Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Kite @ 2010 08 05, 12:44)
skaiciau, skaiciau ir noriu pasitikslinti ar teisingai mastau  blush2.gif
iki 2010-05-05 buvau vaiko auginimo atostogose iki 2 metu, grizau i darba, darbe algas del krizes sumazino zenkliai
dabar laukiuosi vel, i dekreta tureciau iseiti 2011-01-12, o vaiko auginimo atostogos tada butu kazkur nuo 2011-06-15.
beskaitydama tema supratau, kad turiu 2 variantus:
1) dirbu iki dekreto ir tada vaiko auginimo atostogas skaiciuos nuo sumazintos algos grizus po pirmo vaiko, arba
2) variantas - pvz padirbu iki 2010-12-31 ir parasau prasyma, kad noriu iseit vaiko auginimo atostogu iki vaikui sueis 3 metai, t.y. iki 2011-05-05, tada iki dekreto nedirbu  blush2.gif  tai jau tada pildydama prasyma del motinystes atostogu galesiu pasirinkti, kad pasalpa skaiciuotu taip pat kaip pirmam vaikui, t.y. nuo nesumazintos algos, nes i skaiciavimo laikotarpi ieis vaiko auginimo atostogos iki 3 metu  g.gif 
ar as cia teisingai mastau  g.gif  , nes i ta laikotarpi ieis kelios savaites vaiko auginimo atostogu iki 3 metu, bet jos nebuvo mokamos  g.gif

Pasirinkti leis bet kuriuo atveju, jei i skaiciuijama laikotarpi pateks bent viena VPA diena
Atsakyti
QUOTE(kristute.u @ 2010 08 05, 12:55)
Pasirinkti leis bet kuriuo atveju, jei i skaiciuijama laikotarpi pateks bent viena VPA diena

dekui 4u.gif
bet pirmu atveju, t.y. jei dirbsiu iki dekreto, tai pasirinkti negalesiu, nes prasyma buvau rasius tik kol vaikui sueis 2 metai, o nuo 2010-05-05 iki motinystes atostogu 2011-06-15 jau buciau isdirbus 12 men. ir is ju skaiciuotu g.gif tai darau isvada, kad reikes iseit dar atostugu iki 3 metu pries dekreta blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kite: 05 rugpjūčio 2010 - 12:11
Laba diena, noreciau kad kas paaiskintu mano situacija dabar, kaip man bus mokami pinigeliaia?
Esu dabar vaiko prieziuros atostogose ir jose tureciau buti iki gruodzio menesio, bet gruodzio pradzioje gims antras vaikelis tai reiskia i dkreta iseisiu vel spali. Tai kaip bus skaiciuojami dekreto pinigai, o paskui vaiko prieziuros pinigai ir kaip bus su pirmo vaikelio pinigeliais, nesusigaudau. aciu jai kas atsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DaG @ 2010 08 05, 11:07)
Sveikos visos  4u.gif
Iš karto atsiprašau, kad visos temos neperskaičiau ieškodama sau tinkamo atsakymo, bet labai noriu Jūsų paklausti.

Įsidarbinau š.m. liepos 20d. ir dabar tik pati sužinojau, kad laukiuosi. Šiemet baigiau studijas, tad tai galima sakyti pirma mano darbovietė. Dirbu padavėja-pardavėja.
Kaip mano situacijoje būtų skaičiuojama ta motinystės atostogų išmoka, kiek laiko reikia pradirbti? Kadangi darbo stažo kaip ir nėra, nelabai suprantu, kaip ten skaičiuojasi.
Labai prašau patarkit, kaip elgtis, kur kreiptis.

pasiskaitykite temą ir sodros tinklapį mirksiukas.gif jums negalioja stažo reikalavimas jei esate iki 26 m. amžiaus jei tik nuo mokslų baigimo iki įsidarbinimo praėjo ne daugiau nei trys mėnesiai. kaip skaičiuos - paaiškinta įstatyme bei sodros tinklapyje.
Atsakyti
QUOTE(Kite @ 2010 08 05, 12:11)
dekui  4u.gif
bet pirmu atveju, t.y. jei dirbsiu iki dekreto, tai pasirinkti negalesiu, nes prasyma buvau rasius tik kol vaikui sueis 2 metai, o nuo 2010-05-05 iki motinystes atostogu 2011-06-15 jau buciau isdirbus 12 men. ir is ju skaiciuotu  g.gif tai darau isvada, kad reikes iseit dar atostugu iki 3 metu pries dekreta  blush2.gif

tai iseikit atostogu iki 3 metu, nors toms desimt ar kiek ten dienu ir bus ramu
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 08 04, 14:24)
Draugė (buhalterė, beje smile.gif )

vat tokie tie ir buhalteriai Lietuvoj...

