Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 06 21, 18:53)
žinoma gausite mirksiukas.gif

Ismokas gausite, tik jus dydis gali pasikeisti
http://www.delfi.lt/...a.d?id=33735447
Atsakyti
Tai vis gi nesuprantu, ar pakeitimai liečia tik sodros moterytes ar ir biudžetinių įstaigų?Man aiškina, kad biudžetinėms įstaigoms niekas negalioja ir nuo š. m. liepos niekas nesikečia?Gal galite pakomentuoti bigsmile.gif
Atsakyti
Nerandu niekur informacijos, kokį įstatymo pakeitimą dėl motinystės atostogų pasiūlė vyriausybė? Per žinias girdėjau, kad ligu galės pasirinkti ar 100% vienerius metus, arba 50% algos dvejus metus? Kaip yra dabar ir kaip galbūt bus po liepos 1d? 4u.gif
Atsakyti
reikėtų sakyti tiesą "niekaip neieškojau", nes lrs.lt tereikia įvesti raktinius žodžius, o temoje rašyta ne kartą ir net ne dvidešimt smile.gif dabar ir po liepos
siūlomas projektas

nuo šių metų liepos pasiūlymas neįsigalios. jei įsigalios vėliau, bus priimtos jo taikymo taisyklės ir viskas bus aišku. dabar tik vbs pletkų lygyje visokie spėliojimai ar net tvirtinimai bus/nebus.
Atsakyti
Kaip su biudžetinėmis moterytėmis??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2010 06 21, 02:14)
As noriu patekti i 90 ir 75 proc. O jei i dekrata iseiciau iki 2011 07 men, tai gauciau dar mano minetus %?

Bet tai dekretas yra dekretas, juk procentai tai vaiko auginimo atost. skaiciuojami. Tai svarbu ne kada i dekreta, o kada vaiko augin. atostogu iseisit.
Papildyta:
QUOTE(Įsimylėjus @ 2010 06 21, 18:22)
Sveikos,
Gal kuri mamytė galės suteikti info ax.gif Situacija tokia:
Šiuo metu esu motinystės atostogose,sūneliui dveji metukai ir mėnuo,laukiuosi antro vaikelio,o įmonė kurioje dirbau neužilgo ruošiasi pradėti bankroto bylą. Ar gausiu aš kokias išmokas už antrą vaikelį,jei darbovietei bus pradėta bankroto byla,paskelbtas bankrotas?
Labai ačiū atsakiusioms 4u.gif

Vakar skaiciau delfi straipsni - jei darbdavys gales jus isleisti vaiko auginimo atostogu (t.y. bus kam paduot prasyma ta diena), tai gausite, kitu atveju tik 97 Lt per men - arba spet isidarbint kitoj darbovietej.
Oi, pasikartojau - ta pati straipsni mazojiR ikele 4u.gif .

Papildyta:
O gal kas susiduret su imone, kuri jau kelis men. neatsiskaite su Sodra ir ko gero neatsiskaitys - skelbs bankrota ir pinigu Sodra negaus, nes ju nera ir is niekur nebeatsiras... Kaip tada? Ka skaiciuos Sodra uz tuos nesumoketus men.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 22 birželio 2010 - 06:46
QUOTE(Natele @ 2010 06 22, 07:52)
O gal kas susiduret su imone, kuri jau kelis men. neatsiskaite su Sodra ir ko gero neatsiskaitys - skelbs bankrota ir pinigu Sodra negaus, nes ju nera ir is niekur nebeatsiras... Kaip tada? Ka skaiciuos Sodra uz tuos nesumoketus men.?

Vat šitas man irgi labai smalsu g.gif
Nors aš tikrinausi Sodroje - kaip ir buvo jiems deklaruota. Įdomu - gal kuri susidūrėte su tokiu dalyku - kai įmonė priskaičiavo, deklaravo - bet neišmokėjo darbuotojui ir nesumokėjo Sodros įmokų g.gif

l'eau, gal Tu žinai kaip tokiais atvejais būna.
Atsakyti
o tai gerai supratau, kad jei vaikutį pagimdyčiau iki kitų metų liepos 1d. gaučiau pinigėlius pagal senąją tvarką? 4u.gif Ar vis tik pasikeistų visoms?
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2010 06 22, 16:53)
o tai gerai supratau, kad jei vaikutį pagimdyčiau iki kitų metų liepos 1d. gaučiau pinigėlius pagal senąją tvarką? 4u.gif Ar vis tik pasikeistų visoms?

Tai jau dabar, po liepos pirmos visoms mažės 10 proc. ir dar mažės visoms nuo kitų metų liepos. Klausiau sodroj, tai gal man auginant vaiką antrus metus mokės 75 proc. dar pagal seną tvarką, atsakė, kad jei mažins mažins visoms, o kiek mažins jie patys nežino.
Atsakyti
QUOTE(donna bella @ 2010 06 22, 08:28)
Tai jau dabar, po liepos pirmos visoms mažės 10 proc. ir dar mažės visoms nuo kitų metų liepos. Klausiau sodroj, tai gal man auginant vaiką antrus metus mokės 75 proc. dar pagal seną tvarką, atsakė, kad jei mažins mažins visoms, o kiek mažins jie patys nežino.

Labai čia painu viskas... Juk dabar nuo 2010 07 01 įsigalioja tvarka, kad iki 1 m - 90%, iki 2 m - 75 %.
O nuo 2011 07 01 (planuojama), kad bus galima rinktis - arba iki 1 m (ir 100%), arba du metus, tada iki 1 m - 70%, iki 2 m - 40%...
Visiškai neiašku, kas bus su dabartinėm mamom, kurios dabar gimdys artimiausiu metu... pagal viską - jos turėtų likti pagal seną tvarką, nes nuo kitų metų keičiasi tiek laikas, tiek procentų dydžiai, tiek lubos... bet ką tie gudruoliai seime nuspręs, - kol kas dar visai neaišku.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 06 22, 18:03)
Labai čia painu viskas... Juk dabar nuo 2010 07 01 įsigalioja tvarka, kad iki 1 m - 90%, iki 2 m - 75 %.
O nuo 2011 07 01 (planuojama), kad bus galima rinktis - arba iki 1 m (ir 100%), arba du metus, tada iki 1 m - 70%, iki 2 m - 40%...
Visiškai neiašku, kas bus su dabartinėm mamom, kurios dabar gimdys artimiausiu metu... pagal viską - jos turėtų likti pagal seną tvarką, nes nuo kitų metų keičiasi tiek laikas, tiek procentų dydžiai, tiek lubos... bet ką tie gudruoliai seime nuspręs, - kol kas dar visai neaišku....  4u.gif

ir aš taip galvojau, kad turėtumėm likti pagal seną tvarką, bet deja, tos kurios ir pagal seną tvarką gimdė ir gavo 100 proc. nuo liepos 1 ir joms sumažins ir blink.gif 90 proc. gaus.
Atsakyti
Aš tai manau - jei išeisi kai galios viena tvarka tai ir galios ji. Jei išeisi kai galios nauja - tai bus pagal naują.
Jei išeisi dabar iki 2 metų - tai abejoju ar galės paskui pritaikyti būsimą įstatymą nuo 2011 07 01 d. g.gif
Atsakyti