QUOTE(rozela @ 2010 08 09, 23:17)
Sveikos, pradejau galvoti apie vaikucio atsiradima. Ir stai pasiklydau tarp tu visu reikalavimu ir istatymu. Nuo kada ima skaiciuoti tuos 12 menesiu? ar turi buti isdirbus 12 menesiu iki pastojimo ar iki 30 nestumo savaites? Mano beda ta kad nuo rugesjo gali mazeti pajamos ir jai as rugesji pastoju reikia isdirbti dar 8 menesius iki 30 savaites tada uzdirbsiu daug maziau tai man lieka normalios algos tik 4 menesiai. jei tas 12 menesiu skaiciuotusi nuo pirmos pastojimo dienos tada alga butu normali. Gal galit man padeti, nuo kada tas 12 menesiu skaiciuojas?
Ir dar vienas klausimas kaip apiskaiciuoti ta ismoka tarkim jei pastoju rugesi ir gimdau kaskur geguzi , gal kas formule kokia zinot?
Pastojima skaiciuoja nuo pirmos paskutiniu buvusiu menesiniu dienos, nebent tikslia diena pati zinotum... tai paimk ta diena, nuo jos atskaiciuok i prieki 30 savaiciu pagal kelendoriu - taip suzinosi, kada tave turetu isleisti nestumo ir gimdymo atostogu. Sakykim tai butu kovas. Praleidi viena menesi atgal - vasari, ir pradedama nuo sausio skaiciuoji 12 men. atgal - tada is situ 12 men iki vidurki - tai bus tavo nestumo ir gimdymo pasalpa.kuri mokama uz 126 dienas 100proc. (mazdaug 4 men.).
Po to nuo tariamos isejimo i nest. ir gimd. atostogas dienos (pvz. kovo kazkelinta) atskaiciuoji i prieki tas 126dienas. I rmazdaug zinai, kada gali prasidet tavo vaiko auginimo atostogos (jei komplikuotas gimdymas, tai dar 14 dienu reikia pridet). Tada vel taip pat - praleidi viena menesi atgal ir vel atskaiciuoji 12 men. - ju vidurkis bus tavo vpa pinigeliai (tik ne 100proc, o 70 ir 40 poto (turetu jau galiot 2011m. liepos istatymas, kuris dar nepatvirtintas)
Jei pastosi rugs. pradzioj ar pabaigoj, tai pasalpos skaiciavimo menesiai gali skirtis - pasislinkti per 1 (jei skaiciuosi, pamatysi).