Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(spongebob @ 2010 07 28, 14:44)
poliklinikoje gydytoja uzpildys elektronini biuleteni nusius i jusu darboviete,jus tik paskambinkit ir paprasykit buhalteres ar kas ten pas jus tvarko visa popierizma kad perduotu jusu biuleteni sodrai,tada jus turit pati nuvaziuoti i sodra uzpildyti prasyma ir viskas po poros sav bus pinigiukai biggrin.gif

atsiprasau kad vel trukdau bet jei duos ne elektrini biuleteni o ta popierini kaip kaip pries 2 metus? tada vaziuoti i darba kur dirbau o po to i sodra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2010 07 29, 00:08)
Gal kas galetumete paaiskinti. Sunui 1,7 men. Uz kokiu 3-4 men. planuojame antra nestuma. Tai reiskia, kad tarkim tik pastojusi iseisiu i darba (nes pirmagimui jau sukaks 2 metukai). Gimdyciau tarkim, kai pirmam vaikui dar nebus 3 metu. Kokia pasalpa as gauciau? ar galeciau rinktis kaip mokejo uz pirma? ar jei as griztu i darba kai sueis dveji, man jau skaiciuos ka isdirbsiu per kelis menesiu iki kitu dekretiniu?

pasinaudokite paieška - temoje jau ne kartą paaiškinta su pavyzdžiais, pasiskaityti visada naudinga mirksiukas.gif kokią pašalpą gausite niekas jums tiksliau nei sodroje neatsakys, nes nežinome koks buvo jūsų atlyginmas. "kaip mokėjo už pirmą" rinktis tikrai negalėsite, nes tokios galimybės nėra ir nebuvo. galėsite rinktis kad skaičiuotų pagal jau paskaičiuotą du, išmoka tokia pati nė pro kur nebus dėl pasikeitusio skaičiavimo ir mokesčių.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 07 29, 10:44)
pasinaudokite paieška - temoje jau ne kartą paaiškinta su pavyzdžiais, pasiskaityti visada naudinga mirksiukas.gif  kokią pašalpą gausite niekas jums tiksliau nei sodroje  neatsakys, nes nežinome koks buvo jūsų atlyginmas. "kaip mokėjo už pirmą" rinktis tikrai negalėsite, nes tokios galimybės nėra ir nebuvo. galėsite rinktis kad skaičiuotų pagal jau paskaičiuotą du, išmoka tokia pati nė pro kur nebus dėl pasikeitusio skaičiavimo ir mokesčių.

Taip, zinau, kad negauciau tokios sumos. Mane domina ne tai. Noriu tik issiaiskinti uz koki laikotarpi man skaiciuos, nes dirbsiu tik keleta menesiu ir vel iseisiu i dekreta. Tai ar man skaiciuos buvusius pirmo vaiko pinigus (taikant naujus pasikeitusius skaiciavimus), ar man skaiciuos tik dali to laikotarpio ir kita dalis tai ka as uzdirbsiu per kelis menesius. Tiesog norisi zinoti sitaucija. Kad nebutu taip, jog nieko negausiu ar gausiu labai mazai, nes pradirbsiu tik keleta menesiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2010 07 29, 12:47)
Taip, zinau, kad negauciau tokios sumos. Mane domina ne tai. Noriu tik issiaiskinti uz koki laikotarpi man skaiciuos, nes dirbsiu tik keleta menesiu ir vel iseisiu i dekreta. Tai ar man skaiciuos buvusius pirmo vaiko pinigus (taikant naujus pasikeitusius skaiciavimus), ar man skaiciuos tik dali to laikotarpio ir kita dalis tai ka as uzdirbsiu per kelis menesius. Tiesog norisi zinoti sitaucija. Kad nebutu taip, jog nieko negausiu ar gausiu labai mazai, nes pradirbsiu tik keleta menesiu  unsure.gif

