QUOTE(SauleleRu @ 2010 06 30, 21:15)
Supelijo tas mano raugas
nenusimink tik ir nenuleisk ranku
pradėk iš naujo, tara praplauk apiplikyk, viska dėk/maišyk su sausu švariu šaukštu, vandeni geriau naudot virinta(bent taip aš darau) ir viskas bus gerai
Ir aš su raugu niekaip nesusidraugauju Kas pusmetį pabandau, nesigauna - numoju ranka... Va dabar vėl po Joninių išmečiau du stiklainiukus "penicilino"
Bet man ir nėra didelio poreikio - juodą duoną tik aš viena šeimoje mėgstu, o visi kiti tik batonų/bulkų/pyragų laukia Tai ir kepu su mielėm, galvos daug nesukdama Temelės pagyvinimui pasirodysiu Paprastas, bet labai skanus batonas-pynė (šalia - pyragas iš duonkepės, dydžių palyginimui )
Negali nesigauti - šita duona gaunasi visada, rodyk rezultatą
Bet man ir nėra didelio poreikio - juodą duoną tik aš viena šeimoje mėgstu, o visi kiti tik batonų/bulkų/pyragų laukia Tai ir kepu su mielėm, galvos daug nesukdama Temelės pagyvinimui pasirodysiu Paprastas, bet labai skanus batonas-pynė (šalia - pyragas iš duonkepės, dydžių palyginimui )
QUOTE(laurechka @ 2010 06 29, 21:44)
Negali nesigauti - šita duona gaunasi visada, rodyk rezultatą
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 30, 22:47)
nenusimink tik ir nenuleisk ranku
pradėk iš naujo, tara praplauk apiplikyk, viska dėk/maišyk su sausu švariu šaukštu, vandeni geriau naudot virinta(bent taip aš darau) ir viskas bus gerai
Tai bandysiu, bandysiu... Gal dabar pavyks, o tai jau baisiai tos duonelės norisi...
QUOTE(SauleleRu @ 2010 06 30, 21:15)
Supelijo tas mano raugas
Labai gaila, kad teko išmesti. Bet bandyk dar kartą ir tikrai pavyks. Pradėti reiktų nuo rupių ruginių miltų raugo. Svarbu raugo pagrindas, o ruginiai miltai nėra tokie kaprizingi, kaip kvietiniai. Maitinant raugą dar reiktų atkreipti dėmesį, kad per aukšta temperatūra taip pat negerai, kaip ir per žema. Reiktų, kad būtų ne aukštesnė kaip +28 laipsniai. Bandyk SauleleRu - ir tikrai viskas gausis!
QUOTE(Terra2 @ 2010 07 01, 08:49)
Labai gaila, kad teko išmesti. Bet bandyk dar kartą ir tikrai pavyks. Pradėti reiktų nuo rupių ruginių miltų raugo. Svarbu raugo pagrindas, o ruginiai miltai nėra tokie kaprizingi, kaip kvietiniai. Maitinant raugą dar reiktų atkreipti dėmesį, kad per aukšta temperatūra taip pat negerai, kaip ir per žema. Reiktų, kad būtų ne aukštesnė kaip +28 laipsniai. Bandyk SauleleRu - ir tikrai viskas gausis!
Aš tai stebiuosi, kad net patyrusioms duonos kepėjoms tas raugas nesigauna . Mistika kažkokia . Pas mus duoną MB pradėjo kepti - juodą, su plikiniu, pačią pačiausią skaniausią (pagal šitą receptą, tik dar deda salyklo, daugiau kmynų, saulėgrąžų pakepintų, sezamo sėklų, gal sėmenų) . Kažkaip raugas jam gavosi bene iš pirmo karto. Kažkada sugedo lyg actu ar acetonu dvokt pradėjo - vėl pasidarė. Aš tai pati nebandau ir taip nemažai kampų namuose laikau .
Merginos, pabandžiau ir aš pasigaminti raugo ale nesigavo Tada iš draugės gavau to vadinamo starterio duonai kepti. Prieš kepant išėmiau iš šaldytuvo ir pamaitinau. Kepiau juodą duoną su daug sėklų visokių. Kildinau per naktį. Kepiau orkaitėje. Gavosi puikiai
QUOTE(Restar @ 2010 07 01, 10:45)
Aš tai pati nebandau ir taip nemažai kampų namuose laikau .
