Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(daliukasva @ 2010 08 09, 09:47)
Sveiki. Matau mamytes cia gauna patarimu, gal ir man kas atsakys ax.gif  mano maziukui greit bus 8 menesiai, jau laukiame ir kito vaikucio. kaip man uz ji mokes? ar galesiu as su abiem vaikuciais likti namuose? (mano vyras nelabai moka su vaikais tvarkytis) Kaip man tada mokes? mano maziukui bus metukai ir du menesiai kai gims antrasis. Aciu jei kas atsakys 4u.gif

jei II vaiko prieziuros atostogu iseisit iki 2011 liepos 1 d., gausit kaip ir uz pirma. T. y. gausite ir uz pirma iki 2 m. ir uz antra.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 08 09, 12:16)
jei II vaiko prieziuros atostogu iseisit iki 2011 liepos 1 d., gausit kaip ir uz pirma. T. y. gausite ir uz pirma iki 2 m. ir uz antra.

4u.gif aciu uz atsakyma. o dar noriu paklausti, ar kai man bus nestumo ir gimdymo atostogos, t.y. kai duodamas biuletenis, kaip tada? ar as galiu tuo pat metu buti I vaiko prieziuros atostogose? ar turi eiti i jas mano vyras?
Atsakyti
QUOTE(daliukasva @ 2010 08 09, 10:29)
4u.gif  aciu uz atsakyma. o dar noriu paklausti, ar kai man bus nestumo ir gimdymo atostogos, t.y. kai duodamas biuletenis, kaip tada? ar as galiu tuo pat metu buti I vaiko prieziuros atostogose? ar turi eiti i jas mano vyras?

galit jus buti. gausit uz pirma vaika ir gausit dekreto pinigus
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 08 09, 08:18)
tai bandykit dar kur isidarbinti. jei nebus dardavio, kuris isleidzia u atostogu, tai nieko negausit - tik vienkartine ismoka - 270 ar kiek tai litu.

tai ieskausi ir dabar darbo, bet kol kas nieko... unsure.gif tai kas menesi vistiek kazkiek tureciau gaut manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 08 09, 13:46)
tai ieskausi ir dabar darbo, bet kol kas nieko...  unsure.gif tai kas menesi vistiek kazkiek tureciau gaut manau  g.gif

na jums priklausyti 97 lt i men, kaip negaunančiai dekreto

na gal dar kokios pasalpos kaip socialiai remtimiems, jei zmogui neiseina 525 lt atrodo. bet apie tai nelabai zinau, cia reiktu i savivaldybe kreiptis
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 08 09, 15:10)
na jums priklausyti 97 lt i men, kaip negaunančiai dekreto

na gal dar kokios pasalpos kaip socialiai remtimiems, jei zmogui neiseina 525 lt atrodo. bet apie tai nelabai zinau, cia reiktu i savivaldybe kreiptis

tuomet nesuprantu apie kokias minimalias draudziamasias pajamas kalbejo man sodroje g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 08 09, 14:14)
tuomet nesuprantu apie kokias minimalias draudziamasias pajamas kalbejo man sodroje  g.gif

tai jei jus is 12 men is kuriu pasalpa skaiciuojas pradirbsit pavyzdiui 3, o jusu alga bus minimali, tai jums skaiciuos (3x800+9x0)/12 - gaunas vidurkis 200, bet kadangi mimimalios kompensojamos negali buti atrodo maziau nei 350 jus gautumete ne 200 o 350. gal ta ji turejo omeny??
Atsakyti
Laba diena.
Turiu klausimeli. Esu vpa iki 3ju metu, vaikuciui 2metukai. Siuo metu laukiuosi kito vaikelio. Kaip skaiciuosis nestumo ir gimdymo, bei vpa pinigeliai?
Aciu 4u.gif

Pasiskaitinejau tema ir pati susiradau, kaip kas bus. mirksiukas.gif Tiksliau is kitu besilaukianciu situacijas pritaikiau savo atvejui.
Bet jei kuri tikrai zinote, tai parasykit, gal ka ne taip supratau. ax.gif
Atsakyti
Laba vakara.

