Įkraunama...
Įkraunama...

SIJONAI

QUOTE(Šilingė @ 2010 11 24, 16:02)
Mezgiau pagal originalų aprašymą, iš kampo  drinks_cheers.gif  Lanesplitter Tik juosmenį be gumos dariau... Siūlė matosi, bet man ji netrukdo (kaip pastebėjo viena bendradarbė, pusė žavesio prapultų, nes neliktų kreiziškumo  lotuliukas.gif ). Siūlai Yarnart Magic - pirkau Gariūnuose  blush2.gif Siūlo kokybė kol kas nelabai aiški. Po plovimo neištįso, bet siūlas nesuktas, linkęs burbuliuotis. Virbalai 5 nr. ir 4,5 nr valiniai juosmeniui.

Su pasirodymu problema - neprisitaikau pasifotografuot  doh.gif

Šilinge, ir kiek siūliukų suvalgė šitas sijonukas? Aš va tokius nusižiūrėjau http://www.kasiulai....02e236791eb1451
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angulyte: 24 lapkričio 2010 - 15:14
QUOTE(angulyte @ 2010 11 24, 15:11)
Šilinge, ir kiek siūliukų suvalgė šitas sijonukas? Aš va tokius nusižiūrėjau http://www.kasiulai....02e236791eb1451

Magic'as bent dvigubai storesnis už kojininius Regia g.gif 100g/200m, o Regia 100g/420 m. Sumezgiau gal 260-270 g - truputį daugiau, negu 2,5 matkelio. O su ploniukais siūlais kaip bus, negaliu pasakyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 11 24, 16:24)
Magic'as bent dvigubai storesnis už kojininius Regia  g.gif  100g/200m, o Regia 100g/420 m. Sumezgiau gal 260-270 g - truputį daugiau, negu 2,5 matkelio. O su ploniukais siūlais kaip bus, negaliu pasakyti  unsure.gif

Tai aš ir klausiu, renku info. Siūlus pirksiu tik pačiupinėjus..... mirksiukas.gif Ačiū už info 4u.gif Vadinas, 3 matkiukų turėtų užtekt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2010 11 24, 16:44)
O kaip tu mezgei? Nuo kampo iki norimo ilgio, tada tiesiai, ir paskui mažinai akis? user posted image
Ar kaip nors kitaip?
Rusaitės lyg ir planavo vienam krašte sumezginėt ištisai, kitam platint -tada susiuvus turėtų trapecija išeit ir siūlės nesimatyt.... Gal pasirodyk saviškį  4u.gif  Kokius siūliukus pasirinkai? (Atsiprašau, jei TU'jinu, bet kažkaip po skarų temos sava  mirksiukas.gif )

O rastelis ripsas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 11 24, 13:58)
Nerealiai smagus modeliukas - ir megzti, ir dėvėti. ...

O vat kaip megzti nė velnio nesupratau, kad iš kampo - viskas aišku, o kada ir kaip siaurint g.gif . O gal nesiaurinant ta skersa siūlė ir teikia žavesio g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Viskas labai paprasta. Pradedam megzti nuo 4 akių. Gerojoje pusėje iš kraštinių akių mezgama po dvi, taip mezginys platėja (kiekvienoje gerojoje eilėje atsiranda +2 akys). Kai pasiekiam norimą ilgį (matuojama toji kraštinė, kur yra visų gerųjų eilių pradžia), eilės pradžioje pradedam sumezginėti po dvi akis (kaip anksčiau atsirasdavo viena papildoma, tai dabar viena akim sumažėja), eilių gale vis dar mezgam po dvi akis iš paskutinės (bendrai per eilę akių skaičius lieka nepakitęs), ir taip mezgam iki reikalingo pločio (klubų apimties praktiškai, matuojama kraštinė, kur yra gerųjų eilių galas). Kai yra reikalingas plotis, sumezginėti pradedam ir eilės gale, ir taip iki tada, kol lieka keturios., kaip pačioje pradžioje. Surašiau čia kažkaip painiai g.gif bet įdomumo dėlei pasimegzkit pavyzdėlį, pasidarys aiškiau 4u.gif Papildomai jokių siaurinimų nedaroma...

