Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 19:54)
Jolanciuk aciu,kad bandai man isaiskinti,bet as matau kad netiks man isdirbti nei 2,3,6men,cia matau AISKIAI parasyta-NEMAZIAU 12men.per du metus... verysad.gif Galima butu bandyti isidarbint,bet jei as jau  pastojau g.gif
O is kitos puses,isidarbinusi,mokesiu mokescius,o gal mums nepavyks ta vaikeli pradet.. verysad.gif

taigi parasei kad pastojei jau g.gif as pradirbau 3 men,kai reikejo 9 ir man mokejo ir NGA,ir dabar moka VPA.
Atsakyti
Mano viena pazistama domejosi,jai atsake kai paskambino,kad reikia ne maziau 12men atidirbt per paskutinius 2metus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DAMIANI: 03 rugpjūčio 2010 - 20:28
QUOTE(DAMIANI @ 2010 08 03, 21:25)
Mano viena pazistama domejosi,jai atsake kai paskambino,kad reikia ne maziau 12men atidirbt per paskutinius 2metus..

vadinasi pasikeite,nes 2008 metais to nebuvo. ax.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif
Gal galetumet parasyt kaip el.banke dabar rasti Sodros psl., kur priskaiciuotas pasalpas paziureti, anksciau rasdavau per el. vartai, dabar nu niekaip nerandu doh.gif
Busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2010 08 03, 22:49)
Laba diena smile.gif
Gal galetumet parasyt kaip el.banke dabar rasti Sodros psl., kur priskaiciuotas pasalpas paziureti, anksciau rasdavau per el. vartai, dabar nu niekaip nerandu doh.gif
Busiu labai dekinga 4u.gif

https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Papildyta:
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 22:17)
Ne,dar tik planuojam..Reikes paskambinti i sodra,turbut tikrai nuo  2008m daug kas pasikeite..deja..
Tada iseina,kad planuot reiktu tik po 5men. schmoll.gif

Tai vistiek eikit dirbt,o gal po kokiu metu netyciukas gausys.Jei yra galimybe isidarbint,tai ir darbinkites,dabar darba sunku rast 4u.gif cia ne pamokslas,tik patarymas ax.gif
Atsakyti
Kaip suprantu naujasis įstatymas jau priimtas ir ten toks punktas:
3. Pakeisti 21 straipsnio 4 dalį ir ją išdėstyti taip:

„4. Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis vieni metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.“

O jeigu išleistas atostogų kol vaikui sueis du metai, tai asmuo gali dirbti ir pirmais metais ir gauti pilną pašalpą, o ne skirtumą g.gif Čia galima suprasti kaip nori g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 03, 23:09)
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Papildyta:

Tai vistiek eikit dirbt,o gal po kokiu metu netyciukas gausys.Jei yra galimybe isidarbint,tai ir darbinkites,dabar darba sunku rast  4u.gif cia ne pamokslas,tik patarymas  ax.gif

Darba as turiu,tik deja einant i dekreta man nieko nepriklausytu..
Atsakyti
Sveiki,

truksta informacijos ir niekas negali jos suteikti, gal kas zino kokia yra tvarka norint gauti tas 56 dienas atostogu po gimdymo, jei nesu pasinaudojusi dekretu iki gimdymo.. darboviete kratosi, nes nieko apie tai nesupranta, sodra taip pat nesuteikia jokios informacijos? ar cia daktaras turi biuleteni isduoti?
Papildyta:
pamirsau parasyti, kad i vaiko prieziuros atostogas nepretenduoju, nes vyras jas planuoja imti
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 08 03, 23:30)
Kaip suprantu naujasis įstatymas jau priimtas ir ten toks punktas:
3. Pakeisti 21 straipsnio 4 dalį ir ją išdėstyti taip:

„4. Jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis vieni metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.“

O jeigu išleistas atostogų kol vaikui sueis du metai, tai asmuo gali dirbti ir pirmais metais ir gauti pilną pašalpą, o ne skirtumą g.gif Čia galima suprasti kaip nori g.gif

Jus dirbt galit,bet jei alga bus mazesne nei pasalpa,tai mokes skirtuma,jei didesne-tai pasalpos nemokes.
Papildyta:
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 04, 07:41)
Darba as turiu,tik deja einant i dekreta man nieko nepriklausytu..

