Įkraunama...
Įkraunama...

SIJONAI

QUOTE(Šilingė @ 2010 11 25, 11:08)
Pakomentuosiu, kaip yra originaliame modelyje (aš taip ir mezgiau). Siūlai spalvoti. Mezgama iš dviejų kamuoliukų vienu metu, dvi eiles vienu, dvi eiles kitu, kamuoliukų pradžioje spalvos turi NEsutapti. Taip išgaunamas įspūdį paliekantis efektas  rolleyes.gif Renkantis siūlus reikia atkreipti dėmesį, kad spalvos būtų ilgomis sekcijomis - kitaip sijonas bus tiesiog raibas kaip putpelė  tongue.gif

Tai kaip suprantu, siūliukus reikia raišioti? g.gif
Nu labai jau įdomu pamatyti kaip atrodo tas sijonumas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 25, 13:09)
Tai kaip suprantu, siūliukus reikia raišioti?  g.gif
Nu labai jau įdomu pamatyti kaip atrodo tas sijonumas  tongue.gif

Ne,nereikia raišioti. Tiesiog mezgi ir kas dvi eiles imi iš kito kamuoliuko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 25, 12:09)
Tai kaip suprantu, siūliukus reikia raišioti?  g.gif
Nu labai jau įdomu pamatyti kaip atrodo tas sijonumas  tongue.gif

Nereikia raišioti schmoll.gif Siūlai keičiami viename krašte: numezgama eilė pirmyn-atgal, siūlas paliekamas eilės pradžioje, tada imamas kitas siūlas, vėl pirmyn-atgal, siūlai vėl sukeičiami...
Atsakyti
Ne taip supratau... blush2.gif

reiškia siūlą reikia keisti kas trečia eilė. Ačiū, mergaitės ax.gif
Papildyta:
Bet va dar toks klausimas iškilo:
o kaip su išsisėdėjimu? Užpakalis neišsisėdi? Sijonas juk nėra labai platus... Vaje kaip dabar rūpi jį nusimegzti ax.gif pasižadėjau sau, kad nepirksiu kurį laiką siūlų, nes reikia sunaudoti turimų bent pusę, bet jau įsivaizduoju kokios spalvos turėtų būti šitas grožis. Kaip tik aną savaitę mačiau nebrangiai pirkti margų Yarn Art pusvilnės siūliukų. kaži ar trijų matkiukų būtų gana?
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 25, 13:26)
Ne taip supratau...  blush2.gif

reiškia siūlą reikia keisti kas trečia eilė. Ačiū, mergaitės  ax.gif
Papildyta:
o kaip su išsisėdėjimu? Užpakalis neišsisėdi? Sijonas juk nėra labai platus... Vaje kaip dabar rūpi jį nusimegzti  ax.gif  pasižadėjau sau, kad nepirksiu kurį laiką siūlų, nes reikia sunaudoti turimų bent pusę, bet jau įsivaizduoju kokios spalvos turėtų būti šitas grožis. Kaip tik aną savaitę mačiau nebrangiai pirkti margų Yarn Art pusvilnės siūliukų. kaži ar trijų matkiukų būtų gana?

Aš irgi linkstu prie pusvilnės... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(excoliuke @ 2010 11 25, 12:14)
Na va ir as noriu tokio sijonuko. Visa ryta bandau rasta atkasti.  g.gif
Tos vidurines didziosios pynes nelabai aiskios.

jei draugaujat su rusu kalba tai gal cia rasit rastuka.
Atsakyti
Aš labiau linkusi daugiau vilnos turinčius siūliukus naudoti, bet kažkaip aną savaitę akis užkliuvo už tų siūlų, nes po 6 lt buvo, o ir spalvoti.
Mąstau dabar sau, jei megzt iš vienspalvių dviejų spalvų ir keist kas antra eilė siūlus g.gif

nu dar vienas klausimas: o jei ties liemeniu siaurint? ko gero nelabai pavyktų...
Atsakyti
mane irgi gundo šis sijonukas, tik dar man žaliai pasakykit, kam rekia dviejų siūlų, jei siūlas pats iš savęs margas? g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 25, 12:26)
Ne taip supratau...  blush2.gif

reiškia siūlą reikia keisti kas trečia eilė. Ačiū, mergaitės  ax.gif
Papildyta:
o kaip su išsisėdėjimu? Užpakalis neišsisėdi? Sijonas juk nėra labai platus... Vaje kaip dabar rūpi jį nusimegzti  ax.gif  pasižadėjau sau, kad nepirksiu kurį laiką siūlų, nes reikia sunaudoti turimų bent pusę, bet jau įsivaizduoju kokios spalvos turėtų būti šitas grožis. Kaip tik aną savaitę mačiau nebrangiai pirkti margų Yarn Art pusvilnės siūliukų. kaži ar trijų matkiukų būtų gana?

Sveikos, ir aš galvoju šį grožį megzt:) bet manau nėr ko bijoti, kad susitiktume gatvėj su vienodais sijonais - juk jie bus skirtingi! smile.gif
Aiwita, ar gali pasakyti kur matei tų margų siūlų nebrangiai?
Atsakyti
QUOTE(enigma3 @ 2010 11 25, 13:38)
jei draugaujat su rusu kalba tai gal cia rasit rastuka.

gerai, lekiu cia skaityti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neaiste @ 2010 11 25, 14:12)
Sveikos, ir aš galvoju šį grožį megzt:) bet manau nėr ko bijoti, kad susitiktume gatvėj su vienodais sijonais - juk jie bus skirtingi! smile.gif
Aiwita, ar gali pasakyti kur matei tų margų siūlų nebrangiai?

Pasakysiu, tai pati nebegausiu nusipirkti lotuliukas.gif
Juokauju. lotuliukas.gif Panevėžy. Turguj pas mergaitę.

Knisau knisau ir atknisau biggrin.gif
Šitos temos 18 psl yra Rifės įdėtas toks sijonukas. Ji mezgė truputį kitaip. Dėjo akis per visą ilgį ir kaip suprantu nekaitaliojo siūlų. Mezgė vienu siūlu. Reikia užsidėti tiek akių kokio nori ilgio ir mezgant pradžioje sumegzt dvi akis , o gale uždėtt 1 akį ir todėl gaunasi skersas ir taip kas antroj eilėj. Bet kadangi siūlai margi, tai patys savaime spalvas keitė.
Atsakyti
QUOTE(Rife @ 2010 10 11, 21:54)
user posted image
user posted image

Naujas sijonas žiemai iš 100 proc. vilnos

Atnešiau jį čia blush2.gif

Man labai spalvos patinka
Atsakyti