Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

nebus. sodra vis tiek mokės.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 07 23, 19:27)

galėsite rinktis, arba kad pagal dabar galiojančią tvarką imtų 12 mėn atgal vidurkį, arba kad išmokos skaičiavimams imtų tą pačią sumą kaip pirmajam vaikui
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 07 24, 23:11)
QUOTE(kristinita @ 2010 07 23, 19:27)

galėsite rinktis, arba kad pagal dabar galiojančią tvarką imtų 12 mėn atgal vidurkį, arba kad išmokos skaičiavimams imtų tą pačią sumą kaip pirmajam vaikui

bet tos pačios sumos nėra, nes į VP išėjo vyras blink.gif nebent galėsiu rinktis tariamą sumą, kuri turėjo būti skirta su pirmu vaiku, jei būčiau iškart ėjusi VP?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 07 24, 21:29)
nebus. sodra vis tiek mokės.

bus nes po metu sustabdys mokejima,o ji jau netures darbdavio kuris isleis i 2metu atostogas,todel ir reikia rasyti iki 3metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 24, 16:40)
tik nesugalvokit rasyti prasymo i vpa vienam menesiui, rasykit 3 metams, kai jus atleis is darbo nes pasibaige terminuota sutartis, mokes toliau sodra. jei parasysit tik vienam menesiui, tai tada bus problemu

bet stažas neis tik pinigus mokės, taip išeina?
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 07 25, 16:39)
bet stažas neis tik pinigus mokės, taip išeina?

stazas eina,kol sodra moka pinigelius,nes atskaiciuoja mokescius.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2010 07 24, 23:37)
bet tos pačios sumos nėra, nes į VP išėjo vyras blink.gif nebent galėsiu rinktis tariamą sumą, kuri turėjo būti skirta su pirmu vaiku, jei būčiau iškart ėjusi VP?

ta pat suma, tai ta, kuri buvo apskaičiuota jums, kai į VPA išėjote jūs wink.gif kadangi išėjote antraisiais metais, tai nuo tos paskaičiuotos sumos jums mokėjo 85 ar 75 (dabar) procentus, o su antruoju vaikučiu mokės 90 procentų pirmais metais ir tuos pačius 75 procentus antrais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 25 liepos 2010 - 22:51
QUOTE(Minlina @ 2010 07 25, 22:47)
ta pat suma, tai ta, kuri buvo apskaičiuota jums, kai į VPA išėjote jūs wink.gif kadangi išėjote antraisiais metais, tai nuo tos paskaičiuotos sumos jums mokėjo 85 ar 75 (dabar) procentus, o su antruoju vaikučiu mokės 90 procentų pirmais metais ir tuos pačius 75 procentus antrais

Man už NGA paskaičiavo dabar 100 proc. pagal prieš tai buvusios lėlytės pirmų metų VPA. 2007 m. VPA buvo berods 90 proc., tai tą 90 proc. dabar ir paskaičiavo kaip 100 proc., nes suma ta pati. Tikriausiai Sodra nežiūri, kiek proc. tuomet mokėdavo, o ima tą sumą kaip realias pajamas (100 proc.) ir tada nuo tos sumos moka tiek proc., kiek priklauso (NGA - 100 proc., VPA pirmais metais 90 proc., VPA antrais metais 75 proc.).
Atsakyti
Perskaičiau temutę, bet noriu paklausti kelių dalykų:
1. Jei aš esu vaiko priežiūros atostogose ir išeinu į dekretą, tai gausiu tuos pačius dekretinius?
2. Ir ar gausiu tuos pačius vaiko priežiūros pinigus?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Ir as noreciau paklausi, gal kas gerai gaudosi visose tuse vingrybese.

Birzelio pabaigoj mano vaikuciui suejo dveji metai. Visa ta laika gaudavau maksimuma ismoka. Pries puse metu buvau atleista is darbo pagal bankroto istatyma, taigi nieks net nesiteike pranesti. Liepos pradzioj uzsiregistarvau darbo birzoj. Pries kelias dienas suzinojau, kad laukiuosi. Tai kaip bus su vaikucio pinigeliais? Kiek ju bus? Is ko jie bus skaiciuojami? O gal man reik skubiai isidarbinti? Nes dabar zada, kad 6 men gausiu pasalpa is darbo birzos. Tai panasu, kad iki isejimo i dekreta.

Buciau labai dekinga jei kas paaiskintu situacija 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Ka tik suzinojau, kad mus aplankys neticiukas wub.gif Siuo metu mano mazuliukei dar tik 9 menesiukai. Tai gaunasi, kad gimdysiu ir VPA iseisiu, kai dar nebus ne 2 metuku.
Perskaiciau visa temute, bet man nelogiska atrodo, kad gaunami dekretiniu pinigeliai. Juk i dekreta isleidzia, kai mama dirba, tada ji gauna nedabinguma ir kompensacija uz nedarbinguma (dekretinius). O jei as jau ir taip nedirbu, tai man vistiek moka dekretinius pinigelius? Kaip supratau, kad taip, bet dar perklausiu, nes kazkaip nelogiska atrodo...
Papildyta:
QUOTE(Smilčius @ 2010 07 26, 13:11)

Birzelio pabaigoj mano vaikuciui suejo dveji metai. Visa ta laika gaudavau maksimuma ismoka. Pries puse metu buvau atleista is darbo pagal bankroto istatyma, taigi nieks net nesiteike pranesti. Liepos pradzioj uzsiregistarvau darbo birzoj. Pries kelias dienas suzinojau, kad laukiuosi. Tai kaip bus su vaikucio pinigeliais? Kiek ju bus? Is ko jie bus skaiciuojami? O gal man reik skubiai isidarbinti? Nes dabar zada, kad 6 men gausiu pasalpa is darbo birzos. Tai panasu, kad iki isejimo i dekreta.

Reikia isidarbinti, kad jus isleistu i dekreta ir po to i VPA. Be to, isidarbinus turbut butu didesnis ismokos vidurkis, nei nuo bedarbio pasalpos mirksiukas.gif Isidarbinti galite is karto, tada pakils vidurkis, jei vidurkis nesvarbu, galite isidarbinti visai pries dekreta.
Atsakyti
QUOTE(Smilčius @ 2010 07 26, 12:11)

Reiktų prieš pat dekretą bent trumpam įsidarbinti, kad būtų kas išleidžia į NGA ir po to į VPA. Gaila, kad neesate VPA iki 3 m., tada galėtumėt rinktis palankesnę išmoką.
Atsakyti