Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(žemė @ 2010 08 03, 11:03)
Taip, grubiai imant, gausite 3 mėnesių algą "ant popieriaus" biggrin.gif

o tai jeigu uz 126 dienas moka, tai iseina kad uz 4 men gauciau atlyginima i rankas?
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 08 03, 10:47)
Sveikos smile.gif

ramybes neduoda vienas klausimas, nuo rugsejo 2 iseinu i dekreta, man pasake, kad niekur nereikia dabar vezti bilutenio, nei i darba nei i sodra, viska siuncia inetnetu, o man neramu kaip as suzinosiu ar viskas gerai su dokumetais??? Ar darbe viska sutvarke??? g.gif

ir dar vienas klausimas, jeigu pvz i rankas gaudavau 1000 lt tai kokio dydzio tureciau gauti pasalpa isejus i dekreta? Moketu uz 3 men?

Kai gydytoja išduos nėštumo ir gimdymo pažymą, bus parašyta, iki kada jos tęsiasi. Už tą laikotarpį nuo rugsėjo 2 d. gausite NGA išmoką (už darbo dienas tik). Jei išeinate į dekretą, kai sueina 30 nėštumo savaičių, tai 126 dienos panačiai gaunasi 4 mėn. Už juos iš karto ir gausite išmoką (12 mėn. vidurkį).
Išleidžiant NGA< gydytoja išduos tik pažymą. Ją reikia pristatyti į darbovietę (kad darbovietė žinotų, nuo kada iki kada yra Jūsų NGA. Taip pat darbovietė turėtų jums išduoti pažymą apie DU (tik už praeitus metus lygtais, nes seniau buvo Sodrai pateikiamos tik ketvirtinės, o ne mėnesinės deklaracijos). Tada su ta DU pažyma reiks eiti į Sodrą ir ten pildyti prašymą dėl išmokos pervedimo, nurodyti, į kokią sąskaitą pervesti. Dar reikės užpildyti prašymą taikyti NPD. Šiuos du prašymus galite užsipildyti iš karto ir Sodroj tik patikrrins, ar viskas gerai. Jie yra čia:
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Atsakyti
jei neuzpildysite prasymo sodroj tai pasalpos negausit.. nors jie mato, kai gydytoja isleidzia i dekreta... va tokia kvaila sistema
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 08 03, 10:47)
Sveikos smile.gif

ramybes neduoda vienas klausimas, nuo rugsejo 2 iseinu i dekreta, man pasake, kad niekur nereikia dabar vezti bilutenio, nei i darba nei i sodra, viska siuncia inetnetu, o man neramu kaip as suzinosiu ar viskas gerai su dokumetais??? Ar darbe viska sutvarke??? g.gif

ir dar vienas klausimas, jeigu pvz i rankas gaudavau 1000 lt tai kokio dydzio tureciau gauti pasalpa isejus i dekreta? Moketu uz 3 men?

bet i sodra tai teks vaziuoti rasyti prasyma,pateikti saskaitele,as viska per diena susitvarkiau,penktadieni tvarkiausi o jau treciadieni buvo pinigeliai thumbup.gif bet aisku kai iseisit is gydytojos tai paskambinkit i darboviete kad jie sutvarkytu biuleteni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 03, 11:46)
Kai gydytoja išduos nėštumo ir gimdymo pažymą, bus parašyta, iki kada jos tęsiasi. Už tą laikotarpį nuo rugsėjo 2 d. gausite NGA išmoką (už darbo dienas tik). Jei išeinate į dekretą, kai sueina 30 nėštumo savaičių, tai 126 dienos panačiai gaunasi 4 mėn. Už juos iš karto ir gausite išmoką (12 mėn. vidurkį).
Išleidžiant NGA< gydytoja išduos tik pažymą. Ją reikia pristatyti į darbovietę (kad darbovietė žinotų, nuo kada iki kada yra Jūsų NGA. Taip pat darbovietė turėtų jums išduoti pažymą apie DU (tik už praeitus metus lygtais, nes seniau buvo Sodrai pateikiamos tik ketvirtinės, o ne mėnesinės deklaracijos). Tada su ta DU pažyma reiks eiti į Sodrą ir ten pildyti prašymą dėl išmokos pervedimo, nurodyti, į kokią sąskaitą pervesti. Dar reikės užpildyti prašymą taikyti NPD. Šiuos du prašymus galite užsipildyti iš karto ir Sodroj tik patikrrins, ar viskas gerai. Jie yra čia:
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325

labai aciu,
o tai jeigu dabar esu vaiko prieziuros atostogose ar ka nors keiciasi ar viskas tas pats?

