Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 27, 16:48)
Pagal jus gaunasi ne 12,o 13 mėn. NGA išmokai ims mėnsius 2009 08 01 - 2010 07 31.

Teisingai blush2.gif , per vieną mėnesį (2009 metų) reik pastūmt.
Atsakyti
labutuka noriu pasiteirauti g.gif
dabar esu vaiko prieziuros atostogose ir rytoj vel mane isleidzia i dekreta...
kur reikes nesti dokumentus ar i darboviete ar tiesiai i sodra?
ar reikia dar darbe kokius dokumentus pildyti?
ir kiek paskaicius jusu zinutes susidariau nuomone kad priklauso dekreto pasalpa.. ar klystu ax.gif

aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(kreazi02 @ 2010 07 28, 11:06)
labutuka noriu pasiteirauti g.gif
dabar esu vaiko prieziuros atostogose ir rytoj vel mane isleidzia i dekreta...
kur reikes nesti dokumentus ar i darboviete ar tiesiai i sodra?
ar reikia dar darbe kokius dokumentus pildyti?
ir kiek paskaicius jusu zinutes susidariau nuomone kad priklauso dekreto pasalpa.. ar klystu ax.gif

aciu uz atsakyma

poliklinikoje gydytoja uzpildys elektronini biuleteni nusius i jusu darboviete,jus tik paskambinkit ir paprasykit buhalteres ar kas ten pas jus tvarko visa popierizma kad perduotu jusu biuleteni sodrai,tada jus turit pati nuvaziuoti i sodra uzpildyti prasyma ir viskas po poros sav bus pinigiukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 27, 16:41)
Dekretui ims laikotarpį: 2009-07-01 - 2010-07-31, Nedarbingumas įsiskaičiuos į laikotarpį kai eisit į vaiko priežiūros atostogas (laikotarpis 2009-11-01 - 2010-11-30 atrodo kad taip).
Skaičiuojama pilnais kalendoriniais mėnesiais ir vieną mėnesį atgal nei išeinate.

Tai jei išeini spalį, tai ima nuo 2010 09 mėn. dvylika mėnesių atgal, jei lapkritį - tai nuo 2010 10 mėn. 12 mėn. atgal? blush2.gif blush2.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(exsiauliete @ 2010 07 22, 11:58)
Laba diena,

turiu toki klausima, o tuo paciu ir atsakima i ji, nes skambinausi i sodra... bet noriu ir jusu pritarimo, kad viska supratau taip, kaip reikia, o ne taip, kaip norisi rolleyes.gif
Man nestumo ir gimdymo atostogos numatytos 2010.09.07 (30sav.), taciau atsizvelgdama i nesudetinga darbo pobudi as planuoju padirbeti (aisku su gydytojo palaiminimu) iki kokios 34sav. Pagal mano skaiciavimus uz rugseji gausiu alyginima ir tuo paciu (iseidama 34sav.) visus uz 126d. numatytus pinigelius g.gif  taip sakant uz viena menesi gautusi dvigubas atlyginimas... 
Tuo tarpu, uz vaiko prieziura gauciau lygiai iki kol jam sueis 2metai, imant nuo jo gimimo dienos. TAIP? ax.gif

jau daug teisingu atsakymu gavote i si klausima - niekas dvigubai jums nemokes. veliau iseisite i dekreta - veliau prasides vaiko auginimo atostogos - Sodra dziaugsis, nes maziau menesiu jai liks jums vaiko augin. pinigelius moket smile.gif . laimesite gal tik koki 10 proc. vieno menesio pajamu (nes 1men ilgiau busite gavusi 100proc.atlyginima, tai nuplauks 1men. Sodros pasalpa, uz kuri butumet gavusi 90proc, atlyginimo).
Dar yra vienas bet... nezinau, ar gerai supratau, bet jei pagimdysi, kol dar gydytoja nebus i dekreta isleidus, tai gausi Sodros dekreto pinigelius ne uz 126dienas, o uz 56dienas.
,,Moterims, kurios iki gimdymo datos (suėjus 30 ir daugiau savaičių) nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas, motinystės pašalpa mokama už 56 kalendorinių dienų laikotarpį po gimdymo o komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas - už 70 kalendorinių dienų po gimdymo laikotarpį."
Tuomet tikrai nieko nelaimetum - atvirksciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 28 liepos 2010 - 12:59
sveikos, gal kas skaiciuokle galit imesti dekretiniu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2010 07 28, 13:45)
Tai jei išeini spalį, tai ima nuo 2010 09 mėn. dvylika mėnesių atgal, jei lapkritį - tai nuo 2010 10 mėn. 12 mėn. atgal?  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  4u.gif

Jei išeini 10 mėnesį, ima iki 08.31, jei išeini 11 mėn. iki 09.30.
Lyg tais šį kartą nesuklydau su mėnesiais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 28, 13:28)
Jei išeini 10 mėnesį, ima iki 08.31, jei išeini 11 mėn. iki 09.30.
Lyg tais šį kartą nesuklydau su mėnesiais ax.gif

