man atrodo isdirbus 6 men priklauso 2 savaites atostogu, tai jau realiai iki 28 sav reiketu istempti. o iki jos tikrai, nebent su biuleteniu. bet jei gerai jausites, tai ne faktas, kad gydytoja israsys ji
QUOTE(DaG @ 2010 08 17, 17:54)
O "biuletenio " reikia prašyti pas ginekologą ar šeimos gydytoją?
priklausomai nuo ligos nėštumo metu dažniausiai išduoda ginekologas, bet gali ir šeimos gyd.
Papildyta:
QUOTE(murka2008 @ 2010 08 17, 17:55)
man atrodo isdirbus 6 men priklauso 2 savaites atostogu, tai jau realiai iki 28 sav reiketu istempti
QUOTE(DaG @ 2010 08 17, 16:54)
O "biuletenio " reikia prašyti pas ginekologą ar šeimos gydytoją?
Mūsų šeimos klinikoje nėščiąsias prižiūri šeimos gydytoja, o pas ginekologę lankytis reikėjo tik kai echoskopas priklausė. Nedarbingumo pažymėjimą išduoda, jei blogai jaučiamasi, maudžia pilvą, gresia persileidimas ir pan. Šiaip nėščiosioms nedarbingumo pažymėjimas labai lengvai išduodamas, nes gydytojai dabar bijo, kad jei kas atsitiktų, žmonės po teismus neužtampytų. O ir šiaip, kiekvienas gydytojas, manau, saugo dar negimusio žmogeliuko gyvybe ir nerizikuoja
sveikos tikiuos pataikiau kur reik. situacija mano daugiau nei nenormali mano darbdavys man neturi pasiulyti darbo po vaiko auginimo atostogu nes uab jau nera, bankrotas kaip supratau nepaskelbtas, bet va kame kuriozas. rasiau prasyma kad iseinu atostogu iki kol vaikui sueis 2 metai, ir ka gi zuzinojau snd mano atostogos iki spalio menesio nors vaikui 2 metai sukako rugpjuti. nesuprantu kaip tai galejo ivykti. kaip imanoma kad sodroj tokie duomenys??? tai daba man reik rasyt kad noriu anksciau grizti i "darba" o tada formint isdarbininima?
QUOTE(brunera @ 2010 08 17, 21:26)
sveikos tikiuos pataikiau kur reik. situacija mano daugiau nei nenormali mano darbdavys man neturi pasiulyti darbo po vaiko auginimo atostogu nes uab jau nera, bankrotas kaip supratau nepaskelbtas, bet va kame kuriozas. rasiau prasyma kad iseinu atostogu iki kol vaikui sueis 2 metai, ir ka gi zuzinojau snd mano atostogos iki spalio menesio nors vaikui 2 metai sukako rugpjuti. nesuprantu kaip tai galejo ivykti. kaip imanoma kad sodroj tokie duomenys??? tai daba man reik rasyt kad noriu anksciau grizti i "darba" o tada formint isdarbininima?
Tai gal kokiu neisnaudotu atostogu turejot? Arba prasyme paraset, kad dviems metams, o ne iki 2m. Gali but, kad ir per klaida, kazkas, su nestumo ir gimdymo atostogom nesusidures, tiesiog pamane, kad VPA prasideda nuo vaiko gimimo dienos . Kas pilde darbovietej Sodrai duomenis apie jus, to reiktu ir klaust.
QUOTE(Natele @ 2010 08 17, 20:43)
Tai gal kokiu neisnaudotu atostogu turejot? Arba prasyme paraset, kad dviems metams, o ne iki 2m. Gali but, kad ir per klaida, kazkas, su nestumo ir gimdymo atostogom nesusidures, tiesiog pamane, kad VPA prasideda nuo vaiko gimimo dienos . Kas pilde darbovietej Sodrai duomenis apie jus, to reiktu ir klaust.
tai tie kas gali susisiekti su tuo kas pilde, patys nezino tai man db bus nenaudinga nutraukti vpa ir bandyt tartis del iseitines, ar geriau palaukt kol pasibaigs ir tada? visiska klaikyne
QUOTE(brunera @ 2010 08 17, 21:46)
tai tie kas gali susisiekti su tuo kas pilde, patys nezino tai man db bus nenaudinga nutraukti vpa ir bandyt tartis del iseitines, ar geriau palaukt kol pasibaigs ir tada? visiska klaikyne
O Sodroj klauset, kaip elgtis, jei darbe forma neteisingai buvo uzpildyta? Kad jusu prasymas ne taip skambejo... Anksciau bent jau tikrai buvo galima gryzti i darba kad ir nepasibaigus VPA, tik prasyma pries koki pora savaiciu gal reiktu apie gryzima parasyt. O paskui jie tegu zinosi - ju problema, kad neturi ko pasiulyt... Tegu raso jums ispejima pries 2 ar 4 men.(kaip ten jums priklauso) apie atleidima, jei atleis pagal etatu mazinima. O jei pavyks sutart su jumis, tai gal saliu susitarimu atleis...
