Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duonelę pačios

Apklausa: Duonos kepimo temoje pirmame puslapyje jūs norėtumėte matyt: (153 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(keistuole @ 2010 07 01, 14:04)
čia malsenos receptas, aš irgi pagal jį kepdavau, kartais su savais nukrypimais. Iš tikrųjų labai skani duona gaunasi  thumbup.gif

Tik man jų tas raugas nepatikimai atrodo  g.gif Pabandžiau jį padaryt, tai kažkaip labai suabejojau, ar jis man iškels duoną. Ir tris dienas rūgęs be jokio maitinimo, turėtų labai rūgštus būt  g.gif


Raugą jis lyg ir pagal kokį kitą daro. Bet aš nežinau, neseku, tik matau, kaip ten maišo, marmaliuoja smile.gif.
Atsakyti
sveikos, kepejeles,
klausimas, piema kart kepiau duona, bet turiu pasakyt, prisviles pirmas blynas g.gif
1) apskrudo kepalas nevienodai- giliau- labiau, auksciau- sviesus paliko.
2) viduje, toj daly, kur maziau apsvilo, kiauryme duonos kepale " atsivere".
kelimo metu tesla iskilo virs indo, veliau pazmego, gal ta kiauryme susijusi su tuo faktu?
vanduo pas mane laaaabai minkstas, gal tai galejo daryt itaka teslos kokybei? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2010 07 01, 21:07)
sveikos, kepejeles,
klausimas, piema kart kepiau duona, bet turiu pasakyt, prisviles pirmas blynas g.gif
1) apskrudo kepalas nevienodai- giliau- labiau, auksciau- sviesus paliko.
2) viduje, toj daly, kur maziau apsvilo, kiauryme duonos kepale " atsivere".
kelimo  metu tesla iskilo virs indo, veliau pazmego, gal ta kiauryme susijusi su tuo faktu?
vanduo pas mane laaaabai minkstas, gal tai galejo daryt itaka teslos kokybei? 4u.gif

O pagal kokį receptą kepėt? Papasakokit plačiau!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 07 02, 08:38)
O pagal kokį receptą kepėt? Papasakokit plačiau!

receptas is bomann- 350 h2o, saukstas sviesto, miltu 540 gr., mieliu 5-6 gr.. ai, saulegrazu dar kelis saukstus dejau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2010 07 02, 12:57)
receptas is bomann- 350 h2o, saukstas sviesto, miltu 540 gr., mieliu 5-6 gr.. ai, saulegrazu dar kelis saukstus dejau... rolleyes.gif


tokiam kiekiui miltų mielių kiek per daug, nebent ne sausas dėtumėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 07 02, 14:08)
tokiam kiekiui miltų mielių kiek per daug, nebent ne sausas dėtumėt  g.gif

turiu pakiuka sausu mieliu, parasyta, kad jis skirtas 1kg miltu g.gif puse as sudejau, lyg ir gerai turejo gautis...
bet tikrai bandysiu maziau, gal pavyks geriau rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2010 07 02, 14:54)
turiu pakiuka sausu mieliu, parasyta, kad jis skirtas 1kg miltu g.gif puse as sudejau, lyg ir gerai turejo gautis...
bet tikrai bandysiu maziau, gal pavyks geriau rolleyes.gif  4u.gif


aš nespecialistas, bet iš mano patirties duonai tam pačiam kiekiui miltų reik mažiau dėt mielių nei pvz bandelėm.
Gal ji ir kiek mažiau iškyla, bet nesukrenta ir purumo užtenka.
Atsakyti
O aš vis dar su ruginiu raugu kankinuos cray.gif Nu nieko man neišeina nors tu ką, nors šiaip kulinarijos srity visai nieko esu biggrin.gif Pradeda labai gražiai rūgt, burbuliukai matos, o kai atidengiu maitint - tai tokia plutelė ir jau to nelemto pelėsio matos vos vos cray.gif Nor jau taip švariai viską dariau, ir temperatūroj nei permažoj, nei per didelėj... Na, nebežinau. Dar reiks bandyt, bet jau net nežinau kas čia man ne taip... g.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 07 03, 21:04)
O aš vis dar su ruginiu raugu kankinuos  cray.gif Nu nieko man neišeina nors tu ką, nors šiaip kulinarijos srity visai nieko esu biggrin.gif  Pradeda labai gražiai rūgt, burbuliukai matos, o kai atidengiu maitint - tai tokia plutelė ir jau to nelemto pelėsio matos vos vos  cray.gif  Nor jau taip švariai viską dariau, ir temperatūroj nei permažoj, nei per didelėj... Na, nebežinau. Dar reiks bandyt, bet jau net nežinau kas čia man ne taip... g.gif

pasterizuok indą, su kuo maišysi, gal dar pabandyk miltus pakeist g.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 07 03, 21:04)
O aš vis dar su ruginiu raugu kankinuos  cray.gif Nu nieko man neišeina nors tu ką, nors šiaip kulinarijos srity visai nieko esu biggrin.gif  Pradeda labai gražiai rūgt, burbuliukai matos, o kai atidengiu maitint - tai tokia plutelė ir jau to nelemto pelėsio matos vos vos  cray.gif  Nor jau taip švariai viską dariau, ir temperatūroj nei permažoj, nei per didelėj... Na, nebežinau. Dar reiks bandyt, bet jau net nežinau kas čia man ne taip... g.gif


darykit pagal Terros receptą su rupesniais ruginiais miltais ir viskas turi gautis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 07 03, 22:04)
O aš vis dar su ruginiu raugu kankinuos  cray.gif Nu nieko man neišeina nors tu ką, nors šiaip kulinarijos srity visai nieko esu biggrin.gif  Pradeda labai gražiai rūgt, burbuliukai matos, o kai atidengiu maitint - tai tokia plutelė ir jau to nelemto pelėsio matos vos vos  cray.gif  Nor jau taip švariai viską dariau, ir temperatūroj nei permažoj, nei per didelėj... Na, nebežinau. Dar reiks bandyt, bet jau net nežinau kas čia man ne taip... g.gif


taigi vaigi mano patirtis tai tokia......pirma karta kai uzsimaniau raugo tai baisiausiai ten ta inda ir sauksta su kuriuo maisiau isploviau isterizavau visaip kaip nu sakyciau ligoninei gal taip nedaro kaip as anakart stengiausi biggrin.gif ir ka....supelijo tas mano raugas doh.gif Nu o jau sekanti karta tai anei ploviau labai anei ka,inda is lentynos nugriebiau,sauksta ir kuo puikiausiai raugas subujojo.Vasaros pradzioj buvo karta supelijes nes musytes uzpuole,bet dabar kai darau tai indeli folija uzdarau kelias mazytes skylutes dantu krapstukais padarau ir viskas thumbup.gif Svarbiausia daryti ir tiketi kad viskas kuo puikiausiai iseis mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Ačiū už palaikymus. Na sterilizuoju viską - švariai darau, bet... Miltai lyg ir neblogi - ruginiai , ekologiški, gal tikrai kitus reik bandyt g.gif Na dar bandysiu - nemėgstu greit pasiduot ( teises 7 kartus laikiausi lotuliukas.gif ) , tai ir dabar rankų nenuleisiu thumbup.gif O sakykit, kuo ta stiklainį jūs dengiat?
Atsakyti