Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Natele,nu taip jus teisi,butu gaila prarast pinigelius jei butu dirbta ir pritruktu,bet ir labai gaila,kad negali isidarbinti,nors ir kokiem 3-6men.kad nors ka gaut,o dabar pagal versla liudijima kazkiek dirbus ir paskutiniu metu is vis be jo,visai nieks nepriklausys..ir nieko nebepakeisi,12men.tikrai neistrauksiu dabar jau
Atsakyti
kaip suprasti sio istatymo 'Pastaba'

Lietuvos Respublikos Seimas, Įstatymas

Nr. XI-903, 2010-06-17, Žin., 2010, Nr. 76-3867 (2010-06-30)

VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMO 2, 4, 7 IR 9 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO ĮSTATYMAS

Šio įstatymo 1 straipsnio 1 dalis, 2 straipsnio 1 dalis, 3 straipsnio 3 dalis įsigalioja 2010-07-01; 1 straipsnio 2 dalis įsigalioja 2011-01-01; 2 straipsnio 2 dalis, 3 straipsnio 1 dalis ir 4 straipsnio 1 dalis įsigalioja 2010-07-01 ir galioja iki 2011-12-31; 2 straipsnio 3 dalis, 3 straipsnio 2 dalis ir 4 straipsnio 2 dalis įsigalioja 2012-01-01.

Pastaba: Motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, paskirtos ir mokėtos iki 2010 m. liepos 1 d., neperskaičiuojamos.
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2010 08 04, 00:09]
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Papildyta:

Aciu labai 4u.gif
Bet uz liepos men. nerodo, raso jokiu ismoku negavo, gal neten ziuret reikia ar dar nepriskaiciuotos gal g.gif
Pasirenku inf-ja apie priskaiciuotas ir ismoketas ismokas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulbulka.: 04 rugpjūčio 2010 - 13:18
Sveiki,
Turiu klausima: esu vaiko prieziuros atostogose iki 2011 liepos 10d, taciau nuo 2010 12 16 iseinu nestumo ir gimdymo atostogoms. Drauge aiskina, kad man butina grizti i darba nuo dabar iki dekreto, priesingu atveju dekretines bus labai skurdzios, o ir veliau vaiko prieziuros atostogu metu mokama suma bus gerokai mazesne nei dabar, del tu ''tusciu'' menesiu iki dekreto. Ar tai tiesa? Ir ar jau negalima bus pasirinkti, jog man moketu ta pacia pinigu suma, kuria mokejo uz pirma vaika (siuo atveju sumazinta 10%)?
Busiu dekinga uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2010 08 04, 13:12)
Sveiki, 
Turiu klausima: esu vaiko prieziuros atostogose iki 2011 liepos 10d, taciau nuo 2010 12 16 iseinu  nestumo ir gimdymo atostogoms.  Drauge aiskina, kad man butina grizti i darba nuo dabar iki dekreto, priesingu atveju dekretines bus labai skurdzios, o ir veliau  vaiko prieziuros atostogu metu mokama suma bus gerokai mazesne nei dabar, del tu ''tusciu'' menesiu iki dekreto. Ar tai tiesa? Ir ar jau negalima bus pasirinkti, jog man moketu ta pacia pinigu suma, kuria mokejo uz pirma vaika (siuo atveju sumazinta 10%)?

Pildant prašymą dėl išmokos pervedimo ranka įrašot, kad skaičiuotų palankesnį variantą ir tada perves tą, ką gavot anksčiau, jei bent viena diena iš skaičiuojamo 12 mėn. DU įeina ankstesnės VPA.
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 04, 14:19)
Pildant prašymą dėl išmokos pervedimo ranka įrašot, kad skaičiuotų palankesnį variantą ir tada perves tą, ką gavot anksčiau, jei bent viena diena iš skaičiuojamo 12 mėn. DU įeina ankstesnės VPA.

Aišku. Ačiū. Pati dabar atidžiai paskaičiau Sodros puslapį ir viskas ten aiškiai surašyta. Draugė (buhalterė, beje smile.gif ) privertė sunerimti be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 04, 13:19)

kvailas klausimas - o ka rasyti? smile.gif "prasau taikyti palankesni kompensuojamo dydi" ar kaip tai ivardinti??
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 08 04, 13:36)
kvailas klausimas - o ka rasyti?  smile.gif "prasau taikyti palankesni kompensuojamo dydi" ar kaip tai ivardinti??

Būtent man Sodroj taip ir pasakė parašyti: "Prašau išmoką skaičiuoti iš palankesnio varianto." Taip prirašiau, palankesnį ir gavau lotuliukas.gif
Nebent nuo š.m. liepos 1 d. pasikeitė kas nors, nes mano NGA prasidėjo prieš pat 07 01.
Atsakyti
[quote=Bulbulka.,2010 08 04, 14:07]
[quote=JOLANCIUK,2010 08 04, 00:09]
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Papildyta:

Aciu labai 4u.gif
Bet uz liepos men. nerodo, raso jokiu ismoku negavo, gal neten ziuret reikia ar dar nepriskaiciuotos gal g.gif
Pasirenku inf-ja apie priskaiciuotas ir ismoketas ismokas
[/quote]
man irgi dar nerodo paskaiciavima.
Atsakyti
gal kas man paaiskins kaip bus skaiciuojami pinigai kai iseisiu i dekreta uz tas 126 dienas. Kaip bus skaiciuojamas vidurkis, nes dabar as jau 3 menesius kaip ir jokiu pajamu negaunu nes pasirinkau 3 metus vaiko prieziuros atostogu, tai ka jie skaiciuos kaip 0+0+0??? Ar bus imami kiti menesiai? Labai buciau dekinga jeidu kas atsakys doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 08 04, 13:03)
labai atsiprasau, neradau, bandysiu vel perziuret visa tema doh.gif  doh.gif  doh.gif

nu nereikia visos temos perziureti, va klausimas ir atsakymas tik keliais postais auksciau:

Sveiki,
Turiu klausima: esu vaiko prieziuros atostogose iki 2011 liepos 10d, taciau nuo 2010 12 16 iseinu nestumo ir gimdymo atostogoms. Drauge aiskina, kad man butina grizti i darba nuo dabar iki dekreto, priesingu atveju dekretines bus labai skurdzios, o ir veliau vaiko prieziuros atostogu metu mokama suma bus gerokai mazesne nei dabar, del tu ''tusciu'' menesiu iki dekreto. Ar tai tiesa? Ir ar jau negalima bus pasirinkti, jog man moketu ta pacia pinigu suma, kuria mokejo uz pirma vaika (siuo atveju sumazinta 10%)?
*

kas dar neaisku? g.gif
Atsakyti
o 2007-2008 irgi skaiciavo uz 12 men, nes as gavau daug maziau, nes ten buvau gal 3-4 men nedirbusi...

Papildyta:
Man už NGA paskaičiavo dabar 100 proc. pagal prieš tai buvusios lėlytės pirmų metų VPA...

va ka radau ar tikrai taip?
Atsakyti