Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(rozela @ 2010 08 13, 12:47)
tarkim jeigu mano darbas yra sunkus fiziskai, as negaliu tureti kruvio, tai man vis tiek reikia isdirbti ta 30 savaiciu.

tai jus galite ir nedirbti gydytojas jei blogai tarkim jauciates israsys biulioteni ir tiek. tik visvien i gimdymo ir nestumo atostogas pagal istatyma isleis ne ankciau nei 30savaiciu gali tik veliau...
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 08 13, 13:01)
tai jus galite ir nedirbti gydytojas jei blogai tarkim jauciates israsys biulioteni ir tiek. tik visvien i gimdymo ir nestumo atostogas pagal istatyma isleis ne ankciau nei 30savaiciu gali tik veliau...

tada reiskias vaiku nebus.
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 08 13, 12:24)
prie ko Jusu gimdymas? reikia iseiti i PVA iki 2011 liepos 1d. , kad dar galiotu senas istatymas, jei iseisit po liepos 1d. tai jau bus taikytinas naujas istatymas.
Papildyta:
tai jei esat pirmo vaiko VPA tai Jums galioja ta pati tvarka, jog antrojo vaiko vpa galite pasirinkti jau pagal paskaiciuota pirmo vaikelio du, tik aisku procentai bus mazesni...

tai va, kad vyras pirmus metus buvo VPA-tai jau kaip suprantu jams is antruju vaiko auginimo metu vidurky...o jis toks nelabai koks-nes mazejo 85 proc.nuo liepos 75 proc.-tai ir susipainiojau kaip cia bus...na dekreta tai skaiciuos, kaip su pirmu mazium, o va VPA dar misle man-kokius duos laikotarpius pasirinkt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 08 13, 18:48)
tai va, kad vyras pirmus metus buvo VPA-tai jau kaip suprantu jams is antruju vaiko auginimo metu vidurky...o jis toks nelabai koks-nes mazejo 85 proc.nuo liepos 75 proc.-tai ir susipainiojau kaip cia bus...na dekreta tai skaiciuos, kaip su pirmu mazium, o va VPA dar misle man-kokius duos laikotarpius pasirinkt 4u.gif

truputi neaisku, tai vyras buvo pirmais metais vpa o Jus antrais?ir db jus eisit su antru leliuku vpa?tada tikrai nezinau kaip bus bet matyt greiciausiai skaiciuosis tikrai is jusu buvimo vpa...na pasiskambinkit i sodra paklauskit jei cia niekas neatsako tada praneskit visom kad zinotumem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 08 13, 18:58)
truputi neaisku, tai vyras buvo pirmais metais vpa o Jus antrais?ir db jus eisit su antru leliuku vpa?tada tikrai nezinau kaip bus bet matyt greiciausiai skaiciuosis tikrai is jusu buvimo vpa...na pasiskambinkit i sodra paklauskit jei cia niekas neatsako tada praneskit visom kad zinotumem smile.gif

jo, butent taip...as isejau antrus VPA augint maziaus-tai dabar ir kyla begales klausimu smile.gif rasiau sodroj, bet jie nelabai suprato ir ne i tema atrasydavo, o paskambint neiseina-viesiu amerikoj pas sese...na kai grysiu ir issiaiskinsiu-parasysiu biggrin.gif bet manau, kad leis rinktis: arba is paskutiniu 12 men pries VPA, arba is DU (12 men)buvusio pries isejima i antrus metus VPA...o siaip tai kaip jie ten skaiciuoja-nesuprasi blink.gif sesuo pasakojo, kad vienai moteriskei leido is 10 metu dirbto laikotarpio pasirinkt unsure.gif keista blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rozela @ 2010 08 13, 11:15)
Beje jei gimdau 2011 geguze, tai as pretenduoju i 2010 istatyma, nes kiek suprantu 2011 istatymas isigalioja nuo 2011 liepos 1.?

