Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sakykit o motinystes pasalpa mokama uz einama men ar jau praejusi?
pvz rugpj 14d gaunama pasalpa uz liepa, ar uz rugp? Ir pavedime matosi koks nors irasas uz kuri men?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 08 16, 13:29)
sakykit o motinystes pasalpa mokama uz einama men ar jau praejusi?
pvz rugpj 14d gaunama pasalpa uz liepa, ar uz rugp? Ir pavedime matosi koks nors irasas uz kuri men?

už praėjusį
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ar nuo siu metu liepos 1 d keitesi ir vadinamu lubu dydis?
Atsakyti
QUOTE(*Nikita* @ 2010 08 16, 13:48)
Sveikos 4u.gif

va va mane tas irgi domina.

imeskit mamytes nuoroda, kur paskaityt kas keitesi nuo liepos 1 ir t.t , nes gavau ziauriai mazesne ismoka verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skaistukas @ 2010 08 16, 13:51)
va va mane tas irgi domina.

imeskit mamytes nuoroda, kur paskaityt kas keitesi nuo liepos 1 ir t.t , nes gavau ziauriai mazesne ismoka  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Čia yra viskas parašyta: http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
Atsakyti
QUOTE(*Nikita* @ 2010 08 16, 12:48)
Sveikos 4u.gif

Maksimalus kompensuojamasis uždarbis nuo 2010-07-01 yra 4 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma (1170x4=4680 Lt).
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2010 08 16, 13:10)
Taip visos mamytes gavo 10 % maziau. Toks valstybes ystatymas,nuo liepos 1 d.

tik va man vienas dalykas idomu...pvz: antrus metus VPA (85 proc.) ismokejo kas menesi x suma i kortele. As nuo tos x sumos atemiau 10 proc., ir apskaiciavau kiek nuo liepos bus, nesuprantu-man ant 35lt. nesueina galai ax.gif gal kazkaip kitaip jie skaiciuoja, ne taip ukiskai kaip as ...tas 35 litu - niekis, bet tiesiog idomu kur jie pasidejo g.gif ismoka lubu nesiekia.
Atsakyti
10 proc reikia skaičiuoti ne nuo antrus metus išmokamos x sumos (ne nuo 85proc.), o nuo paskaičiuoto atlyginimo, t.y. 100 proc. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 16, 17:14)
10 proc reikia skaičiuoti ne nuo antrus metus išmokamos x sumos (ne nuo 85proc.), o nuo paskaičiuoto atlyginimo, t.y. 100 proc. wink.gif

10 proc. skaičiuoma nuo 85 procentų mirksiukas.gif . Tik nuo priskaičiuotos, o ne nuo išmokamos, kurią gaunat į sąakaitą, sumos.
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 16, 17:14)

aciu merginos uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JIngute38 @ 2010 08 16, 16:19)
10 proc. skaičiuoma nuo 85 procentų mirksiukas.gif . Tik nuo priskaičiuotos, o ne nuo išmokamos, kurią gaunat į sąakaitą, sumos.

Tik nereikia klaidinti. Antrus metus nuo liepos 1 moka 75 proc. taigi sumazino ne 10 proc. kaip deklaruoja, o 11.76 proc.

Tai kokios "lubos" skaiciais antrus metus? 2800 i rankas?
Atsakyti
QUOTE([Ecta] @ 2010 08 16, 09:53)
sveikos, gal kuri galetumet padet, nes jau visai susipainiojau? geguzes 27d baigesi mano VPA atostogos (3metai), gryzau i darba. sia savaite isleidzia dekretiniu-pagal kuri laikotarpi man jas skaiciuos?
ir dar vienas klausimukas. siam vaikuciui gimus i VPA eis tetis. o kaip butu su tevystes pasalpa? jis ja begaus? ar vaiko prieziuros atostogos prasideda iskart gimus vaikuciui, todel tevystes pasalpos automatiskai netektume?

Dekretas bus skaičiuojamas iš 12 mėnesių nuo 2009 m.07 mėn. iki 2010 m. 06 mėn. gauti pinigai bus lyginami su ankstesnio vaiko motinystės pašalpa. Ir mokami didesni pinigėliai.
Tėvystės atostogom tėvelis gali išeiti nuo vaiko gimimo dienos iki jam sueis 1 mėnuo. O VPA jis gali išeiti ne anksčiau kaip nuo jūsų dekretinių atostogų pabaigos.
Tėtis gali pagal įstatymą pasinaudoti abiejom atostogom.
Atsakyti