QUOTE(Destiny73 @ 2010 08 04, 14:36)
kvailas klausimas - o ka rasyti?  smile.gif "prasau taikyti palankesni kompensuojamo dydi" ar kaip tai ivardinti??

aš buvau pasicitavus pagal įstatymą ir taip žadėjau rašyti, bet neprireikė, nes bent jau Kaune duoda specialią formą šitam prašymui, o kitur manau, kad standartinę formuluotę padiktuos sodros darbuotojas 4u.gif

QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 04, 15:51)
Nu mamytės, nepykit, bet jau nervuot pradėjot. Pati ne  kartą rašiau, kaip skaičiuoja Sodra, kai esi VPA. Negi taip sunku paskaityti bent keletą žinučių atgal?

smile.gif visos, kurios čia bando atsakinėti į klausimus, anksčiau ar vėliau dėl to susinervina ir pradeda neatsakinėti biggrin.gif

QUOTE(žemė @ 2010 08 05, 10:53)
Tikrai NGA gausit ne 4000Lt, o mažiau, kadangi moka tik už darbo dienas iš tų 126 d.NGA. Tad, ir parašiau, kad apytikriai tai išeina 3 mėnesių alga "ant popieriaus".

koks skirtumas, kaip skaičiuoja, už darbo, ne už darbo... jei moka už darbo dienas, tai ir skaičiuoja darbo dienos įkainį doh.gif todėl rezultate vistiek gaunasi ne jokie 3 mėn, o maždaug tiek, kiek gautumėte tą patį laiką išdirbę darbe, t.y. apie 4 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 05 rugpjūčio 2010 - 15:24
gal pasikartosiu, bet skaiciau tema tikrai ir kazkaip neuzfiksavau, ar dekreto pinigams lubos taikomos?
Atsakyti
QUOTE(žemė @ 2010 08 05, 09:53)
Tikrai NGA gausit ne 4000Lt, o mažiau, kadangi moka tik už darbo dienas iš tų 126 d.NGA. Tad, ir parašiau, kad apytikriai tai išeina 3 mėnesių alga "ant popieriaus".

Ne ne ne... apie 4 men. atlyginimas gaunasi- neseniai gavau, todel zinau. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 05, 16:24)
koks skirtumas, kaip skaičiuoja, už darbo, ne už darbo...

yra skirtumas.
QUOTE(Smilla @ 2010 08 05, 17:06)
Ne ne ne... apie 4 men. atlyginimas gaunasi- neseniai gavau, todel zinau. tongue.gif

taip taip taip. perskaitykit žodžius "ant popieriaus."
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 08 05, 15:24)
aš buvau pasicitavus pagal įstatymą ir taip žadėjau rašyti, bet neprireikė, nes bent jau Kaune duoda specialią formą šitam prašymui, o kitur manau, kad standartinę formuluotę padiktuos sodros darbuotojas  4u.gif

o man Kauno sodroj nedave jokios spec. formos, rasiau ant to pacio prasymo sakinuka ir tiek. Jauciu dar nuo darbuotojo priklauso 4u.gif
Atsakyti
Sveikos...Kadangi as nesusigaudau, o giminaite klausineja, tai paklausiu Jusu cia... blush2.gif
Ji pries pirmaji vaikeli dirbo, isejo i vaiko auginimo atostogas, nesuejus vaikiukui 3 metukams susilauke antrojo vaikucio. Dabar antrajam 18men. ir vel laukiasi trecio leliuko...Kaip jai bus skaiciuojami pinigeliai, ar is vis juos gaus uz ta treciaji vaikiuka? g.gif
Aciu uz supratinguma ir atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tekantisaule: 05 rugpjūčio 2010 - 21:14
QUOTE(priklausomybe @ 2010 08 05, 18:05)
o man Kauno sodroj nedave jokios spec. formos, rasiau ant to pacio prasymo sakinuka ir tiek. Jauciu dar nuo darbuotojo priklauso  4u.gif

gal tik neseniai padarė, nes aš išeidinėjau jau 2010, vėliau už jus wink.gif
Atsakyti