Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 06 22, 13:10)
tik neskaitykite delfio - tai nėra patikimas šaltinis ir tik skatina vbs pletkus mirksiukas.gif yra taip :
- jei pastojote su antru iki įmonei paskelbus apie bankrotą / veiklos sustabdymą - darbinti galite tik jei pati to norite, jei po - reikėtų įsidarbinti bent dienai kad gauti išmokai
- jei būsite atleista dėl įmonės bankroto - išmokų tai nesustabdys ir niekaip neįtakos
- dėl įmonės sustabdymo nėra pagrindo jus atleisti
- jei įmonės veikla sustabdyta, vadinasi yra kam jus išleisti į atostogas, net jei būtų bankrutuojanti, būtų bankroto administratorius

visa informacija čia ir čia, pasiskaitykite užuot tikėjusi vbs agentūra mirksiukas.gif

Aciu l'eau
na as su antru pastojau kai imone jau veikla buvo sustabdziusi, yra likes direktorius kuris dirba savo ofise uzsienyje ir likusi lietuve prokura kurios atsakymo dar nesulaukiau del isleidimo manes i dekreta ir VPA..
dar turiu keleta klausimu :
-ka turite omenyje sakydama, kad del imones veiklos sustabdymo nera pagrindo manes atleisti blush2.gif
-jeigu butu kam mane isleisti is ankstesnes darbovietes tiek i dekreta tiek i VPA ar sodrai neuzkliutu kad imone sustabdzius veikla??
-jeigu kaip jus rasote, kad isidarbinti bent dienai ar savaitei kas butu su mano pasalpa uz pirma vaikeli? ir tarkim iseiti uz savaites i VPA pirmo vaikelio???tai nebutu kliutis gauti pasalpa uz antra vaikeli pagal jau paskaiciuota DU uz pirmo vaiko ar jau skaiciuotu 12 men atgal nuo tos savaites kur pradirbau naujoje imoneje ir aisku tie menesiai visi antru VPA metu gautusi...
-gal galite pasakyti ar labiau tiketi sodros moteriskiu telefoniniu atsakymu ar uzklausti sodros ju puslapyje???
jezau kaip sudetinga kaip painu kai ne viskas nuo musu priklauso...per daug jau nerimo inese..
nepykit uz kvailus klausimus bet niekad negalvojau kad man taip nutiks...
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 06 22, 22:12)
-ka turite omenyje sakydama, kad del imones veiklos sustabdymo nera pagrindo manes atleisti  blush2.gif
-jeigu butu kam mane isleisti is ankstesnes darbovietes tiek i dekreta tiek i VPA ar sodrai neuzkliutu kad imone sustabdzius veikla??
-jeigu kaip jus rasote, kad isidarbinti bent dienai ar savaitei kas butu su mano pasalpa uz pirma vaikeli? ir tarkim iseiti uz savaites i VPA pirmo vaikelio???tai nebutu kliutis gauti pasalpa uz antra vaikeli pagal jau paskaiciuota DU uz pirmo vaiko ar jau skaiciuotu 12 men atgal nuo tos savaites kur pradirbau naujoje imoneje ir aisku tie menesiai visi antru VPA metu gautusi...
-gal galite pasakyti ar labiau tiketi sodros moteriskiu telefoniniu atsakymu ar uzklausti sodros ju puslapyje???

- bankrotas gali būti pagrindu atleisti vpa/dekrete esančius darbuotojus, nes įmonės tiesiog nelieka. sustabdymas tokio pagrindo nesuteikia, o logiškai mąstant nė nėra prasmės
-ne
- jei atlyginimas būtų didesnis už pašalpą - pašalpos negautumėt, jei mažesnis - gautumėt skirtumą. ne.
- protingiausia užklausti raštu (registruotu laišku)
Atsakyti
laba diena, gal kas galės suteikti man konsultaciją.o situacija tokia:
į dekretą turėčiau išeiti 2010 spalio mėn. (nuo gegužės iki spalio greičiausiai būsiu nedarbingume, dėl sunkaus nėštumo), gimdyti turėčiau 2010 m.gruodžio mėn.
noriu sužinoti:
1. kokie man mėnesiai skaičiuosis dekretui (dirbu pirmaeilėse ir antraeilėse pareigose) ar nedarbingumo mėnesiai įsiskaičiuoja?
2. nuo kada skaičiuosis VPA ir kokie mėnesiai bus įskaičiuoti (aš suprantu kad 12 mėn., bet ar iki dekreto ar kuriuos nori pasirenki finansiškai geresnius mėnesius)?

dėkoju labai visoms, kurios atsakys.
Atsakyti
1. 12 mėnesių iki dekreto, pareigos nesvarbu. nedarbingumas įskaičiuojamos.
2. iki dekreto, rinktis negalima.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 06 23, 09:55)
1. 12 mėnesių iki dekreto, pareigos nesvarbu. nedarbingumas įskaičiuojamos.
2. iki dekreto, rinktis negalima.

ačiū tai jei gerai supratau paskutinis mėnesis bus rugsėjis, kurį man skaičiuos? o apskaičiuojant vpa ar imasi dekretui išmokėta suma?
Atsakyti
Laba diena,
gal padesit ir man susigaudyti 4u.gif

Esu vaiko prieziuros atostogose, o pries kelias dienas isejau vel i dekreta. Pagal ka skaiciuosis man dekretas? Ar taip kaip ir pirmam vaikui, nors tada buvo skaiciuojama pagal 3 menesius, ar pagal dvylika menesiu pries dekreta?
Jei pagal dvylika menesiu, tai kurie menesiai skaiciuojasi, ar pries si dekreta, ar pries pirmaji dekreta?

