QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 22:17)
Ne,dar tik planuojam..Reikes paskambinti i sodra,turbut tikrai nuo 2008m daug kas pasikeite..deja..
Tada iseina,kad planuot reiktu tik po 5men.
Nuo 2008m. gal 2 kartus viskas keitesi... O kodel rasote, kad prarasit tiek pinigu? Jei nedirbta, tai nieko ir neprarasite... Pikta butu tada, jei dirbot kokius 9-10men. ir stazo pritruko
. Kazkiek gi mokes (aisku, labai mazai) ir soc. pasalpos dar kazkiek gausit, jei seimos pajamos nepadides...
O 12men. stazo tikrai reikia per 24 men. Bet jei tas stazas ir butu per tuos 2m., tai dar nereiskia, kad visi tie menesiai ieis i pasalpos skaiciavima
.
Kitas dalykas- jei vaikeli planuosite po 5 men., tai jis gims tikrai tada, kai bus priimtas naujas 2011 liepos1 istatymas... Ir jei ten tikrai patvirtins, kad rekia 24 men. darbo stazo, kad gautum normalia pasalpa
? Tada tai ziauru butu...
Papildyta:
QUOTE(_trylikta_ @ 2010 08 04, 08:05)
Sveiki,
truksta informacijos ir niekas negali jos suteikti, gal kas zino kokia yra tvarka norint gauti tas 56 dienas atostogu po gimdymo, jei nesu pasinaudojusi dekretu iki gimdymo.. darboviete kratosi, nes nieko apie tai nesupranta, sodra taip pat nesuteikia jokios informacijos? ar cia daktaras turi biuleteni isduoti?
Papildyta:
pamirsau parasyti, kad i vaiko prieziuros atostogas nepretenduoju, nes vyras jas planuoja imti
Nestumo gimdymo atost. su biuleteniu suteikiamos, tai cia tas pats turetu but, tik po maziuko gimimo...
Papildyta:
QUOTE(Kristuks @ 2010 08 04, 08:47)
Sveikos,
ruošiuosi į dekretą - turėtų išleisti 08-16d... kiek suprantu, daktarė apiformins biuletenį ir, ko gero, man nieko neduos (jokio popieriuko)... tuomet turėčiau paskambinti į darbovietę ir pasakyti, kad man apiformintas biuletenis... Tada buhalterė per 5 d.d. turi per el. Sodros sistemtą sutvarkyti dok... o man tik reikia nueiti į Sodrą - ir parašyti Prašymą...
Kiek supratau, į darbovietę nebūtina eiti? ir jokių prašymų darbovietėje rašyti irgi nereikia? o darbdaviui patiekti pažymos apie mano algą irgi nereikia - taip bent jau aiškino Sodroj??? Ar teisingai supratau?
Jei darboviete neturi priejimo prie Sodros internet. psl. (bet turetu turet, jei ne kokia Bendrija, o normali imone), tai turi duot gydytoja pazyma, kad gavot biuleteni, nes darbovietei reikia tikslaus laikotarpio ir biuletenio nr., kad galetu uzpildyt Sodrai popierius). Daugiau viska jus jau zinot.
O del pajamu, tai kazkas rase, kad iseinant i dekreta ne nuo pirmos menesio dienos, apie to menesio gautas pajamas popieriuka turi parasyt darbdavys ir jums turet einant i Sodra (bet dar pasitikslinkit del sito, nes as tik cia, forume, kazka buvau skaicius).