O jus i sodra nuvaziuokit ir viska tyksliai suzinosit.
Atsakyti
Sveikos,
ruošiuosi į dekretą - turėtų išleisti 08-16d... kiek suprantu, daktarė apiformins biuletenį ir, ko gero, man nieko neduos (jokio popieriuko)... tuomet turėčiau paskambinti į darbovietę ir pasakyti, kad man apiformintas biuletenis... Tada buhalterė per 5 d.d. turi per el. Sodros sistemtą sutvarkyti dok... o man tik reikia nueiti į Sodrą - ir parašyti Prašymą...
Kiek supratau, į darbovietę nebūtina eiti? ir jokių prašymų darbovietėje rašyti irgi nereikia? o darbdaviui patiekti pažymos apie mano algą irgi nereikia - taip bent jau aiškino Sodroj??? Ar teisingai supratau? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 22:17)
Ne,dar tik planuojam..Reikes paskambinti i sodra,turbut tikrai nuo  2008m daug kas pasikeite..deja..
Tada iseina,kad planuot reiktu tik po 5men. schmoll.gif

Nuo 2008m. gal 2 kartus viskas keitesi... O kodel rasote, kad prarasit tiek pinigu? Jei nedirbta, tai nieko ir neprarasite... Pikta butu tada, jei dirbot kokius 9-10men. ir stazo pritruko blink.gif . Kazkiek gi mokes (aisku, labai mazai) ir soc. pasalpos dar kazkiek gausit, jei seimos pajamos nepadides...
O 12men. stazo tikrai reikia per 24 men. Bet jei tas stazas ir butu per tuos 2m., tai dar nereiskia, kad visi tie menesiai ieis i pasalpos skaiciavima verysad.gif .
Kitas dalykas- jei vaikeli planuosite po 5 men., tai jis gims tikrai tada, kai bus priimtas naujas 2011 liepos1 istatymas... Ir jei ten tikrai patvirtins, kad rekia 24 men. darbo stazo, kad gautum normalia pasalpa g.gif ? Tada tai ziauru butu...
Papildyta:
QUOTE(_trylikta_ @ 2010 08 04, 08:05)
Sveiki,

truksta informacijos ir niekas negali jos suteikti, gal kas zino kokia yra tvarka norint gauti tas 56 dienas atostogu po gimdymo, jei nesu pasinaudojusi dekretu iki gimdymo.. darboviete kratosi, nes nieko apie tai nesupranta, sodra taip pat nesuteikia jokios informacijos? ar cia daktaras turi biuleteni isduoti?
Papildyta:
pamirsau parasyti, kad i vaiko prieziuros atostogas nepretenduoju, nes vyras jas planuoja imti

Nestumo gimdymo atost. su biuleteniu suteikiamos, tai cia tas pats turetu but, tik po maziuko gimimo...
Papildyta:
QUOTE(Kristuks @ 2010 08 04, 08:47)
Sveikos,
ruošiuosi į dekretą - turėtų išleisti 08-16d... kiek suprantu, daktarė apiformins biuletenį ir, ko gero, man nieko neduos (jokio popieriuko)... tuomet turėčiau paskambinti į darbovietę ir pasakyti, kad man apiformintas biuletenis... Tada buhalterė per 5 d.d. turi per el. Sodros sistemtą sutvarkyti dok... o man tik reikia nueiti į Sodrą - ir parašyti Prašymą...
Kiek supratau, į darbovietę nebūtina eiti? ir jokių prašymų darbovietėje rašyti irgi nereikia? o darbdaviui patiekti pažymos apie mano algą irgi nereikia - taip bent jau aiškino Sodroj??? Ar teisingai supratau?  4u.gif  smile.gif

Jei darboviete neturi priejimo prie Sodros internet. psl. (bet turetu turet, jei ne kokia Bendrija, o normali imone), tai turi duot gydytoja pazyma, kad gavot biuleteni, nes darbovietei reikia tikslaus laikotarpio ir biuletenio nr., kad galetu uzpildyt Sodrai popierius). Daugiau viska jus jau zinot.
O del pajamu, tai kazkas rase, kad iseinant i dekreta ne nuo pirmos menesio dienos, apie to menesio gautas pajamas popieriuka turi parasyt darbdavys ir jums turet einant i Sodra (bet dar pasitikslinkit del sito, nes as tik cia, forume, kazka buvau skaicius).
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 08 04, 09:35)
Reiškia, vis tiek teks žingsniuot į darbą su ta pažyma?

Aš ėjau į darbą, bet aš dirbu valstybės tarnyboje, tai man buvo reikalingas potvarkis.
Sodroj bent jau sakė, kad tokia pažyma jiems nereikalinga...... bent taip paaiškino...

Jei ne nuo pirmos mėnesio dienos, tai reikalinga pažyma apie to mėnesio pajamas ir pritaikytą NPD. Nes šių duomenų Sodra dar neturi. Man taip pat išrašė pažymą apie draudžiamąsias pajamas 2009-07,08,09 mėnesius. Sodra mato už praeitus metus tik ketvirčiais, o ne mėnesiais, tai jiems reikia ir tokios pažymos. Nors man Sodroje irgi sakė, kad nieko nereikia, bet aš dėl viso pikto pasiėmiau šią pažymą. Šiandien važiuosiu į Sodrą tvarkytis, bus aišku ar jos reikėjo.
Va radau Sodros psl.:
"Nuo 2010-07-01 kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas pašalpos dydis apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 12 kalendorinių mėnesių, buvusių iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį.

Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2010-07-01, kompensuojamais uždarbis apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2009-06-01 iki 2010-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų."

Tai jei išeinu nuo 2010.08.16d, paskutinis mėn., kurio pajamos man skaičiuosis bus 2010.06.30?

Taip.
Atsakyti