Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 06 21, 21:21)
reikėtų sakyti tiesą "niekaip neieškojau", nes lrs.lt tereikia įvesti raktinius žodžius, o temoje rašyta ne kartą ir net ne dvidešimt  smile.gif dabar ir po liepos
siūlomas projektas

nuo šių metų liepos pasiūlymas neįsigalios. jei įsigalios vėliau, bus priimtos jo taikymo taisyklės ir viskas bus aišku. dabar tik vbs pletkų lygyje visokie spėliojimai ar net tvirtinimai bus/nebus.

Perskaiciau siulyma nuo 2011 liepos 1d., per tv sake, kad nusprendusios 2m buti su vaikeliu, gales antrais metai tureti papildomu pajamu. O pasiulyme nieko apie tai neradau. Tik
Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų iki vaikui sukaks vieni metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.“

Nesuprantu jei VPA iseiciau birzeli, tai uz birzeli dar gauciau 90proc., o jau uz liepa pagal situacija kuriam laikui iseijau arba 100proc arba 70proc?
Gal zinote kada svarstymas sio istatymo? kad nereiktu interpretuoti ir spelioti kas bus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 22, 09:03)
Labai čia painu viskas... Juk dabar nuo 2010 07 01 įsigalioja tvarka, kad iki 1 m - 90%, iki 2 m - 75 %.
O nuo 2011 07 01 (planuojama), kad bus galima rinktis - arba iki 1 m (ir 100%), arba du metus, tada iki 1 m - 70%, iki 2 m - 40%...
Visiškai neiašku, kas bus su dabartinėm mamom, kurios dabar gimdys artimiausiu metu... pagal viską - jos turėtų likti pagal seną tvarką, nes nuo kitų metų keičiasi tiek laikas, tiek procentų dydžiai, tiek lubos... bet ką tie gudruoliai seime nuspręs, - kol kas dar visai neaišku....  4u.gif

Buvo aiškiai daug kur rašyta : kad dabar besilaukiančių mamų naujoji tvarka kuri galios nuo 2011 m. liepos men. 1 d nelies...lie tik tas kurios nuo 2011m. liepos 1 d. išeina vaiko auginimo atotogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 06 22, 08:46)
Vat šitas man irgi labai smalsu  g.gif
Nors aš tikrinausi Sodroje - kaip ir buvo jiems deklaruota. Įdomu - gal kuri susidūrėte su tokiu dalyku - kai įmonė priskaičiavo, deklaravo - bet neišmokėjo darbuotojui ir nesumokėjo Sodros įmokų  g.gif 

l'eau, gal Tu žinai kaip tokiais atvejais būna.

jei neišmokėjo, bet realiai neišmokėjo - išmokos nuo to nesikeičia. jei priklauso - tai priklauso.

QUOTE(Blykstė @ 2010 06 22, 08:53)
o tai gerai supratau, kad jei vaikutį pagimdyčiau iki kitų metų liepos 1d. gaučiau pinigėlius pagal senąją tvarką? 4u.gif Ar vis tik pasikeistų visoms?

negerai supratot. naujos tvarkos nėra, gautumėt pagal egzistuojančią. jei priimtų naują įstatymą - būtų nurodyta bus perskaičiuojama ar ne.010 06 22, 11:35]
Buvo aiškiai daug kur rašyta : kad dabar besilaukiančių mamų naujoji tvarka kuri galios nuo 2011 m. liepos men. 1 d nelies...lie tik tas kurios nuo 2011m. liepos 1 d. išeina vaiko auginimo atotogu 4u.gif
QUOTE(Giedruliuke)
Buvo aiškiai daug kur rašyta : kad dabar besilaukiančių mamų naujoji tvarka kuri galios nuo 2011 m. liepos men. 1 d nelies...lie tik tas kurios nuo 2011m. liepos 1 d. išeina vaiko auginimo atotogu

naujos tvarkos nei aiškinimo taisyklų nėra, taip kad visokie "aiškiai parašyta" - tik vbs lygio pletkai. bus įstatymas, bus taisyklės, tada ir bus galima "aiškia parašyti", nes tas projektas dabar tik svarstymų ir siūlymų lygyje, jo aiškinimo taisyklių nėra.
Atsakyti
Sveikos visos, atrodo daug kur skaiciau ir aiskiai buvo parasyta bet kai atejo laikas nieko nesusigaudau: turiu toki klausima esu vaiko auginimo atostogose ir laukiuosi antro vasaros pabaigoje tureciau iseiti i dekreta su antru, mano imone, kurioje dirbau sustabde veikla, ar bus kam mane isleisti i dekreta ir i vaiko auginimo atostogas (atleidimo is darbo jokio negavau)...ar man reiks ieskoti ir darbintis kazkur?
ir dar jei bus kam mane isleisti is buvusios darbovietes ar Sodrai neuzklius kad imone kol kas sustbadzius veikla ir laukia geresniu laiku???
atsiprasau uz kartojimasi bet baimes akys dideles
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 06 22, 12:36)
tureciau iseiti i dekreta su antru, mano imone, kurioje dirbau sustabde veikla, ar bus kam mane isleisti i dekreta ir i vaiko auginimo atostogas (atleidimo is darbo jokio negavau)...ar man reiks ieskoti ir darbintis kazkur?