Raštas nėra tikras ripsas - mezgama 3 eilės gerom, 1 išvirkščiom. Osinkoje online temoje yra rusiškas vertimas iš to angliško aprašymo, kur įdėjau nuorodą 4u.gif
Atsakyti
Sijonas vašeliu labai dailus. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 11 24, 19:49)
Viskas labai paprasta....

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif reiks pabandyt.

Oooooojjjjj... ilgai žiūrinėjau Osinkoj...ne viskas patiko schmoll.gif ...reiks pagalvot, kaip praplatint apačią, nes tikrai ne kiekvienai figūrai toks tinka ax.gif , o ir siūlai labai daug lemia- vieni gaunasi tokie gražūs, purūs, o kiti tysalai be ryšio.
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2010 11 24, 13:09)
[size=7]Mergaitės, ar niekas nesusigundytumėt tokiu sijonėliu?[/sizeKažkada kažką panašaus Rifė mezgė. Keliese būtų smagiau darbuotis, būtų su kuo pasitart  4u.gif
Mane užkabino šitas sijonukas  wub.gif

Aš tai su malonumu prisijungčiau. Įdomu būtų tokį sijonuką nusimegzti. Neeilinis toks. kaži šitas spalvotas kaip padarytas? Ar siūlai tokie savaime margi, ar kelios spalvos naudotos? Vienos spalvos siūlu mezgant ko gero jis prarastų savo žavesį
Atsakyti
Pakomentuosiu, kaip yra originaliame modelyje (aš taip ir mezgiau). Siūlai spalvoti. Mezgama iš dviejų kamuoliukų vienu metu, dvi eiles vienu, dvi eiles kitu, kamuoliukų pradžioje spalvos turi NEsutapti. Taip išgaunamas įspūdį paliekantis efektas rolleyes.gif Renkantis siūlus reikia atkreipti dėmesį, kad spalvos būtų ilgomis sekcijomis - kitaip sijonas bus tiesiog raibas kaip putpelė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 25, 09:47)
Aš tai su malonumu prisijungčiau. Įdomu būtų tokį sijonuką nusimegzti. Neeilinis toks. kaži šitas spalvotas kaip padarytas? Ar siūlai tokie savaime margi, ar kelios spalvos naudotos? Vienos spalvos siūlu mezgant ko gero jis prarastų savo žavesį

Kiek aš įskaičiau - tai renkami margi siūliukai. Gražiausiai atrodė tie sijonukai, kur dvi eilės mezgamos vienu kamuoliu, o kitos dvi - kitu, tik reikia parinkti spalvas.... Sakykim vyrauja mėlyna, žydra ir violetinė - pradedi megzt nuo mėlynos spalvo, o iš kito kamuolio šiek tiek nuvynioji ir pradedi nuo žalios - na toks principas mirksiukas.gif Dar kitos darė taip, kad ėmė margus ir vienspalvius - ir tokiu būdu kaitaliojo...

Kol parašiau, Šilingė aplenkė doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angulyte: 25 lapkričio 2010 - 10:12
QUOTE(Alacka33 @ 2010 11 20, 21:40)
zuzana Gražutis sijonėlis  thumbup.gif  wub.gif  thumbup.gif

valentinuke aciuks.gif

intentar aciuks.gif ,bet schemučių jokių neturiu,neriau iš galvos ir tiek ,na kažką panašaus dariau į šį :

user posted image

Na va ir as noriu tokio sijonuko. Visa ryta bandau rasta atkasti. g.gif
Tos vidurines didziosios pynes nelabai aiskios.
Atsakyti