Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 26, 14:21)
Reiktų prieš pat dekretą bent trumpam įsidarbinti, kad būtų kas išleidžia į NGA ir po to į VPA. Gaila, kad neesate VPA iki 3 m., tada galėtumėt rinktis palankesnę išmoką.

Del isidarbinimo tai taip, isidarbinsiu.
Bet visgi, is kokio laipkotarpio ismoka man bus skaiciuojama? Kazkas sake, kad tureciau gauti tuos pacius pinigelius kaip ir su pirmu vaikuciu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 07 26, 13:59)
Sveikutes,

Ka tik suzinojau, kad mus aplankys neticiukas  wub.gif  Siuo metu mano mazuliukei dar tik 9 menesiukai. Tai gaunasi, kad gimdysiu ir VPA iseisiu, kai dar nebus ne 2 metuku.
Perskaiciau visa temute, bet man nelogiska atrodo, kad gaunami dekretiniu pinigeliai. Juk i dekreta isleidzia, kai mama dirba, tada ji gauna nedabinguma ir kompensacija uz nedarbinguma (dekretinius). O jei as jau ir taip nedirbu, tai man vistiek moka dekretinius pinigelius? Kaip supratau, kad taip, bet dar perklausiu, nes kazkaip nelogiska atrodo...
Papildyta:
Reikia isidarbinti, kad jus isleistu i dekreta ir po to i VPA. Be to, isidarbinus turbut butu didesnis ismokos vidurkis, nei nuo bedarbio pasalpos  mirksiukas.gif  Isidarbinti galite is karto, tada pakils vidurkis, jei vidurkis nesvarbu, galite isidarbinti visai pries dekreta.

Jus pati atsaket i savo klausima.Jus gi neisejot is darbo,o esat vpa,tai kodel jums atrodo,kad nelogiska!? smile.gif
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2010 07 21, 20:23]
[quote=pikkolo,2010 07 21, 15:34]
Mažinama visiems, nes motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama kiekvieną mėnesį, o ne iškarto visam laikotarpiui. Už dekretą skiriama iškarto visam laikotarpiui, todėl tos kurios išėjo iki šių metų 07-01 gavo pagal didesnes lubas.
Tai vadinasi neturetu mazint visoms.
[/quote]

Patikslinsiu:
mažinamos visos JAU paskirtos išmokos, didesnės nei nustatytos grindys.
naujai skiriamos išmokos mažinamos visos (nepaisant jokių grindų)...

Motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama išėjimo į MA atostogas momentu VISAM laikotarpiui - tay įrodo iš Sodros pateikiamas sprendimas mokėti jums atitinkamo dydžio išmokas iki vaikui sueis 2m..

Sodros valdybos sprendimas turi būti išduodamas kiekvienai/am, išeinančiai/am motinystės/tėvystės atostogų - reikalaukite jo ir gausite.

Atrodo jis panašiai kaip banko mokėjimų grafikas - pamėnesiui su aiškiomis sumomis ir nuskaičiuojamais mokesčiais iki vaikui sueis 2m.
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 07 26, 16:46)
Na del to, kad as ir taip dabar nedirbu  g.gif

Tai jus gi ne atleista ir ne isejot is darbo,jus vaiko prieziuros atostogose,tai kai reikes jums i dikretines eit,ateisit i darba,parasysit prasyma ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 07 26, 17:51)
Tai jus gi ne atleista ir ne isejot is darbo,jus vaiko prieziuros atostogose,tai kai reikes jums i dikretines eit,ateisit i darba,parasysit prasyma ir viskas.

Supratau. Bet biuletenio jau man niekas neberasys?
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2010 07 26, 17:55)
Supratau. Bet biuletenio jau man niekas neberasys?

I dekretines isleis,o kam jums biliutenis?
Atsakyti
Gal žinote ar mane teisingai sodroje informavo, jei išeinu į dekretą rugpjūčio 2 d iš darbdavio nereik jokios pažymos apie pajamas? Žinau, kad išeinant ne nuo pirmos mėnesio dienos reik pateikt pažymą dėl gautų pajamų tą mėnesį (dėl NPD taikymo). O kaip dėl 2009-07 mėnesio? Nes kiek skaičiau tai išeinančios liepą turėdavo pateikti pažymą ir už 2009-06 mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 27, 17:24)
Gal žinote ar mane teisingai sodroje informavo, jei išeinu į dekretą rugpjūčio 2 d iš darbdavio nereik jokios pažymos apie pajamas? Žinau, kad išeinant ne nuo pirmos mėnesio dienos reik pateikt pažymą dėl gautų pajamų tą mėnesį (dėl NPD taikymo). O kaip dėl 2009-07 mėnesio? Nes kiek skaičiau tai išeinančios liepą turėdavo pateikti pažymą ir už 2009-06 mėnesį.

Aš išėjau į dekretą birželio 17 dieną, tai man reikėjo į sodrą atnešti iš darbovietės pažymą apie pajamas už 2009 birželio mėn., nes to mėn. kažkaip jie nemato, nes skaičiuoja kažkaip ketvirčiais tai to mėn. nesimato. Nežinau, man taip aiškino.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

jeigu aš į dekretą išeinu rugsėjo 20 d., bet sakysim mėnesį iki to turėsiu nedarbingumą, tai dekretą skaičiuos vis tiek nuo rugsėjo 20 minus 12 mėnesiu atgal? ir tas nedarbingumo mėnuo įsiskaičiuos į dekreto pinigėlius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2010 07 27, 16:29)
Sveikutės  4u.gif

jeigu aš į dekretą išeinu rugsėjo 20 d., bet sakysim mėnesį iki to turėsiu nedarbingumą, tai dekretą skaičiuos vis tiek nuo rugsėjo 20 minus 12 mėnesiu atgal? ir tas nedarbingumo mėnuo įsiskaičiuos į dekreto pinigėlius g.gif

Dekretui ims laikotarpį: 2009-07-01 - 2010-07-31, Nedarbingumas įsiskaičiuos į laikotarpį kai eisit į vaiko priežiūros atostogas (laikotarpis 2009-11-01 - 2010-11-30 atrodo kad taip).
Skaičiuojama pilnais kalendoriniais mėnesiais ir vieną mėnesį atgal nei išeinate.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 27, 15:41)
Dekretui ims laikotarpį: 2009-07-01 - 2010-07-31, Nedarbingumas įsiskaičiuos į laikotarpį kai eisit į vaiko priežiūros atostogas (laikotarpis 2009-11-01 - 2010-11-30 atrodo kad taip).
Skaičiuojama pilnais kalendoriniais mėnesiais ir vieną mėnesį atgal nei išeinate.

Pagal jus gaunasi ne 12,o 13 mėn. NGA išmokai ims mėnsius 2009 08 01 - 2010 07 31.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 27, 08:24)

Aš išėjau liepos 1d., ir jokios pažymos nereikėjo 4u.gif
Atsakyti