Siaip imonei ant bankroto ribos vargiai bus is ko moket... bandys ko gero saliu susitarimu (jis naudingesnis darbdaviui) atleidinet...
Jei jums reikia pinugu, tai laukti neverta, o jei stazo, tai galit kad ir iki 3m. prasyma parasyt ir sedet namuciuos. Aisku, dar pasitikslinkit del to gryzimo i darba anksciau - nenoreciau jusu suklaidint.
O jei kartais sakytu, kad darbo ner, tai gal ir naudinga tartis saliu susitarimu, bet su jums palankia kompensacija - greiciau i Drbo Birza galesit kreiptis ar darbintis kitur... O jei netiks, reikalaukit pagal etatu mazinima (tegu sau skaiciuoja jums priklausancia nuo stazo kompensacija), o iki atleidimo tuos 2 ar 4men. tegu moka uz prastova... Aisku cia labai bjaurus ir keblus dalykas su ta bankrutuojancia imone gali but (galit eit i darba ir nieko negaut... tuomet tik teismo keliu kazkiek pavyktu pasiekt, o apie iseitines net svajot nebutu ko...)...
QUOTE(brunera @ 2010 08 17, 20:26)
Aš siūlyčiau darbdavio prašyti surasti prašymą, iki kada jūsų atostogos. Jei jie Sodrai blogai pateikė duomenis, tegu patys ir taiso. Šiaip lyg tais Sodrai užtenka formą nusiųst, kad atostogos baigėsi ir galima iš jų bet kada grįžti. Jei norite kompensacijos, tai pasidarykit savo prašymo kopiją, įsakymą išleisti atostogų ir reikalaukit, kad norit grįžt. Jei jau darbdavys negali priimti, tegu atleidžia ir moka. O kada galit grįžti į darbą, tai jau jūsų ir darbdavio susitarimas, kiekvienoj įmonėj skirtingai, nebūtina laukt 2 sav. Šitas terminas nėra apibrėžtas. Šiaip jei prašyme nurodyta data, direktorius buvo parašęs įsakymą išleisti iki tos datos, tai turėtų po atostogų ir priimt (kaip ir einant paprastų atostogų). Nebent jūs norit anksčiau grįžti-tariatės, arba prasitęsti-pateikiat prašymą iki kitos datos (ne ilgiau nei vaikui 3 m. sueina).
Natele, Deimante Mazute, dekui!
visu pirma taip ir padarysiu, prasysiu, kad surastu man prasyma kur rasiau iki kada VPA iseinu. valdzia isvis nori, kad rasyciau isejima savo noru, na bet pinigu man reik... jei nores tartis, bandysim, jei sakys kad ner lesu ir t.t, na tada jau minesiu istatymus...
merginos, bet ar isvis yra toks dalykas kaip VPA pvz 2 metam ir 2 men, ar neturi but 1, 2, 3 metai? na cia jau kvailas klausimas, bet man siuo metu rupimas
aciu dideliausias uz info
visu pirma taip ir padarysiu, prasysiu, kad surastu man prasyma kur rasiau iki kada VPA iseinu. valdzia isvis nori, kad rasyciau isejima savo noru, na bet pinigu man reik... jei nores tartis, bandysim, jei sakys kad ner lesu ir t.t, na tada jau minesiu istatymus...
merginos, bet ar isvis yra toks dalykas kaip VPA pvz 2 metam ir 2 men, ar neturi but 1, 2, 3 metai? na cia jau kvailas klausimas, bet man siuo metu rupimas
aciu dideliausias uz info
Tikrai nėra skirtumo, ar 2 m. ar 2 m. ir 2 mėn. Išeinant į VPA tu parašai prašymą iki kada nori. Galimybės iki 3 m. Direktorius tai patvirina įsakymu. Ir jei nori grįžti tuo laiku, kada parašyta data, tai privalo priimti (arba atleist su kompensacijos). Jau ne tavo bėda, kad nėra kur. Gali atleist. O jei nori anksčiau grįžt, tai reikia tada tartis, kad nuo kada nori grįžti. Kad vadovas galėtų planuotis darbus.