o o del dekretiniu pinigeliu tai jeigu visus metus gaudavau pvz 1000 tai ir toks pats vidurkis bus taip? tai uz 4 men tureciau gaut 4000???
Atsakyti

QUOTE(Bussinkka @ 2010 08 03, 11:59)
labai aciu,
o tai jeigu dabar esu vaiko prieziuros atostogose ar ka nors keiciasi ar viskas tas pats?

o o del dekretiniu pinigeliu  tai jeigu visus metus gaudavau pvz 1000 tai ir toks pats vidurkis bus taip? tai uz 4 men tureciau gaut 4000???

Jums paskaiciuos Sodros sistema palankiausia varianta, greiciausiai ir bus tas pats, ka dabar gaunat.

Taip, gausit uz 4 men - apie 4000 Lt.
O uz VPA gausit 10 proc. maziau, nes nuo liepos 1 d. mazejo ismokos.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 08 03, 13:32)
Jums paskaiciuos Sodros sistema palankiausia varianta, greiciausiai ir bus tas pats, ka dabar gaunat.

Tai ar pati sistema skaičiuoja palankiausią variantą, ar reikia rašyti prašymą, kad skaičiuotų palankiau g.gif Nes maniau, jei neprašai, tai skaičiuoja pagal bendrą tvarką g.gif

O kažin kaip bus pagal naują skaičiavimą iš 24 men. Tai jei bent viena diena iš tų mėnesių dar paklius į atostogas, tai bus galima rinktis palankesnį variantą g.gif nu labai ilgai jau gautųsi tas palankesnis taikymas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 08 03, 13:30)
Tai ar pati sistema skaičiuoja palankiausią variantą, ar reikia rašyti prašymą, kad skaičiuotų palankiau g.gif  Nes maniau, jei neprašai, tai skaičiuoja pagal bendrą tvarką g.gif

As tai ant to pacio prasymo rasiau, kad skaiciuotu pagal man palankesni kompensuojama uzdarbi mirksiukas.gif . Manau sita sakinuka reiktu visoms irasyti, kas dabar VPA, nors realiai galvojant ir taip norisi to palankesnio varianto, kad ir koks jis bebutu... Bet va liepe man sodroj sita sakinuka parasyt.
Atsakyti
O tas aritmetinis vidurkis - tai išveda kiekvieno mėnesio, tada sudeda ir padalina iš 12? Jei pvz. vieną mėnesį mažiau, kitą daugiau - tai vidurkis pagerėja - teisingai galvoju? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 08 03, 10:41)
Ir darbo birzoje, jei mokejo pinigelius, tai tas pusmetis, isiskaiciuoja i staza. Ir pinigeliai isiskaiciuoja.  4u.gif

Is ko man mokes jei as juk oficialiai nedirbu,man tik moka siuo metu soc.pasalpa cray.gif cry.gif
Tai reiskis nieks man neiseis,prarasiu sitiek pinigu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 18:03)
Is ko man mokes jei as juk oficialiai nedirbu,man tik moka siuo metu soc.pasalpa cray.gif  cry.gif

Tai jeigu yra galimybe isidarbint,tai darbinkites,galit nors ir pora menesiu pradirbt,vistiek kazkiek gausit,tiesog uz tuos menesius kiek jums neuzteks,skaiciuos kaip 0
tikiuosi suprantamai parasiauas jums buvau nuoroda imetusi,perskaitykit,kiek reikia pradirbt,kad gaut visus pinigus
http://www.sodra.lt/...182&new_id=5517
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 03 rugpjūčio 2010 - 18:11
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 03, 18:03)
Is ko man mokes jei as juk oficialiai nedirbu,man tik moka siuo metu soc.pasalpa cray.gif  cry.gif

Jolanciuk aciu,kad bandai man isaiskinti,bet as matau kad netiks man isdirbti nei 2,3,6men,cia matau AISKIAI parasyta-NEMAZIAU 12men.per du metus... verysad.gif Galima butu bandyti isidarbint,bet jei as jau pastojau g.gif
O is kitos puses,isidarbinusi,mokesiu mokescius,o gal mums nepavyks ta vaikeli pradet.. verysad.gif
Atsakyti