Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija, V dalis

QUOTE(mama Marija @ 2011 03 31, 00:27)
Sveikos,
planuojame vykti į Kroatiją birželio pabaigoje-liepos pr., 3 suauge ir 3 vaikai.
Gal galetumėte parekomenduoti tvarkingą ir nebrangu kempingą Opatijos regijone? Arba bent jau kurioje vietoje geriau ieskoti.
Esame gyvene mobiliuose namukuose Prancuzijoje, Šveicarijoje ir Venecijoje, tai labai patiko - ir kaina ir aplinka ir kokybė.

Iš anksto dėkoju už suteiktą info.  thumbup.gif

O Opatija šiaip gražus regionas? Būtent čia neteko pabuvoti. Aš buvus Kroatijoj kelis kartus, bet kažkodėl pripažįstu tik pietinę dalį, aplink Dubrovniką. Nors apvažiavom visa pakrante, bet kažkaip tas pietinis klimatas ir gamta labiausiai patiko.
Atsakyti
Įsivesk į google Istria, ir Kvarner, ir Krk island. Tai yra toji dalis. Ir pamatysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 03 31, 12:06)
Įsivesk į google Istria, ir Kvarner, ir Krk island. Tai yra toji dalis. Ir pamatysi smile.gif

Tai aš jau googlinau vaizdų, bet šiaip įdomu, kas buvę ir ten ir ten, gal palyginsit. Nes dažniausiai nuotraukos neatitinka realybės, bent iš mano patirties. Na pvz aplink Zadarą tai man labai nepatiko, tiek jūra, tiek gamta jokia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Gyte-: 31 kovo 2011 - 11:41
Labai palyginti sunku, nes net klimatas šiek tiek skiriasi, kas įtakoja kitokią augmeniją, kitokį orą. Pvz. Istrija garsėja savo raudona dirva, ten auga geriausios bulvės, skaniausias raudonas vynas - vynuogės, ten ypač gausu triufelių, midijų (auginamos spec. kanale). Ir gamtos grožis įvairus. Ar galima palyginti ir sakyti ten gražiau, o net negražiau. Visur gražu, tik tas grožis kitoks, savitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Gyte- @ 2011 03 31, 12:41)
Tai aš jau googlinau vaizdų, bet šiaip įdomu, kas buvę ir ten ir ten, gal palyginsit. Nes dažniausiai nuotraukos neatitinka realybės, bent iš mano patirties. Na pvz aplink Zadarą tai man labai nepatiko, tiek jūra, tiek gamta jokia  smile.gif

kalbant labai abstrakciai, pietine dalis grazesne uz siaurine. bet neaisku kur toje pietineje busit, ar kur siaurineje nebusite. pvz, buvau apsistojusi mieste rovinj, istrijos pusiasalyje. tai vienoje miesto puseje, jura buvo daug svaresne, nei kitoje miesto puseje. taip kad pasakyti vienareiksmiskai kur graziau ar geriau tikrai negalima
Papildyta:
QUOTE(zuveleDi @ 2011 03 29, 12:52)
kelių mokesčiai yra , ir vinjetes pirkti privalu . kroatijoje, jei važiuoji mokamais keliais - moki už pravažiuotą atkarpą ( šlagbaumas įleidžia ir išleidžia susimokėjus). Aišku galite ir nemokamais keliais važiuot, bet laiko sugaišite dvigubai . Nors kartais vaizdai atperka viską wink.gif

asmeniskai as esu uz vaziavima nemokamais keliais, tai yra vaziuoti pakrante. puse grozio praleisite ja nepavaziave.
Atsakyti
Man visi regionai gražūs, visi su savo ypatumais, todėl kad nesu kelių savaičių keliauninkė. Mes juos nagrinėjamės po truputį. Ir net į tą patį miestelį/salą atvykus ketvirtą ar dešimtą kartą, kas kart atrandame kažką naujo. Be to nors ir gyvendami ten, nesame iki galo viską išnaršę, bet ir nesistengiame to daryti, tiesiog mėgaujamės, o ne lakstome akis išdegę, kad užsidėti pliusiuką "ten buvau, ten mačiau". Tiesiog gyvename sau. Aš už tai, kad pamatyti kuo daugiau įvairovės, bet nepaviršutiniškai.
Atsakyti
QUOTE(klementyna @ 2011 03 31, 13:03)
kalbant labai abstrakciai, pietine dalis grazesne uz siaurine. bet neaisku kur toje pietineje busit, ar kur siaurineje nebusite. pvz, buvau apsistojusi mieste rovinj, istrijos pusiasalyje. tai vienoje miesto puseje, jura buvo daug svaresne, nei kitoje miesto puseje. taip kad pasakyti vienareiksmiskai kur graziau ar geriau tikrai negalima

Man labiausiai prie širdies Cavtat, piečiausias Kroatijos miestelis. Tik minusas tas, kad ten brangoka. Bet labai mažai turistų, ramu, ir pati miestelio atmosfera nuostabi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Gyte-: 31 kovo 2011 - 12:19
QUOTE(Smilla @ 2011 03 22, 15:17)
O!  biggrin.gif
Na, as knygoj skaiciau apie tai.
Tada ner ko pergyventi, bus silta  mirksiukas.gif
Mes irgi geguzes gale i pietine puse leksim smile.gif.

mes prieš pora metų paskutines dvi gegužės savaites po Kroatiją keliavom.
dažniausiai temperatūra buvo apie 30, tik kelis vakarus lauke prireikdavo megztuko. nesu buvusi Kroatijoj kitu metu, bet man tas metas pasirodė labai tinkamas keliavimui.
Apartamentai sezonui paruošti, bet dat nenudevėti, kainos mažesnės, žmonių ne daug.
o ir vietiniai sakė, kad toks metas keliaut labai tinkamas.
tik aišku, tik vandenuky pasipliuškėnt šaltoka buvo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rudukė @ 2011 04 01, 17:14)

o ir vietiniai sakė, kad toks metas keliaut labai tinkamas.
tik aišku, tik vandenuky pasipliuškėnt šaltoka buvo wink.gif

ne taip jau ir šaltoka mirksiukas.gif jei su Baltijos jūra lygint, tai tikrai šiltas vanduo, pas mus nė karščiausiomis vasaros dienomis tiek neįšyla.
o kas dar man patinka gegužį, kad vietiniai dar neišlepinti turistų bei maloniau aptarnauja ir kad laisvų vietų gali rasti kokiam tik nori restorane ar kavinėje smile.gif
Atsakyti
Liepos viduryj, jaučiu, bus per karšta? g.gif
Atsakyti
pernai liepos visa menesi buvom beveik. ryte atiskeli +30, eini miegoti +30. diena dar daugiau.....
Atsakyti
o kaip su temperatūra rugsėjo pradžioje..? 4u.gif
Atsakyti