Esu pasimetus mažumėlę unsure.gif Kaip suprantu,pakolkas už pametinukus turėtų normaliai mokėti.Tik nuo 2011.07 mokės už vieną vaikutį.O sodroj rodo paskaičiavimus tik už vieną vaiką man.Tai čia kaip dabar?
Atsakyti
Sveikos, pradejau galvoti apie vaikucio atsiradima. Ir stai pasiklydau tarp tu visu reikalavimu ir istatymu. Nuo kada ima skaiciuoti tuos 12 menesiu? ar turi buti isdirbus 12 menesiu iki pastojimo ar iki 30 nestumo savaites? Mano beda ta kad nuo rugesjo gali mazeti pajamos ir jai as rugesji pastoju reikia isdirbti dar 8 menesius iki 30 savaites tada uzdirbsiu daug maziau tai man lieka normalios algos tik 4 menesiai. jei tas 12 menesiu skaiciuotusi nuo pirmos pastojimo dienos tada alga butu normali. Gal galit man padeti, nuo kada tas 12 menesiu skaiciuojas?
Ir dar vienas klausimas kaip apiskaiciuoti ta ismoka tarkim jei pastoju rugesi ir gimdau kaskur geguzi , gal kas formule kokia zinot?
Atsakyti
12 mėn. iš kurių skaičiuos pašalpas turi būti iki dekreto arba iki vpa.
Atsakyti
QUOTE(rozela @ 2010 08 09, 23:17)
Sveikos, pradejau galvoti apie vaikucio atsiradima. Ir stai pasiklydau tarp tu visu reikalavimu ir istatymu.  Nuo kada ima skaiciuoti tuos 12 menesiu? ar turi buti isdirbus 12 menesiu iki pastojimo ar iki 30 nestumo savaites? Mano beda ta kad nuo rugesjo gali mazeti pajamos ir jai as rugesji pastoju reikia isdirbti dar 8 menesius iki 30 savaites tada uzdirbsiu daug maziau tai man lieka normalios algos tik 4 menesiai. jei tas 12 menesiu skaiciuotusi nuo pirmos pastojimo dienos tada alga butu normali.  Gal galit man padeti, nuo kada tas 12 menesiu skaiciuojas?
Ir dar vienas klausimas kaip apiskaiciuoti ta ismoka tarkim jei pastoju rugesi ir gimdau kaskur geguzi , gal kas formule kokia zinot?

Pastojima skaiciuoja nuo pirmos paskutiniu buvusiu menesiniu dienos, nebent tikslia diena pati zinotum... tai paimk ta diena, nuo jos atskaiciuok i prieki 30 savaiciu pagal kelendoriu - taip suzinosi, kada tave turetu isleisti nestumo ir gimdymo atostogu. Sakykim tai butu kovas. Praleidi viena menesi atgal - vasari, ir pradedama nuo sausio skaiciuoji 12 men. atgal - tada is situ 12 men iki vidurki - tai bus tavo nestumo ir gimdymo pasalpa.kuri mokama uz 126 dienas 100proc. (mazdaug 4 men.).
Po to nuo tariamos isejimo i nest. ir gimd. atostogas dienos (pvz. kovo kazkelinta) atskaiciuoji i prieki tas 126dienas. I rmazdaug zinai, kada gali prasidet tavo vaiko auginimo atostogos (jei komplikuotas gimdymas, tai dar 14 dienu reikia pridet). Tada vel taip pat - praleidi viena menesi atgal ir vel atskaiciuoji 12 men. - ju vidurkis bus tavo vpa pinigeliai (tik ne 100proc, o 70 ir 40 poto (turetu jau galiot 2011m. liepos istatymas, kuris dar nepatvirtintas)
Jei pastosi rugs. pradzioj ar pabaigoj, tai pasalpos skaiciavimo menesiai gali skirtis - pasislinkti per 1 (jei skaiciuosi, pamatysi).
Atsakyti