QUOTE(kreazi02 @ 2010 07 29, 10:00)
atsiprasau kad vel trukdau bet jei duos ne elektrini biuleteni o ta popierini kaip kaip pries 2 metus? tada vaziuoti i darba kur dirbau o po to i sodra?
Jei darbe neturi prisijungimo prie Sodros, tai jums reikalingas popierinis - bet tai nera tikras biuletenis, tik pazyma, kad tu turi nedarbinguma. Sita ir nunesi tuomet i darba. O Sodra is karto gauna elektronini varianta, kai tik gyd. tau ji israso.
Papildyta:
QUOTE(Lin4ia @ 2010 07 29, 21:51)
labas vakaras!
gal galetumet man paaiskinti ar galima pavelinti vaiko prieziuros atostogu pradzios diena? Nes as noreciau kad man skaiciuotu pagal naujuosius istatymus kurie isigalioja nuo 2010 liepos 1 dienos, o planuojama gimdymo data apie balandzio 10. Istatyme parasyta kad vaiko prieziuros atostogos prasideda pasibaigus motinystes atostogom, kurios yra 126 dienos nuo isejimo i dekreta po 30 savaiciu. Ar tai reiskia kad jei as 3 savaitem veliau iseisiu i dekreta, tai vaiko prieziuros data pasistums 126 dienom po isejimo i dekreta, tada gautusi kad motinystes atostogos pasibaigtu 3 savaitem veliau ir butu po liepos 1 d., ko as labai noreciau?
Aciu labai.
gal galetumet man paaiskinti ar galima pavelinti vaiko prieziuros atostogu pradzios diena? Nes as noreciau kad man skaiciuotu pagal naujuosius istatymus kurie isigalioja nuo 2010 liepos 1 dienos, o planuojama gimdymo data apie balandzio 10. Istatyme parasyta kad vaiko prieziuros atostogos prasideda pasibaigus motinystes atostogom, kurios yra 126 dienos nuo isejimo i dekreta po 30 savaiciu. Ar tai reiskia kad jei as 3 savaitem veliau iseisiu i dekreta, tai vaiko prieziuros data pasistums 126 dienom po isejimo i dekreta, tada gautusi kad motinystes atostogos pasibaigtu 3 savaitem veliau ir butu po liepos 1 d., ko as labai noreciau?
Aciu labai.
Na ir supainiojot jus cia . Tai jei jus gimdysit tik 2011m. apie balandzio 10, tai kaip jus galit noret, kad jums nusikeltu VPA? Tada galiotu jau 2011 -07-01 istatymas, kuris dar vissiskai nepatvirtintas... dar svarstomas ir zymiai nepalankesnis mamytems... Na, nebent, norite tik vienus metus maziuka augint ir gaut ta 100proc. Bet to dar irgi nepatvirtino, o jei dar padarys 24men. darbo staza? Tai tada reikia neprasaut. Bet kad nieko dar neaišku, kaip cia ir kas bus...