Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 08 07, 19:19)
ne.
skaitykite 18 ir 19 straipsnius. nurodyta pastabose aiškų aiškiausiai kad nuo 2011 liepos.

gal pasirodysiu dundule, bet kur tie 18-19 straipsniai?tai dabar nesusigaudau, jei nuo 2011 liepos panaikina-tai kaip suprantu mano dvyniams sis istatymas negalioja? smile.gif aciu L'eau uz atsakymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 08 07, 19:23)
gal pasirodysiu dundule, bet kur tie 18-19 straipsniai?tai dabar nesusigaudau, jei nuo 2011 liepos panaikina-tai kaip suprantu mano dvyniams sis istatymas negalioja? smile.gif aciu L'eau uz atsakymas 4u.gif

lygos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme. čia. .
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 08 07, 20:07)
lygos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme. čia. .

labai aciu...va as ir duoduosi po kazkoki sena istatymu puslapi ir nerandu pastabu prie 18-19 pastraipu lotuliukas.gif ir galvoju kas ne taip...o dabar matau ir jau gerai isigilinsiu 4u.gif
Atsakyti
Užduosiu tokį gal šiek tiek žioploką klausimą blush2.gif
Kam ten tas 2011 m liepos 1 įstatymas galios? Jei aš pvz pagimdau birželio 28 dieną tai man jau galios ar ne? Nes kiek pamenu, į motinystės atostogas išeinama jau gerokai po gimdymo, o iki tol skaitosi nėštumo atostogos. tikiuosi, kad kas nors supras mano taip neaiškiai suformuluotą klausimą ir atsakys.
Atsakyti
QUOTE(somebody else @ 2010 08 07, 23:23)
Užduosiu tokį gal šiek tiek žioploką klausimą blush2.gif
Kam ten tas 2011 m liepos 1 įstatymas galios? Jei aš pvz pagimdau birželio 28 dieną tai man jau galios ar ne? Nes kiek pamenu, į motinystės atostogas išeinama jau gerokai po gimdymo, o iki tol skaitosi nėštumo atostogos. tikiuosi, kad kas nors supras mano taip neaiškiai suformuluotą klausimą ir atsakys.

naujos pataisos galios tik naujai išeinačioms vpaa. dabartinės galioja visoms/
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 08 07, 23:20)
naujos pataisos galios tik naujai išeinačioms vpaa. dabartinės galioja visoms/

ačiū už atsakymą, tą aš suprantu. Bet man įdomu kaip bus jei aš pvz liepos pirmą jau esu pagimdžius, bet dar ne motinystės atostogose esu, o nesibaigusios nėtumo atostogos. Ar tos atostogos skaitosi kaip benndros, nesidalina atskirai į nėštumo ir gimdymo?
Atsakyti
tai taip ir bus - vpa prasidės jau po liepos, galios naujos pataisos.
Atsakyti
QUOTE(somebody else @ 2010 08 08, 10:52)
doh.gif
Gal gali kas konkrečiau atsakyti. Aš ir taip suprantu, kad naujos pataisos nuo liepos doh.gif

o tai ka konkreciau? Ismokos skaiciuojamos pagal toki istatyma, koks galioja isejimo i vaiko auginimo atostogas metu. Ne nuo isejimo i nestumo ir gimdymo atostogas, ne nuo vaiko gimimo, o butent nuo isejimo i vaiko auginimo atostogas datos. Jusu atveju tai bus veliau nei 2011 07 01, todel Jums galios naujasis istatymas.
Atsakyti
Laba diena, tikiuosi sulaukt nuosirdaus atsakymo, nes tikrai nesuprantu kai ko.... esme ta, jog suzinojau, jog laukiuos... siuo metu dirbu pagal laikinaja darbo sutarti iki siu metu rugsejo 30 dienos. anksciau nesu dirbusi, nes studijavau, mokslus baigiau siu metu liepa. sodroje man paaiskino, kadangi staza turiu (kuris uzsiskaito, jei mokais) tai gauciau kazkokias minimalias draudziamasias pajamas. Gal kas galetu tiksliai paaiskinti, kokias tas ismokas as gauciau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 08 07, 16:40)
pati dirbu aptarnavime ir puikiai suprantu kad atejes klientas dazniausiai tuose reikaluose visiskai nesigaudo-tavimi pasitiki ir tiki, kad bus suteikta visa informacija-tai paimi tam zmogui ir suteiki visa info...mano atveju gal tai buvo tiesiog profesinis aplaidumas (tuomet buvo tik trys menesiai imami), o gal ir specialiai nutyleta informacija, bet jau kur kur bet sodroje turetu zinoti, kaip paprastam zmogui sunku susigaudyti visame tame ir paaiskinti, kad jei pasielgsite vienu atveju-bus taip, kitu atveju bus kitaip...aisku ir as dabar jau susirasau klausimu kruva ir tik tada kreipiuosi i sodra...nors vienu atveju kai atsisedau pas darbuotoja-tai praejo noras ir klausti...toks jausmas visos vagiles, apgavikes ir apskritai ko cia atejai ir ko nori... doh.gif

Tu teisi, as irgi zmogui patarciau visapusiskai... Bet kad toli grazu ne kiekviena ten tokia geranoriska (daznai joms ten ir nuo nuotaikos priklauso)...
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 08 08, 19:54)
Laba diena, tikiuosi sulaukt nuosirdaus atsakymo, nes tikrai nesuprantu kai ko.... esme ta, jog suzinojau, jog laukiuos... siuo metu dirbu pagal laikinaja darbo sutarti iki siu metu rugsejo 30 dienos. anksciau nesu dirbusi, nes studijavau, mokslus baigiau siu metu liepa. sodroje man paaiskino, kadangi staza turiu (kuris uzsiskaito, jei mokais) tai gauciau kazkokias minimalias draudziamasias pajamas. Gal kas galetu tiksliai paaiskinti, kokias tas ismokas as gauciau? 4u.gif

tai bandykit dar kur isidarbinti. jei nebus dardavio, kuris isleidzia u atostogu, tai nieko negausit - tik vienkartine ismoka - 270 ar kiek tai litu.
Atsakyti
Sveiki. Matau mamytes cia gauna patarimu, gal ir man kas atsakys ax.gif mano maziukui greit bus 8 menesiai, jau laukiame ir kito vaikucio. kaip man uz ji mokes? ar galesiu as su abiem vaikuciais likti namuose? (mano vyras nelabai moka su vaikais tvarkytis) Kaip man tada mokes? mano maziukui bus metukai ir du menesiai kai gims antrasis. Aciu jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti