu duonele ir su raugu ir balta ir duonkepej, ir orkaitej ir man tiesa pasakius visur skani gaunasi,
nejauciu skirtumo tarp keptos orkaitej ar duonkepej
pati kepu tik duonkepėje - tačiau tikrai koks skirtumas ?? suprasčiau jei duona būtų kepta kaimiškoje krosnyje ant žarijų, padėta ant kokių ajerų ir pan - tai tikrai neapsakoma
( ne kartą esu valgiusi tokios, sodybos kaimynė senutė tokią kepa ) - tačiau - orkaitėje ar duonkepėje - negi skirtumas yra toks skonio atsiranda
?? ant elektros gi ir ten ir ten
na bet čia kiekviena renkasi kur jai geriausiai atrodo
į temą duonos kepimo - draugė užklausė, o aš nežinau ką atsakyti
ruginę kepa kaip ir ankščiau - tačiau ji dabar pradėjo trupėti pjaustant
tiesiog riekelė plyšta per pusę.... duonoje ne tokia 'tvirta'
man vienintelė mintis šovusi - gal kad šilčiau dabar namie - tai greičiau ir geriau duonelė pakyla - tai tiesiog mažiau mielių dėti ??
p.s. kepa duonkepėje su sausu raugu ???
kai šiluma atėjo palyginus su žiema - tai aš asmeniškai viso ciklo 'neišnaudoju', matau kad jau būna pakilusi gerai - jungiu lauk programą kad ji nesitęstų toliau ir užstatau tik kepimą