Man karta pasakė, žmogui negali viskas išeit, kiekvienam savo, vieni moka gamint, pas kitus ką bepasodintu viskas žydi, o kitas ką nepaims-sutaisys...
Tai jei neišeina raugo padaryt, gal rimtai, paprašykit vyro/dukters/sūnaus tegul padės, užmaišys
Man nelabai sekasi su augalais, kaip nežiūrėčiau, blogai auga, o vyras gali į žemę įkišt ir sužydės
Oi, užsikabliavau aš ant šviežios duonytės
Narkotikas kažkoks. Puse dienos skaitau receptus , kitą pusę-kepu. Namiškiams labiau patinka balta duonytė, o man juoda. Dabar duonkepė minko ruginę duoną su džiovintomis slyvomis ( receptas iš 1 psl.) Dėkui visoms mamytėms už puikius receptus ir patarimus
Prie duonkepės reikėtų prirašyti : šalutinis poveikis- siaurėjančios kelnės
Narkotikas kažkoks. Puse dienos skaitau receptus , kitą pusę-kepu. Namiškiams labiau patinka balta duonytė, o man juoda. Dabar duonkepė minko ruginę duoną su džiovintomis slyvomis ( receptas iš 1 psl.) Dėkui visoms mamytėms už puikius receptus ir patarimus
Prie duonkepės reikėtų prirašyti : šalutinis poveikis- siaurėjančios kelnės
QUOTE(Terra2 @ 2010 07 01, 08:49)
Labai gaila, kad teko išmesti. Bet bandyk dar kartą ir tikrai pavyks. Pradėti reiktų nuo rupių ruginių miltų raugo. Svarbu raugo pagrindas, o ruginiai miltai nėra tokie kaprizingi, kaip kvietiniai. Maitinant raugą dar reiktų atkreipti dėmesį, kad per aukšta temperatūra taip pat negerai, kaip ir per žema. Reiktų, kad būtų ne aukštesnė kaip +28 laipsniai. Bandyk SauleleRu - ir tikrai viskas gausis!
AČIŪ AČIŪ už palaikymą ... Jau naują užmaišiau, dabar lauksiu pirštus sukryžiavus... Galvoju, kad gal aną per šiltai laikiau. Kantrybės turiu - tai jau kaip nors
QUOTE(nataliuncik @ 2010 07 01, 11:15)
Man karta pasakė, žmogui negali viskas išeit, kiekvienam savo, vieni moka gamint, pas kitus ką bepasodintu viskas žydi, o kitas ką nepaims-sutaisys...
Tai jei neišeina raugo padaryt, gal rimtai, paprašykit vyro/dukters/sūnaus tegul padės, užmaišys
Man nelabai sekasi su augalais, kaip nežiūrėčiau, blogai auga, o vyras gali į žemę įkišt ir sužydės
Tai jei neišeina raugo padaryt, gal rimtai, paprašykit vyro/dukters/sūnaus tegul padės, užmaišys
Man nelabai sekasi su augalais, kaip nežiūrėčiau, blogai auga, o vyras gali į žemę įkišt ir sužydės
Labai išmintinga! Sutinku 100% !
QUOTE(Restar @ 2010 07 01, 10:45)
Aš tai stebiuosi, kad net patyrusioms duonos kepėjoms tas raugas nesigauna . Mistika kažkokia . Pas mus duoną MB pradėjo kepti - juodą, su plikiniu, pačią pačiausią skaniausią (pagal šitą receptą, tik dar deda salyklo, daugiau kmynų, saulėgrąžų pakepintų, sezamo sėklų, gal sėmenų) . Kažkaip raugas jam gavosi bene iš pirmo karto. Kažkada sugedo lyg actu ar acetonu dvokt pradėjo - vėl pasidarė. Aš tai pati nebandau ir taip nemažai kampų namuose laikau .
čia malsenos receptas, aš irgi pagal jį kepdavau, kartais su savais nukrypimais. Iš tikrųjų labai skani duona gaunasi
Tik man jų tas raugas nepatikimai atrodo Pabandžiau jį padaryt, tai kažkaip labai suabejojau, ar jis man iškels duoną. Ir tris dienas rūgęs be jokio maitinimo, turėtų labai rūgštus būt