Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Basmanozke @ 2010 07 31, 20:23)
Oficialiai nedirbau,ir jokios pasalpos negaudavau,gauna dabar tik soc.pasalpa..
Tai kazin ar isidarbinus laimeciau ka nors? unsure.gif

Nauda, ko gero, tik einantis darbo stazas isidarbinus butu. O del pasalpos dydzio turbut niekas nesikeistu...
Butu gerai dar ir kitu mamyciu komentaru sulaukt.
Atsakyti
QUOTE(Rani @ 2010 07 31, 19:00)
ir dar skaiciua kelis kartus ta naujaji istatyma ir isskaiciu
"Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2011 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms."

Bet juk aiškiai parašyta:
4 straipsnis. 18 straipsnio 1 dalies pakeitimas
Pakeisti 18 straipsnio 1 dalį ir ją išdėstyti taip:
„1. Motinystės pašalpa nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpiu mokama 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Ši pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė už nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį galiojusių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų trečdalį.“
7 straipsnis. 21 straipsnio 1, 3 ir 4 dalių pakeitimas
1. Pakeisti 21 straipsnio 1 dalį ir ją išdėstyti taip:
„1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio, jeigu apdraustasis pasirenka gauti šią pašalpą, kol vaikui sueis vieni metai. Jeigu apdraustasis pasirenka gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, kol vaikui sueis dveji metai, šios pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 70 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.“
QUOTE(l'eau @ 2010 08 01, 12:54)
priklausys nuo to koks įstatymas bus. aišku kalbama daug ir vbs dirba visu pajėgumu, bet pagal dabar galiojantį įstatymą dekretas kaip visada 100 proc. , vpa perskaičiuojama išėjusioms iki liepos, pagal prohjektą dekretas nesikeis, vpa priklausys nuo įstatymo bus perskaičiuojama ar ne, nors greičiausiai ne.

Tai, kad jau patvirtintas šis pakeitimas liepos 2 d. http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=377760
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 08 01, 14:30)
Nauda, ko gero, tik einantis darbo stazas isidarbinus butu. O del pasalpos dydzio turbut niekas nesikeistu...
Butu gerai dar ir kitu mamyciu komentaru sulaukt.

aha,tikrai butu gerai,jei dar kas zino pasidalintu,kaip cia padarius,kad nebutu paskui isidarbinus ismesti pinigai i bala mokant i sodra kas menesi is savo kisenes.. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Sakykit jei mano vaikui 2metai sueis lapkricio men., o as rugseji leisiu i darzeli, tai man atims vaiko prieziuros iki 2m. pasalpa ar ne? Skaminausi i sodra, tai net to negali atsakyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2010 08 01, 21:11)
Sveikos  4u.gif

Sakykit jei mano vaikui 2metai sueis lapkricio men., o as rugseji leisiu i darzeli, tai man atims vaiko prieziuros iki 2m. pasalpa ar ne? Skaminausi i sodra, tai net to negali atsakyti  doh.gif

Tikrai nepanaikins pašalpos mokėjimo, nebent gryžtumėte į darbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2010 08 01, 22:11)
Sveikos  4u.gif

Sakykit jei mano vaikui 2metai sueis lapkricio men., o as rugseji leisiu i darzeli, tai man atims vaiko prieziuros iki 2m. pasalpa ar ne? Skaminausi i sodra, tai net to negali atsakyti  doh.gif

aišku kad ne, kodėl turėtų. galit vaiką atiduot seneliams ar palikt giminėms ir varyt užsienin udarbiaut - jei pašalpa priklauso ją ir mokės kad ir kur tas vaikas būtų.
Atsakyti
Sakykit o kaip skaiciuojamas tas kompensuojamas darbo uzmokestis? Paimamas aritmetinis vidurkis uz 1 ar 2 metus (priklausomai nuo istatymo)? Ar imamas konkreciai kvn. menuo ir jei ta menesi uzdarbis buvo didesnis nei maksimalus, "nukerpa" ta didesne dali?
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2010 08 01, 21:31)
Sakykit o kaip skaiciuojamas tas kompensuojamas darbo uzmokestis? Paimamas aritmetinis vidurkis uz 1 ar 2 metus (priklausomai nuo istatymo)? Ar imamas konkreciai kvn. menuo ir jei ta menesi uzdarbis buvo didesnis nei maksimalus, "nukerpa" ta didesne dali?

aritmetinis vidurkis skaiciuojamas
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 01, 22:23)
Tikrai nepanaikins pašalpos mokėjimo, nebent gryžtumėte į darbą smile.gif

QUOTE(l'eau @ 2010 08 01, 22:28)
aišku kad ne, kodėl turėtų. galit vaiką atiduot seneliams ar palikt giminėms ir varyt užsienin udarbiaut - jei pašalpa priklauso ją ir mokės kad ir kur tas vaikas būtų.

Šaunu, o jau prigasdino mane, kad pašalpą man atims. Ačiū labai už informaciją. Tiesiog labai pavargau jau su vaiku namuose ir galvoju reikia "išsirašyti" nors truputį atostogų prieš grįžimą į darbą.
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2010 08 02, 09:14)
Šaunu, o jau prigasdino mane, kad pašalpą man atims. Ačiū labai už informaciją. Tiesiog labai pavargau jau su vaiku namuose ir galvoju reikia "išsirašyti" nors truputį atostogų prieš grįžimą į darbą.

as irgi tikejau kad pailsesiu pries darba - tad isleidau rugseji, o lapkriti nusprendziau keliauti i darba. ir ka gi - rugseji-spali lanke gal tik tris savaites - istisai sirgo, tai tokios atostogos ir gavos lotuliukas.gif
visa laime, kad nuo lapkricio iki geguzes sirgo gal tik 2 savaites...
Atsakyti
O dar sakykit, kai rašai Sodroj prašymą, kad antram vaikučiui skaičiuotų pašalpą kaip už pirmą, o už pirmą buvo skaičiuota 9 mėn. DU vidurkis, tai antram taip pat skaičiuoja tuos 9 mėn. ar pagal galiojantį įstatymą 12 mėn. DU vidurkis?
Atsakyti
na negi nieks nezinot ax.gif

pries dekreta dirbau dviejuose darbuose.
ar kai vaikui sueis du metai as galiu vienoje darbovieteja (ne pagrindineje) prasitesti atostogas iki 3m? koks tada butu mano uzdarbis (kiek suprantu uz 3-cius metus is ten nieko negauciau), bet jei pastociau, ar skaiciuotu kokius nors pinigus is antraeiliu dekretui ir VPA?
Atsakyti