Kaip tik delfi šiandien apie tai straipsnis - paskaityk, gal bus aiškiau. Nors čia kalbama apie bankrotą - bet manau, kad panašu g.gif
http://www.delfi.lt/...a.d?id=33735447
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2010 06 22, 12:36)
atsiprasau uz kartojimasi bet baimes akys dideles

tik neskaitykite delfio - tai nėra patikimas šaltinis ir tik skatina vbs pletkus mirksiukas.gif yra taip :
- jei pastojote su antru iki įmonei paskelbus apie bankrotą / veiklos sustabdymą - darbinti galite tik jei pati to norite, jei po - reikėtų įsidarbinti bent dienai kad gauti išmokai
- jei būsite atleista dėl įmonės bankroto - išmokų tai nesustabdys ir niekaip neįtakos
- dėl įmonės sustabdymo nėra pagrindo jus atleisti
- jei įmonės veikla sustabdyta, vadinasi yra kam jus išleisti į atostogas, net jei būtų bankrutuojanti, būtų bankroto administratorius

visa informacija čia ir čia, pasiskaitykite užuot tikėjusi vbs agentūra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2010 06 22, 12:28)
Tai apie biudzetines moterys niekas nieko nezinote?

O pagal DS dirbate?
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2010 06 22, 12:28)

o kuom jos skiriasi nuo kitu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2010 06 22, 13:28)

nuo to kad nuolat kartosite klausimą, atsakymas nei atsiras nei pagreitės, pabandykite pasiskambinti į sodrą ar parašyti užklausimą jei tikrai aktualu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Atsiprasau jei pasikartosiu bet nebezinau kur detis po vakarykscio delfio straipsnio.Esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis du metai.Šiuo metu vaikui yra metai ir trys mėnesiai.Laukiuosi antro vaiko.Į nėštumo ir gimdymo atostogas turėčiau išeiti šių metų liepos mėnesio 12 d. Įmonė kurioje dirbau bankrutavo ( 2009 m. lapkričio mėn. 6 d. išėjo teismo nutartis iškelti bankroto bylą, 2010 m. sausio mėn. 21 d. apeliacinio teismo sprendimu nutartis įsiteisėjo ir įmonė įgyjo bankrutuojančios įmonės statusą. 2010 m. balandžio mėn. 7 d. buvau atleista pagal bankroto įstatymą.) Sodrai dokumentus pateikiau ir už pirmą vaiką mokėjimas tęsiamas, o kaip bus su antru vaiku? Ar man priklausys kokios nors išmokos antram vaikui? Sodroj sako, kad jeigu atleidimo dieną t.y. 2010 04 07 jau laukiausi ( o tuo metu man buvo 16 nėštumo savaitė ), tai išmoka ir antram vaikui priklausys. O jeigu isidarbinciau iki liepos 12 d. ir mane i nestumo ir gimdymo atostogas isleistu nauja imone, tai ar tokiu atveju prarasciau pinigelius uz pirma vaika? nes kiek zinau gimus antram vaikui moka dvigubai iki pirmam vaikui sueis 2 metai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka23 @ 2010 06 22, 13:05)
Sveikos mamos,
Atsiprasau jei pasikartosiu bet nebezinau kur detis po vakarykscio delfio straipsnio.Esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis du metai.Šiuo metu vaikui yra metai ir trys mėnesiai.Laukiuosi antro vaiko.Į nėštumo ir gimdymo atostogas turėčiau išeiti šių metų liepos mėnesio 12 d. Įmonė kurioje dirbau bankrutavo ( 2009 m. lapkričio mėn. 6 d. išėjo teismo nutartis iškelti bankroto bylą, 2010 m. sausio mėn. 21 d. apeliacinio teismo sprendimu nutartis įsiteisėjo ir įmonė įgyjo bankrutuojančios įmonės statusą. 2010 m. balandžio mėn. 7 d. buvau atleista pagal bankroto įstatymą.) Sodrai dokumentus pateikiau ir už pirmą vaiką mokėjimas tęsiamas, o kaip bus su antru vaiku? Ar man priklausys kokios nors išmokos antram vaikui? Sodroj sako, kad jeigu atleidimo dieną t.y. 2010 04 07 jau laukiausi ( o tuo metu man buvo 16 nėštumo savaitė ), tai išmoka ir antram vaikui priklausys. O jeigu isidarbinciau iki liepos 12 d. ir mane i nestumo ir gimdymo atostogas isleistu nauja imone, tai ar tokiu atveju prarasciau pinigelius uz pirma vaika? nes kiek zinau gimus antram vaikui moka dvigubai iki pirmam vaikui sueis 2 metai. g.gif

na jei turit kur darbintis tai darbinkites, o ant rytojaus iseikit VPA (su pirmu vaiku), tada jums su antru nebus jokiu problemu.

arba galit kliautis situo:
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=368218

42. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto bylos iškėlimo, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme (Žin., 1999, Nr. 66-2130; 2002, Nr. 45-1708), Lietuvos Respublikos valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme (Žin., 2000, Nr. 75-2271) ir Lietuvos Respublikos teisėjų atlyginimų įstatyme (Žin., 2008, Nr. 131-5022) nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šių Nuostatų 38.3 punkte nurodytą draudimo stažą arba neįgijusiai reikiamo stažo dėl aplinkybių, nurodytų šių Nuostatų 38.4 ir 38.5 punktuose, motinystės pašalpa mokama šių Nuostatų 39 punkte nustatyta tvarka.

Atsakyti
Pagal seimo darbotvarke - 29d. su svarstoma del 2011 VPA ismoku
Atsakyti