Nezinau ar ar aiskiai paklausiau blush2.gif
Bet buciau dekinga, jei kas atsakytu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2010 06 23, 09:07)
ačiū tai jei gerai supratau paskutinis mėnesis bus rugsėjis, kurį man skaičiuos? o apskaičiuojant vpa ar imasi dekretui išmokėta suma?

paskutinis rugjutis,
dekreto suma issikaiciuoja i vpa
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 17, 15:45)
Na, ką gi, laukiam, ar Seimas patvirtins naują projektą, tačiau vis tik ne iki galo aišku, kaip bus su šiuo metu besilaukiančiomis mamomis, kai ateis 2011 07 01d... iki to laiko galioja 90% iki vienerių metukų ir 75% iki dvejų. Ir maksimalios lubos - 4680 Lt (ant popieriaus, ne į rankas)...  4u.gif

Perskaičiau ir pirmą puslapį, ir antrą, trečią ir ketvirtą, bet naujų lubų skaičiaus taip ir neradau blush2.gif biggrin.gif doh.gif
Leidžiuosi užmėtoma pomidorais, bet vis viena norėčiau paprotinimo pomidorai2.gif pomidorai2.gif

Dabar nuo liepos 1d. VISOMS, jau esančioms VPA ir dar tik belaukiančioms jų, 1 metais maksimalios lubos 4680 Lt, antrais- 4680 Lt x 75% = 3510 Lt. Ar teisingai suprantu?
Ar ta maksimali riba antriems metams irgi išlieka 4680 Lt?

Niekur neradau, kokios numatomos naujos lubos nuo kitų metų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nyte2006: 23 birželio 2010 - 10:15
QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 23, 11:12)
paskutinis rugjutis,
dekreto suma issikaiciuoja i vpa

tai jei vpa skaičiuojasi kaip dekretas tie patys mėnesiai tai į kurį ta suma įsiskaičiuoja? atsiprašau dėl tokių klausimų, bet norisi pačiai išsiaiškinti kas ir kaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2010 06 23, 09:07)

jei iseini i dekreta spali, paskutinis skaiciuojamas menesis bus rugpjutis, nes nuo liepos 1 d. persoka skaiciavimai 1 menesiu atgal 4u.gif
o suma dekreto zinoma, kad isiskaiciuoja, apskaiciuojant vpa.

QUOTE(Naira @ 2010 06 23, 09:37)
Laba diena,
gal padesit ir man susigaudyti  4u.gif

Esu vaiko prieziuros atostogose, o pries kelias dienas isejau vel i dekreta. Pagal ka skaiciuosis man dekretas? Ar taip kaip ir pirmam vaikui, nors tada buvo skaiciuojama pagal 3 menesius, ar pagal dvylika menesiu pries dekreta?
Jei pagal dvylika menesiu, tai kurie menesiai skaiciuojasi, ar pries si dekreta, ar pries pirmaji dekreta?
Nezinau ar ar aiskiai paklausiau  blush2.gif
Bet buciau dekinga, jei kas atsakytu  4u.gif

gausi grubiai snekant tuos pacius pinigelius kaip su pirmuoju vaikuciu (jei noresi), tik procentai dabar nuo liepos 1 keiciasi - 90% ir 75%, na tai siek tiek maziau pinigeliu iseina.

Papildyta:
QUOTE(Krissti_ @ 2010 06 23, 10:16)
tai jei vpa skaičiuojasi kaip dekretas tie patys mėnesiai tai į kurį ta suma įsiskaičiuoja? atsiprašau dėl tokių klausimų, bet norisi pačiai išsiaiškinti kas ir kaip smile.gif

ne visai tie patys menesiai 4u.gif . o koks realiai tau skirtumas, i kuri ta suma isiskaiciuoja. ja gi bendrai dalina. jei tavo dekretas baigsis vasari (cia is akies primeciau mirksiukas.gif ), tai tau VPA skaiciuos is 2010 sausio - 2010 gruodzio. Jei kova baigsis - atitinkamai menesiu pasistumia smile.gif
Gal aiskiai parasiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nyte2006 @ 2010 06 23, 11:14)
Niekur neradau, kokios numatomos naujos lubos nuo kitų metų?  g.gif

ir nerasite, nes niekas nėra aiškiaregis. lubos apskaičiuojamos pagal metinį draudžiamųjų pajamų dydį. jos skirtingos kone kiekvienais metais. šiais metais jos yra 1170 litų. bus nutarimas, bus aišku. kol kas yra taip.
Atsakyti

"gausi grubiai snekant tuos pacius pinigelius kaip su pirmuoju vaikuciu (jei noresi), tik procentai dabar nuo liepos 1 keiciasi - 90% ir 75%, na tai siek tiek maziau pinigeliu iseina."

aciu uz atsakyma 4u.gif
4u.gif
Sita tai as zinau, kad uz vpa gausiu 90 ir 75 proc, bet kaip skaiciuojasi nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliai?

Aciu 4u.gif
Atsakyti