QUOTE(keistuole @ 2010 07 04, 22:23)
šitą aš skaičiau ir žinau, bet kaip minėjau anksčiau po poros mėn mano raugas nebekilo ir niekaip man jo nepavyko atgaivint, nors bandžiau pagal merginų patarimus jį gaivint ir rusiškam forume skaičiau. Todėl dabar vėl pasidariau naują ir klausiu, kaip vis gi ji kuo ilgiau turėt veiksmingą.
Jeigu Jūs taip dažnai kepate duoną( kas 3-4 dienas), tai atsidėkite kitam kartui maždaug po porą valgomų šaukštų( ta būtų apie 100gr). Ir logiškai mąstant toks starteris visada pas Jus gautųsi labai aktyvus ir neturėtų būti labai rūgšti duona, nebent Jūs nemėgstate tokios. O jeigu per rūgštu gaunasi, tai atidėto(starterio) raugo maitinimui , mažinkite iki vieno šaukšto. Likusį starterį labai patogu susidžiovinti. Aš netgi indelio, iš kurio išimu starterį, neplaunu, o palieku sudžiūti ir paskui iškrapštau ir sutrupinusi susidedu į paketėlį ir laikau "juodai dienai" Labai patogu, kai prireikia ekstra atvejui arba į kokias bandeles, vietoj mielų.