Ir grįžtant iš VPA, reikia pateikti įmonei prašymą, kad nori grįžt. Nesvarbu, nors ir data sutampa su anksčiau rašytu prašymu. Tai kai jau susitiksi su vadovu, ir jei tikrai žinai, iki kada buvai prašius atostogų - tai iškart pasirašyk prašymą, kad nuo tos dienos prašai nutraukti VPA ir grįžti. Direktorius ar įgaliotas asmuo turi iškart tau vizuoti. Pasidaryk kopiją - kad turėtum su viza. Arba turėk du prašymus - vieną jiems, kitą sau. Tada tegu ant abiejų vizuoja. Ir nuo tos dienos tau priklauso atlyginimas. Jei darbo neduoda- tegu jie ieško sprendimo. Nepasiduok - nerašyk, kad išeini savo noru. Tegu jie atleidžia, priskaičiuoja kompensaciją. O jos nesumokėjus, tau skaičiuojasi delspinigiai. Kol dar įmonė neužbankrotinta, galėsi kreiptisį teismą ar kitais būdais (net internete reklamuoja, kad gali padėti tokiais klausimais) bandyti išsimušti pinigus. Nes kuo toliau, tuo didesnė galimybė, kad įmonė visą turtą iššvaistis ir nieko nebeliks.
Sėkmės
Ir grįžtant iš VPA, reikia pateikti įmonei prašymą, kad nori grįžt. Nesvarbu, nors ir data sutampa su anksčiau rašytu prašymu. Tai kai jau susitiksi su vadovu, ir jei tikrai žinai, iki kada buvai prašius atostogų - tai iškart pasirašyk prašymą, kad nuo tos dienos prašai nutraukti VPA ir grįžti. Direktorius ar įgaliotas asmuo turi iškart tau vizuoti. Pasidaryk kopiją - kad turėtum su viza. Arba turėk du prašymus - vieną jiems, kitą sau. Tada tegu ant abiejų vizuoja. Ir nuo tos dienos tau priklauso atlyginimas. Jei darbo neduoda- tegu jie ieško sprendimo. Nepasiduok - nerašyk, kad išeini savo noru. Tegu jie atleidžia, priskaičiuoja kompensaciją. O jos nesumokėjus, tau skaičiuojasi delspinigiai. Kol dar įmonė neužbankrotinta, galėsi kreiptisį teismą ar kitais būdais (net internete reklamuoja, kad gali padėti tokiais klausimais) bandyti išsimušti pinigus. Nes kuo toliau, tuo didesnė galimybė, kad įmonė visą turtą iššvaistis ir nieko nebeliks.
Sėkmės
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 18, 09:03)
Tikrai nėra skirtumo, ar 2 m. ar 2 m. ir 2 mėn. Išeinant į VPA tu parašai prašymą iki kada nori. Galimybės iki 3 m. Direktorius tai patvirina įsakymu. Ir jei nori grįžti tuo laiku, kada parašyta data, tai privalo priimti (arba atleist su kompensacijos). Jau ne tavo bėda, kad nėra kur. Gali atleist. O jei nori anksčiau grįžt, tai reikia tada tartis, kad nuo kada nori grįžti. Kad vadovas galėtų planuotis darbus.
Sėkmės
Sėkmės
aciu va ka tik paskambinau i ta nr kur teikia nemokamas teisines konsultacijas ir jau ryt ten vykstu snd surasysiu ant lapuko visus rupimus klausimus, klaustukus ir jau po to drasiai galesiu kalbet su darbdaviais... nemaloni situacija, bet ka padarysi... kaip ir minejai, nesiu 2 egzempliorius prasymo, kad ant abu patvirtintu, nes su jais tai makalyne... sako, dabar buhaltere atostogauja, kitas nepatinnka ir t.t. "lauk skambucio"
laba diena.
gal jau pasikartosiu, atleiskit, noriu suzinoti, kiek reikia isdirbti pries pastojant, kad paskui gauciau ismokas? ir ar priklauso nestumo atostogu laikas nuo to koki darba dirbi? jei sakykim as dirbu sunku darba? tai gal isleidzia anksciau?
gal jau pasikartosiu, atleiskit, noriu suzinoti, kiek reikia isdirbti pries pastojant, kad paskui gauciau ismokas? ir ar priklauso nestumo atostogu laikas nuo to koki darba dirbi? jei sakykim as dirbu sunku darba? tai gal isleidzia anksciau?