Gi smulkiai jums parasiau, kaip pasiskaiciuot mazdaug tuos psalpu laikotarpius...
O jus vel apie gimdyma pradejot... Svarbu tai, kada jums sueis 30 nestumo savaiciu -tada isleis i nestumo ir gmd. atostogas. Gimdymo data itakos neturi - galit neisnesiot tas 40savaiciu arba pernesiot... -jokio skirtumo...
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 08 14, 15:15)
P.S. Mamos, o jus gavote ismokas is sodros?nesupratau bajerio-viena pazystama jau gavo smile.gif cia gal tik mane uzmirso sodra biggrin.gif

Aš gavau per nepilnas 2 sav. nuo dokų pateikimo.
Šiaip Sodra per 15 DARBO dienų (3 sav. panašiai) pervesti pinigus nuo visų reikiamų dokumentų pateikimo. Per 10 darbo dienų privalo paskirti išmoką, kurią galima pasitikrinti EGAS https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Pasitikrink Egas, o jei jau praėjo 15 darbo dienų nuo dokumentų pateikimo, tai jau vertėtų sunerimti. Aš tuomet visais varpais į Sodrą skambinčiau. Gal kažkokių popierių jiems trūksta, o gal darbovietė kažko nedadarius. Na, verčiau išsiaiškint
Sėkmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 14, 16:20)
Aš gavau per nepilnas 2 sav. nuo dokų pateikimo.
Šiaip Sodra per 15 DARBO dienų (3 sav. panašiai) pervesti pinigus nuo visų reikiamų dokumentų pateikimo. Per 10 darbo dienų privalo paskirti išmoką, kurią galima pasitikrinti EGAS https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Pasitikrink Egas, o jei jau praėjo 15 darbo dienų nuo dokumentų pateikimo, tai jau vertėtų sunerimti. Aš tuomet visais varpais į Sodrą skambinčiau. Gal kažkokių popierių jiems trūksta, o gal darbovietė kažko nedadarius. Na, verčiau išsiaiškint
Sėkmės smile.gif

aciu uz info, bet as domiuosi VPA kas menesine ismoka smile.gif)) as dar nestumo-gimdymo pinigelius gausiu negreit, man tik 15 savaitele teeina biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
norejau paklausti. Kadangi kaskart naujos taisykles, istatymai, tai dabar nezinau kaip skaiciuoti....
mano maziui liepos men. sukako 2metukai, is karto uzsiregistravau i darbo birza, kadangi man bunant vaiko priez atostuogose imone bankruotavo. dabar vel laukiuosi. gimdymas skaiciuojamas 2011 kovo men.
kiek suprantu, tai 2011 sausi eisiu i nestumo gimdymo atostogas.
o kaip dabar su paskaiciavimu, kokias pajamas ims? ar skaitosi darbo birzos ismokas, grazinti is VMI pinigai ir del bankruoto ismoketi is Garantinio fondo pinigai? koks laikotapis bus skaiciuojams?

dekoju labai uz pagalba,info, ir atsakymus
Atsakyti
sveikos, gal kuri galetumet padet, nes jau visai susipainiojau? geguzes 27d baigesi mano VPA atostogos (3metai), gryzau i darba. sia savaite isleidzia dekretiniu-pagal kuri laikotarpi man jas skaiciuos?
ir dar vienas klausimukas. siam vaikuciui gimus i VPA eis tetis. o kaip butu su tevystes pasalpa? jis ja begaus? ar vaiko prieziuros atostogos prasideda iskart gimus vaikuciui, todel tevystes pasalpos automatiskai netektume?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo [Ecta]: 16 rugpjūčio 2010 - 08:54
Laba diena, norejau pasiklausti tokio klausimo, kadangi musu seima neziuri televizoriaus, tad turbut kazka praleidau. As jau 1.5 metu esu motinystes atostogose. Si menesi mano motinystes pasalpa yra 300lt mazesne. Sakykite prasau, ar as kazko nezinau, ar valstybe sumazino motinystes pasalpas jau esancioms motinystes atostogose?
Aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(ICJ @ 2010 08 16, 13:03)
Laba diena, norejau pasiklausti tokio klausimo, kadangi musu seima neziuri televizoriaus, tad turbut kazka praleidau. As jau 1.5 metu esu motinystes atostogose. Si menesi mano motinystes pasalpa yra 300lt mazesne. Sakykite prasau, ar as kazko nezinau, ar valstybe sumazino motinystes pasalpas jau esancioms motinystes atostogose?
Aciu uz atsakyma

Taip visos mamytes gavo 10 % maziau. Toks valstybes ystatymas,nuo liepos 1 d.
Atsakyti