Bent jau dabar galima pasirinkti palankesnį variantą, jei dalį laikotarpio, kuris apima 12 mėn. vertinant pajamas, buvote VPA iki 3 m. Tai arba gautumėt 12 mėn. DU vidurkį arba pagal pirmus m. (kai buvote VPA) dekretą 100proc., o VPA 90 proc. Taip yra dabar iki 2011 07 01. Jei po šios datos išeisit į NGA, tai nežinau kaip bus. Gali ir 24 mėn DU vidurkį skaičiuoti, ir VPA jau reiks rinktis: ar 1 m 100 proc, ar 1 m. 70 proc. ir 2 m. 40 proc.
Pagal mano neseniai atliktu sskaičiavimus, norint kad būtų skaičiuojama pagal dabartinę tvarką, tai pirma pask.mėnesinių diena turėtų būti liepos 28 d. o pastojimas iki rugpjūčio 11 d. smile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 29, 13:58)
Bent jau dabar galima pasirinkti palankesnį variantą, jei dalį laikotarpio, kuris apima 12 mėn. vertinant pajamas, buvote VPA iki 3 m. Tai arba gautumėt 12 mėn. DU vidurkį arba pagal pirmus m. (kai buvote VPA) dekretą 100proc., o VPA 90 proc. Taip yra dabar iki 2011 07 01. Jei po šios datos išeisit į NGA, tai nežinau kaip bus. Gali ir 24 mėn DU vidurkį skaičiuoti, ir VPA jau reiks rinktis: ar 1 m 100 proc, ar 1 m. 70 proc. ir 2 m. 40 proc.
Pagal mano neseniai atliktu sskaičiavimus, norint kad būtų skaičiuojama pagal dabartinę tvarką, tai pirma pask.mėnesinių diena turėtų būti liepos 28 d. o pastojimas iki rugpjūčio 11 d. smile.gif Sėkmės  4u.gif

Dekui uz atsakyma 4u.gif . Dabar nestumo dar neplanuojame. galvojame rudeniop. Kaip jau bus taip. Man tiesiog svarbu, kad kazka moketu, nes gine prigasdino, kad gimdyciau vaika iki kol sueis 2 metai vaikui, nes paskui atseit neapsimokes gimdyti ateinancius 2 metus. tai va ir masciau kodel? g.gif . galvojau, kad gal nieko nemokes biggrin.gif .
Tai taip iseina , kad greiciausiai man mokes pagal paskutiniu 2 metu vidurki? tai reiskias, apims mano VPA iki 3 metu+ kiek as dar menesiu isdirbsiu budama nescia.
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2010 07 29, 15:23)
Dekui uz atsakyma  4u.gif . Dabar nestumo dar neplanuojame. galvojame rudeniop. Kaip jau bus taip. Man tiesiog svarbu, kad kazka moketu, nes gine prigasdino, kad gimdyciau vaika iki kol sueis 2 metai vaikui, nes paskui atseit neapsimokes gimdyti ateinancius 2 metus. tai va ir masciau kodel?  g.gif . galvojau, kad gal nieko nemokes  biggrin.gif .
Tai taip iseina , kad greiciausiai man mokes pagal paskutiniu 2 metu vidurki? tai reiskias, apims mano VPA iki 3 metu+ kiek as dar menesiu isdirbsiu budama nescia.

vistik galėsite rinktis, nes tos dabar esančios galimybės nepanaikino, tad arba taip, kaip parašėte paskutinėje pastraipoje, arba remsis pirmajam vaikui jau paskaičiuotu dydžiu
o labiausiai tai man patinka tokios ginės lotuliukas.gif normali ginė kaip tik rekomenduotų negimdyti iki 2 metų, kad organizmas pilnai atsistatytų, o ne skleistų marazmus
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2010 07 29, 13:47)
Taip, zinau, kad negauciau tokios sumos. Mane domina ne tai. Noriu tik issiaiskinti uz koki laikotarpi man skaiciuos, nes dirbsiu tik keleta menesiu ir vel iseisiu i dekreta. Tai ar man skaiciuos buvusius pirmo vaiko pinigus (taikant naujus pasikeitusius skaiciavimus), ar man skaiciuos tik dali to laikotarpio ir kita dalis tai ka as uzdirbsiu per kelis menesius. Tiesog norisi zinoti sitaucija. Kad nebutu taip, jog nieko negausiu ar gausiu labai mazai, nes pradirbsiu tik keleta menesiu  unsure.gif

