Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(kreazi02 @ 2010 07 29, 10:00)
atsiprasau kad vel trukdau bet jei duos ne elektrini biuleteni o ta popierini kaip kaip pries 2 metus? tada vaziuoti i darba kur dirbau o po to i sodra? g.gif

Jei darbe neturi prisijungimo prie Sodros, tai jums reikalingas popierinis - bet tai nera tikras biuletenis, tik pazyma, kad tu turi nedarbinguma. Sita ir nunesi tuomet i darba. O Sodra is karto gauna elektronini varianta, kai tik gyd. tau ji israso.
Papildyta:
QUOTE(Lin4ia @ 2010 07 29, 21:51)
labas vakaras!

gal galetumet man paaiskinti ar galima pavelinti vaiko prieziuros atostogu pradzios diena? Nes as noreciau kad man skaiciuotu pagal naujuosius istatymus kurie isigalioja nuo 2010 liepos 1 dienos, o planuojama gimdymo data apie balandzio 10. Istatyme parasyta kad vaiko prieziuros atostogos prasideda pasibaigus motinystes atostogom, kurios yra 126 dienos nuo isejimo i dekreta po 30 savaiciu. Ar tai reiskia kad jei as 3 savaitem veliau iseisiu i dekreta, tai vaiko prieziuros data pasistums 126 dienom po isejimo i dekreta, tada gautusi kad motinystes atostogos pasibaigtu 3 savaitem veliau ir butu po liepos 1 d., ko as labai noreciau?

Aciu labai.

Na ir supainiojot jus cia doh.gif . Tai jei jus gimdysit tik 2011m. apie balandzio 10, tai kaip jus galit noret, kad jums nusikeltu VPA? Tada galiotu jau 2011 -07-01 istatymas, kuris dar vissiskai nepatvirtintas... dar svarstomas ir zymiai nepalankesnis mamytems... Na, nebent, norite tik vienus metus maziuka augint ir gaut ta 100proc. Bet to dar irgi nepatvirtino, o jei dar padarys 24men. darbo staza? Tai tada reikia neprasaut. Bet kad nieko dar neaišku, kaip cia ir kas bus... g.gif
Atsakyti
Laba diena, pasakykit man žaliai- kokia situacija yra su tėvu, kuris draudžiamas valstybės lėšomis kaip auginantis vaiką iki 3 m.? Ar jam reikia registruotis darbo biržoje kaip bedarbiui, ar reikia mokėti PSD, ar gali gauti nemokamą sveikatos priežiūrą?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(tecer @ 2010 07 30, 10:18)
Laba diena, pasakykit man žaliai- kokia situacija yra su tėvu, kuris draudžiamas valstybės lėšomis kaip auginantis vaiką iki 3 m.? Ar jam reikia registruotis darbo biržoje kaip bedarbiui, ar reikia mokėti PSD, ar gali gauti nemokamą sveikatos priežiūrą?

Ačiū

Lyg tais į ligonių kasą turi nueiti su visais dokumentais ir bus draustas (nereiks mokėt PSD ir gaus nemokamą sveikatos priežiūrą). Gal kas plačiau pakomentuos.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 30, 11:08)
Lyg tais į ligonių kasą turi nueiti su visais dokumentais ir bus draustas (nereiks mokėt PSD ir gaus nemokamą sveikatos priežiūrą). Gal kas plačiau pakomentuos.

Reikia kreiptis į ligonių kasas su asmens dokumentu ir vaiko gimimo liudijimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2010 07 30, 14:41)
Ar nieks nezino ?

kaip jus gali atleisti jaigu jus vpa?
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 29, 11:58)
Pagal mano neseniai atliktu sskaičiavimus, norint kad būtų skaičiuojama pagal dabartinę tvarką, tai pirma pask.mėnesinių diena turėtų būti liepos 28 d. o pastojimas iki rugpjūčio 11 d. smile.gif Sėkmės  4u.gif

