Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 02, 16:00)
Gal kuri zinot? verysad.gif

reikia pradirbt metus,per paskutinius 2.
http://www.sodra.lt/...182&new_id=5517
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 02 rugpjūčio 2010 - 16:38
Sveikos,
Ir Sodros puslapyje, ir čia viską perskaičiau, radau atsakymus, bet noriu pasitikslinti dėl vieno niuanso, nes visur rašoma "VPA iki trejų metų". Jei, tarkim, aš esu parašiusi prašymą iki 2 metų 9 mėnesių (na, man taip patogiau būtų grįžti dirbti į mokyklą), bet, nesuėjus šiam terminui, išeinu NGA, tai irgi galėsiu rinktis laikotarpį, pagal kurį skaičiuos man pašalpas? Ar būtinai turiu būti parašiusi prašymą VP atostogoms iki trejų metų?
Gal ir kvailas klausimas, bet suabejojau. blush2.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2010 08 02, 18:13)
Sveikos,
Ir Sodros puslapyje, ir čia viską perskaičiau, radau atsakymus, bet noriu pasitikslinti dėl vieno niuanso, nes visur rašoma "VPA iki trejų metų". Jei, tarkim, aš esu parašiusi prašymą iki 2 metų 9 mėnesių (na, man taip patogiau būtų grįžti dirbti į mokyklą), bet, nesuėjus šiam terminui, išeinu NGA, tai irgi galėsiu rinktis laikotarpį, pagal kurį skaičiuos man pašalpas? Ar būtinai turiu būti parašiusi prašymą VP atostogoms iki trejų metų?
Gal ir kvailas klausimas, bet suabejojau. blush2.gif
4u.gif

Tikrai nėra skirtumo smile.gif
Aš pati buvau VPA iki 2 m. 2 mėn. tada grįžau į darbą. Padirbau 3 mėn ir vėl grįžau į VPA iki 3 m. (dar pusmečiui). O tą pusmetį dirbau kitoje įmonėje. Aišku, buvo po 2 sav. pertrauka prieš įsidarbinant kitoje įmonėje (vietoj atostogų), o vis tiek skaičiavo NGA pinigus kaip su pirma gavau. Beje, jos neperskaičiuoja, nes mano atveju NGA ir VPA išmokos buvo iš 6 mėn., o dabar NGA išmoka 100 proc. gavau tokią, kaip ir prieš tai NGA išmoka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 08 02, 17:35)
reikia pradirbt metus,per paskutinius 2.
http://www.sodra.lt/...182&new_id=5517

Taigi jei dar nevelu,bandyt darbintis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta.Romas @ 2010 07 17, 19:07)
sveiki. Niekur nerandu atsakymo į musu seimai labai rupima klausima. Pagal nauja istatyma (nuo 2011 07 01) pasalpos mamos bus mokamos tuo atveju, jei veikelis GIME po liepos 1d. ar toms, kurioms motinystes ismokos bus PRISKIRTOS po liepos 1d., t.y. pasibaigus nestumos ir gimdymo atostogoms? Gal kas galetu isaiskint?

Bus skaičiuojama nuo tada kai pasibaigia nėstumo ir gimdymo atostogos ir prasideda vaiko priežiūros atostogos, ne nuo tada kai vaikas gimsta.
Atsakyti
QUOTE(Greta.Romas @ 2010 07 17, 19:07)
sveiki. Niekur nerandu atsakymo į musu seimai labai rupima klausima. Pagal nauja istatyma (nuo 2011 07 01) pasalpos mamos bus mokamos tuo atveju, jei veikelis GIME po liepos 1d. ar toms, kurioms motinystes ismokos bus PRISKIRTOS po liepos 1d., t.y. pasibaigus nestumos ir gimdymo atostogoms? Gal kas galetu isaiskint?

tam skirtoje temoje jau atsakyta, i6analizuota ir aptarta su pavyzdžiais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 08 02, 21:10)
tam skirtoje temoje jau atsakyta, i6analizuota ir aptarta su pavyzdžiais mirksiukas.gif

Gal galėtum linką parašyti, kažkaip nerandu smile.gif
Atsakyti
nerasti 5manoma nebent neieškant arba tingint tai daryti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 08 02, 21:36)
nerasti 5manoma nebent neieškant arba tingint tai daryti rolleyes.gif

Ačiū, šita tai radau, bet galvoju gal dar kokia yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Basmanozke @ 2010 08 02, 15:00)
Gal kuri zinot? verysad.gif

Ir darbo birzoje, jei mokejo pinigelius, tai tas pusmetis, isiskaiciuoja i staza. Ir pinigeliai isiskaiciuoja. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

ramybes neduoda vienas klausimas, nuo rugsejo 2 iseinu i dekreta, man pasake, kad niekur nereikia dabar vezti bilutenio, nei i darba nei i sodra, viska siuncia inetnetu, o man neramu kaip as suzinosiu ar viskas gerai su dokumetais??? Ar darbe viska sutvarke??? g.gif

ir dar vienas klausimas, jeigu pvz i rankas gaudavau 1000 lt tai kokio dydzio tureciau gauti pasalpa isejus i dekreta? Moketu uz 3 men?
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 08 03, 09:47)
Sveikos smile.gif

ramybes neduoda vienas klausimas, nuo rugsejo 2 iseinu i dekreta, man pasake, kad niekur nereikia dabar vezti bilutenio, nei i darba nei i sodra, viska siuncia inetnetu, o man neramu kaip as suzinosiu ar viskas gerai su dokumetais??? Ar darbe viska sutvarke??? g.gif

ir dar vienas klausimas, jeigu pvz i rankas gaudavau 1000 lt tai kokio dydzio tureciau gauti pasalpa isejus i dekreta? Moketu uz 3 men?

Taip, grubiai imant, gausite 3 mėnesių algą "ant popieriaus" biggrin.gif
Atsakyti