neskaičiuos buvusiių pirmo vaiko pinigų nes tokių net nėra. galėsite rinktis - pagal jau paskaičiuota du ar 12 mėn. iki dekreto. temoje n kartų apie tai jau rašyta mirksiukas.gif nieko negauti arba gauti labai mažai jums vargiai įmanoma net teoriškai, vargu ar taip būtų net jei pateiktumėt raštišką prašymą, t.y. jums pačiai pageidaujant.
QUOTE(Ellfė @ 2010 07 29, 15:23)
Dekui uz atsakyma  4u.gif . Dabar nestumo dar neplanuojame. galvojame rudeniop. Kaip jau bus taip. Man tiesiog svarbu, kad kazka moketu, nes gine prigasdino, kad gimdyciau vaika iki kol sueis 2 metai vaikui, nes paskui atseit neapsimokes gimdyti ateinancius 2 metus. tai va ir masciau kodel?  g.gif . galvojau, kad gal nieko nemokes  biggrin.gif .

todėl kad tos, kurios gimdo ir vaikus planuoja tik dėl pinigų nori gauti pagal dabar galiojantį įstatymą. nuoroda jau dėta, pasiskaitykit, bus naudinga žinoti kas ir kaip užuot tikėjus vbs marazmais mirksiukas.gif
Atsakyti
turbūt čia pataikysiu su savo klausimu blush2.gif
tarkim tokia situacija : mama pastoja ir pagimdo "stovėdama " darbo biržoje. Ar gali tokiu atveju tėtis metams išeiti vaiko priežiūros atostogų iki metų ir gauti tėvystės pašalpą, o tuo tarpu mama būtų registruota DB g.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 29 liepos 2010 - 17:21
gali, bet naudingiau pirma eti tėvystės atostogų iki vaikui sueis mėnuo, nes jos apmokamos 100 proc.
Atsakyti
labas vakaras!

gal galetumet man paaiskinti ar galima pavelinti vaiko prieziuros atostogu pradzios diena? Nes as noreciau kad man skaiciuotu pagal naujuosius istatymus kurie isigalioja nuo 2010 liepos 1 dienos, o planuojama gimdymo data apie balandzio 10. Istatyme parasyta kad vaiko prieziuros atostogos prasideda pasibaigus motinystes atostogom, kurios yra 126 dienos nuo isejimo i dekreta po 30 savaiciu. Ar tai reiskia kad jei as 3 savaitem veliau iseisiu i dekreta, tai vaiko prieziuros data pasistums 126 dienom po isejimo i dekreta, tada gautusi kad motinystes atostogos pasibaigtu 3 savaitem veliau ir butu po liepos 1 d., ko as labai noreciau?

Aciu labai.
Atsakyti
Atrodo, lyg ir aisku, bet noreciau pasitikslinti:
Dabar esu VPA, vaikuciui 2 m. sueis ziema, jeigu dabar mane atleidzia is darbo, Sodra vistiek iki kol vaikui sueis 2 m. mokes priskaiciuota pasalpa ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lin4ia @ 2010 07 29, 21:51)
labas vakaras!

gal galetumet man paaiskinti ar galima pavelinti vaiko prieziuros atostogu pradzios diena? Nes as noreciau kad man skaiciuotu pagal naujuosius istatymus kurie isigalioja nuo 2010 liepos 1 dienos, o planuojama gimdymo data apie balandzio 10. Istatyme parasyta kad vaiko prieziuros atostogos prasideda pasibaigus motinystes atostogom, kurios yra 126 dienos nuo isejimo i dekreta po 30 savaiciu. Ar tai reiskia kad jei as 3 savaitem veliau iseisiu i dekreta, tai vaiko prieziuros data pasistums 126 dienom po isejimo i dekreta, tada gautusi kad motinystes atostogos pasibaigtu 3 savaitem veliau ir butu po liepos 1 d., ko as labai noreciau?

Aciu labai.

Šiaip jau įstatymas įsigaliojęs, nes jau liepos galas. Gal turėjot galvoje 2011 liepos 1 d.?
Išeiti į nėštumo ir gimdymo atostogas galite bet kada vėliau, bet ne anksčiau kaip sueina 30 savaičių. Ir aišku nepagimdyti anksčiau, nes tada apmokės tik už 56 dienas. Dar variantas: prašyti kad parašytų pažymą jog komplikuotas gimdymas, tada NGA prasitęsia 2 savaitėm.
Atsakyti