Kaip suprantu, norint, kad skaičiuotų pagal dabartinę tvarką, reikia ne pagimdyti iki 2011-07-01, bet kad iki šitos datos baigtųsi nėštumo ir gimdymo atostogos? Tai gali būti taip, kad už gimdymo ir nėštumo atostogas būsima mama gauna 100 proc., o už vaiko priežiūros atostogas, jei jos skiriamos jau 2011m. liepos mėn. 70 ir 40 proc. (ar vis dėl to 90 ir 75 proc.)? Rinkčiausi, kad skaičiuotų pagal pirmo vaikučio DU (nes į darbą negrįščiau), o jis buvo skaičiuotas už 9 mėn. (ar skaičiuotų pagal buvusį DU bet už 12 (iki 2011 07 01) arba 24 mėn. (po 2011 07 01)?).
Ir dabar, jei daroma cezario operacija, bet kuriuo atveju Sodra gauna el. pažymą? Nes anksčiau popierinio var. būdavo galima ir nenunešti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 30, 13:32)
Kaip suprantu, norint, kad skaičiuotų pagal dabartinę tvarką, reikia ne pagimdyti iki 2011-07-01, bet kad iki šitos datos baigtųsi nėštumo ir gimdymo atostogos? Tai gali būti taip, kad už gimdymo ir nėštumo atostogas būsima mama gauna 100 proc., o už vaiko priežiūros atostogas, jei jos skiriamos jau 2011m. liepos mėn. 70 ir 40 proc. (ar vis dėl to 90 ir 75 proc.)? Rinkčiausi, kad skaičiuotų pagal pirmo vaikučio DU (nes į darbą negrįščiau), o jis buvo skaičiuotas už 9 mėn. (ar skaičiuotų pagal buvusį DU bet už 12 (iki 2011 07 01) arba 24 mėn. (po 2011 07 01)?).
Ir dabar, jei daroma cezario operacija, bet kuriuo atveju Sodra gauna el. pažymą? Nes anksčiau popierinio var. būdavo galima ir nenunešti... ax.gif

vat ir man toks klausimas iškilo. Tame įstatyme rašo, kad "2. Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2011 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms", tai gal sakau ne tik VPA, bet ir nėštumo ir gimdymo atostogoms, tokiu atveju, gal į dekretą reikia išeiti iki 2011 07 01, o ne VPA, na bet čia mano interpretacijos ir pamąstymai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d'or: 30 liepos 2010 - 16:53
QUOTE(d'or @ 2010 07 30, 17:52)
vat ir man toks klausimas iškilo. Tame įstatyme rašo, kad "2. Šio įstatymo nuostatos taikomos nuo 2011 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms socialinio draudimo pašalpoms", tai gal sakau ne tik VPA, bet ir nėštumo ir gimdymo atostogoms, tokiu atveju, gal į dekretą reikia išeiti iki 2011 07 01, o ne VPA, na bet čia mano interpretacijos ir pamąstymai...

Tai kad del nestumo ir gimdymo atost. niekas nesikeicia - 100proc. gauni. Bet kai eini VPA, tai pasalpa buna perskaičiuojama - kaip ir iš naujo skiriama, ir menesiai kai kurie kiti jau pakliuna sios pasalpos skaiciavimui, nei dekretui.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2010 07 30, 18:25)
Tai kad del nestumo ir gimdymo atost. niekas nesikeicia - 100proc. gauni. Bet kai eini VPA, tai pasalpa buna perskaičiuojama - kaip ir iš naujo skiriama, ir menesiai kai kurie kiti jau pakliuna sios pasalpos skaiciavimui, nei dekretui.

dabar - taip, perskaičiuojama. nuo kitų metų jei nauja redakcij įsigalios, neturėtų būti.
Atsakyti
Taigi ir taip aisku, kad atleisti jusu darboviete negali, nes esat vpa iki kol sueis 2 metukai ar kiek jus raset prasyma?taigi pati neiseisit savo noru is imones, nes tada busit nedrausta ir ismoku manau tikrai negausit..kitas niuansas kai atleidzia jus del imones bankroto...bankroto atveju irgi daug parasyta temose
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 07 29, 23:05)
taip  4u.gif
kai daugelis verčiasi per galvą, kad tik būtų iki liepos pirmos, tai labai jau smalsu, kodėl jūs norite po pirmos, kuo naudingiau? smile.gif

tiesiog nuo vasario men. as dirbu uzsienyje, ir Lietuva neuzskaito pajamu, tai paskaiciavus uz metus man gautusi 350 lt minimali pasalpa, o jei skaiciuotu uz 2 metus, tai gautusi bent puse mano buvusio iki tol atlyginimo blush2.gif
Atsakyti
Laba diena,labai reikalinga jusu pagalba,situacija tokia-siuo metu abu su vyru esam registruoti darbo birzoi,pradejome planuoti antra vaikeli,taigi noreciau labai jusu paprasyti paaiskinti,kaip butu del pinigeliu,as turiu galimybe isidarbinti pas pazystamus,bet dabar tik nesuprantu kiek reikia isdyrbti,kad priklausytu pinigeliai?1metus?aciu labai is anksto 4u.gif
Atsakyti