Įkraunama...
Įkraunama...

SIJONAI

QUOTE(sija8 @ 2010 12 30, 21:09)
Radau vasarinio sijonuko schemutę.

user posted image

Apačia

user posted image

Tik nežinau ar įžiūrėsit, prastos kokybės foto  doh.gif

sveikos,gal jus mezgat su Brother masina,as nusipirkau pries keleta dienu ir man neuzkabina siulo ant adatu,o jei pavyksta tai is desimto karto,adatos pakile,ka daryti
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2010 12 29, 00:19)
Gal galima šiek tiek plačiau apie šį sijoną smile.gif
Pradėjau megzti ir kaip tai bijau, kad nebūtų darbas veltui. Kiek reikia uždėti akių? Kaip suprantu yra keli mezgimo būdai. Aš mezgu kas antroje eilėje pradžioje eilės sumezgu akis, o gale vieną pridedu. Tai kiek maždaug akių reiktų uždėti? Tai turėtų būti sijono ilgis ar kaip?

Taip, reikia prideti aki eiles pradzioje ir sumegzti dvi kartu eiles pabaigoje. Taip darome kas antra eile. O del akiu skaiciaus... As dejau 110. Man pilnai pakako - sijonukas iki keliu. Akiu skaicius nera lygus sijonuko ilgiui. Mezginys gaunasi truputi skersas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivonnna @ 2010 12 31, 01:10)
Taip, reikia prideti aki eiles pradzioje ir sumegzti dvi kartu eiles pabaigoje. Taip darome kas antra eile. O del akiu skaiciaus... As dejau 110. Man pilnai pakako - sijonukas iki keliu. Akiu skaicius nera lygus sijonuko ilgiui. Mezginys gaunasi truputi skersas  smile.gif

Aišku, ačiū labai. Tikiuosi, kad pavyks man su ilgiu. Dėjau 130 akių, mezgu 3 Nr. virbalais, o ūgis nėra labai jau mano kažkoks ypatingas, tik 164 cm. Tikiuosi kad bus kaip tik. O kaip sijono apačią reiktų apdoroti, kažkaip apmegzti ar taip ir palikti?
Atsakyti
Ačiū sija8 meginsim kazka konstruot wink.gif o is kokio cia zurnalo? gal sakau netycia rasiu
Atsakyti
QUOTE(Bagyyra @ 2010 12 31, 17:08)
Ačiū sija8 meginsim kazka konstruot wink.gif o is kokio cia zurnalo? gal sakau netycia rasiu

Pačio sijonuko schema - Moters savaitgalis. Mezginiai. 2009., Nr.2 (29 psl.)
Sijono apačia - Rankdarbių kraitelė. 2009/07 liepa (30 psl.)
4u.gif
Gerų Naujųjų, mielosios newyear.gif
Atsakyti
laba diena auksiarankes 4u.gif

nusiziurejau nerto sijonelio modeliuka, ir iskilo klausimas blush2.gif kaip darot su liemeniu: siuvat uztrauktukus ar sagutes ar kaip? nes jai pradedi nerti ratu tai kaip tu ta sijona apsimausi blush2.gif as zalia sitam reikale tai jei kas netingi prasau paaiskinkit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linamalatji @ 2010 12 31, 22:39)
laba diena auksiarankes 4u.gif

nusiziurejau nerto sijonelio modeliuka, ir iskilo klausimas blush2.gif  kaip darot su liemeniu: siuvat uztrauktukus ar sagutes ar kaip? nes jai pradedi nerti ratu tai kaip tu ta sijona apsimausi blush2.gif  as zalia sitam reikale tai jei kas netingi prasau paaiskinkit blush2.gif

Aš asmeniškai užsidedu truputį daugiau akių nei tiktų per patį liemenį, o paskui arba gumelę įveriu, arba raištelius. Man visai gerai eina apsimaut ir nesmunka.. Kitos gal kaip nors kitaip daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 12 31, 20:54)
Aš asmeniškai užsidedu truputį daugiau akių nei tiktų per patį liemenį, o paskui arba gumelę įveriu, arba raištelius. Man visai gerai eina apsimaut ir nesmunka.. Kitos gal kaip nors kitaip daro  smile.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. šiandien jau pradėsiu megzti šį aptartą sijoną
http://www.knitty.co...anesplitter.php
bet noriu paklausti, ką schemoj reiškia kft
Increase Section:
Join B, and proceed as follows:

Row 1 [RS]: Using B, kfb, k to last st, kfb. 2 sts increased.

Row 2 [WS]: Using B, k all sts.

Row 3 [RS]: Using A, kfb, k to last st, kfb. 2 sts increased.

Row 4 [WS]: Using A, p all sts.

Repeat Rows 1-4 until right side edge of work measures 18[18.5, 19, 19.5, 20, 21, 22, 22] inches, or desired length of skirt.

Ar tas kft reiškia, kad tik vieną akį išmegzti iš geros ir iš blogos pusės o likusias akis paprastom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neaiste: 03 sausio 2011 - 13:38
Aš irgi apie panašų sijoną galvoju, bet man tas aprašymas labai jau sudėtingas pasirodė. Aš megsiu, kaip jau merginos aptarusios buvo: užsidėt akių, kiek reikia ilgiui ir eilės pradžioj pridėt akį, o gale sumegzti dvi.
Atsakyti
QUOTE(Neaiste @ 2011 01 03, 13:38)
Sveikos. šiandien jau pradėsiu megzti šį aptartą sijoną
http://www.knitty.co...anesplitter.php
bet noriu paklausti, ką schemoj reiškia kft
Increase Section:
Join B, and proceed as follows:

Row 1 [RS]: Using B, kfb, k to last st, kfb. 2 sts increased.

Row 2 [WS]: Using B, k all sts.

Row 3 [RS]: Using A, kfb, k to last st, kfb. 2 sts increased.

Row 4 [WS]: Using A, p all sts.

Repeat Rows 1-4 until right side edge of work measures 18[18.5, 19, 19.5, 20, 21, 22, 22] inches, or desired length of skirt.

Ar tas kft reiškia, kad tik vieną akį išmegzti iš geros ir iš blogos pusės o likusias akis paprastom?

Kfb reiškia, kad išmegzti gerąja (knit) reikia akį per priekinę akies sienelę (front) ir akį per galinę sienelę (back). Prisipažinsiu, man čia buvo neaiškumų, aš tiesiog megzdavau iš vienos akies: eilės pradžioje išvirkščią+gerąją, eilės gale gerąją+išvirkščią blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2011 01 03, 14:17)
Kfb reiškia, kad išmegzti gerąja (knit) reikia akį per priekinę akies sienelę (front) ir akį per galinę sienelę (back). Prisipažinsiu, man čia buvo neaiškumų, aš tiesiog megzdavau iš vienos akies: eilės pradžioje išvirkščią+gerąją, eilės gale gerąją+išvirkščią  blush2.gif

as bandysiu ta kft ismegzti. bet kazko nesuprantu, jei kft megzti tik viena aki, tai is kur atsiranda ta eile iskilusiu isvirskciu akiu? g.gif
Atsakyti