Teisingai, šįkart nesuklydai smile.gif, kurį mėn išeini dekretą, tai imi praeitų metų praeitą mėn + 12 mėn.
Pvz. jei dekretas 2010 11, skaičiuojasi iš 2009 10 01-2010 09 31
jei dekretas 2010 10, skaičiuojasi iš 2009 09 01-2010 08 31
Beje, Sodra per 10 DARBO dienų turi patvirtinti išmokos mokėjimą, o per 15 DARBO dienų - išmoka išmoką. Tai kai pateikiat Sodrai visus dokumentus, nuo tos dienos per 15 DARBO dienų gausit išmoką (iš viso per 3 sav.). Šiaip dažniausiai perveda pinigus ankčiau. Ir man pačiai pervedė per beveik 2 sav. O ar išmoka jau priskaičiuota, galit pasitikrinti per EGAS prisijungiant su banko prisijungimu.
Įdėdu nuorodą
https://gyventojai.s.../pub/Login.jspx
Sėkmės visoms smile.gif
Atsakyti
Mamytes, gal kas susidurete su panasia situacija.
Siuo metu auginu vaikuti, gruodi bus 2metai (2010 12) Mano firma, kurioje dirbau, pasirodo pardave ir dabar ji praktiskai be zinios. Sodrai nepateikiami jokie duomenys.
Kiek zinau, sodra mane atleisti tokiu atveju gales.
Bet as noriu antro leliuko. Ir kazin kaip dabar bus. Jei pvz. i dekreta man reiks iseiti 2011metais.
Atrodytu viskas kaip ir gerai, esu dabar prieziuros atostogose iki 3 metu ir busius rami. Bet pasidomejau, pasirodo, kai man reiks pristatyti pazyma is imones, as jos negausiu, nes tos imones nera, ji kazkur Rusijoje. Tada kreipsiuos i sodra, mane is tos imones sodra atleis, as tapsiu bedarbe ir negausiu jokios pasalpos arba gal tik minimalia.
Tai dabar imu nerimauti. Kas gi mane paskui nescia priims i koki darba, o dabar eiti dirbti irgi dar neapsimoka, nes gausiu pasalpa iki gruodzio.
Nezinau ka daryt... Leliuko labai norim, bet kas cia per nesamones dabar, tai vieni nervai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grikute: 28 liepos 2010 - 14:22
ar galite kas issamiai atsakyti tokioje situacijoje-nuo spalio 1 d. netenku darbo, bet vaikui dar nera 3 m, todel galiu vel eiti i vaiko auginimo atostogas su socialinem garantijoj, jeigu per ateinancius menesiu pastociau ar gauciau pinigus uz dekreta, kas isleistu i dekreta jeigu nebus darbdavio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grikute @ 2010 07 28, 15:20)
Mamytes, gal kas susidurete su panasia situacija.

nors klausimo jokio neuždavėt, tik pažėrėt pamąstymu, pati suprantat kad gauti išmokoms reikalingas darbdavys. norėsite išmokų - įsidarbinsit. jokių nesąmonių nėra, tiesiog išmokas reikia užsidirbti. jei negimdoma dėl pinigų, o vaiko tikrai norima, jis ir gimdomas. jei planuojama ir galvojama kaip jį išlaikyti - darbas randamas ir tai tikrai įmanoma. darbo birža vis dar subsidijuoja nėščiųjų įdarbinimną, bet jei antro vaiko tikrai norite - iešjkokitės darbdavio.
QUOTE(lioniukė @ 2010 07 28, 15:31)
ar galite kas issamiai atsakyti tokioje situacijoje-nuo spalio 1 d. netenku darbo, bet vaikui dar nera 3 m, todel galiu vel eiti i vaiko auginimo atostogas su socialinem garantijoj, jeigu per ateinancius menesiu pastociau ar gauciau pinigus uz dekreta, kas isleistu i dekreta jeigu nebus darbdavio? g.gif

kadangi nėra išsamiai aprašyta situacija, išsamus atsakymas neįmanomas. panašios situacijos temoje aprašytos ne kartą.
tam skirtoje temoje rašoma apie garantijas nėščiosioms ir vaikus auginančioms, pasiskaitykit, bus naudinga mirksiukas.gif į dekretą gali išleisti tik darbdavys išskyrus tam tikrus atvejus (išsamiai aprašyta sodros tinklapyje). jei nėra darbdavio - nėra ir išmokų dažniausiai. neišku dėl kokios priežasties darbo netenkat, bet pagal tai atsakymą rasit sodros tinklapyje.
Atsakyti
Gal kas galetumete paaiskinti. Sunui 1,7 men. Uz kokiu 3-4 men. planuojame antra nestuma. Tai reiskia, kad tarkim tik pastojusi iseisiu i darba (nes pirmagimui jau sukaks 2 metukai). Gimdyciau tarkim, kai pirmam vaikui dar nebus 3 metu. Kokia pasalpa as gauciau? ar galeciau rinktis kaip mokejo uz pirma? ar jei as griztu i darba kai sueis dveji, man jau skaiciuos ka isdirbsiu per kelis menesiu iki kitu dekretiniu?
Atsakyti