jau n kartų temoje atsakyta - galima. pašalpą gausite kol vaikui sueis dveji, o sodrai vienodai šviečia kur vaikas bus - kad ir seneliams patikėtas ar darželyje
gal kas pasakys ir apie man rupima situacija:
- liepos men gauname ismokas (iki kol vaikui sueis 2 m) uz praejusi, t.y. birzelio men?;
- kodel si imoka gali skirtis nuo ankstesniu? Juk istatymas kur -10 proc isigaliojo tik nuo liepos 1 d, o cia moketa uz birzeli
- liepos men gauname ismokas (iki kol vaikui sueis 2 m) uz praejusi, t.y. birzelio men?;
- kodel si imoka gali skirtis nuo ankstesniu? Juk istatymas kur -10 proc isigaliojo tik nuo liepos 1 d, o cia moketa uz birzeli
QUOTE(Elzė @ 2010 07 19, 09:44)
gal kas pasakys ir apie man rupima situacija:
As liepa dar gavau nesumazinta ismoka jei to klauset
Ir mano klausimas? Gal elementarus, bet as nezinau atsakymo 20080702 isejau i dekreta, 20080907 gime dukryte, iki siol esu vaiko auginimo atostogose, jei laukciausi antro, uz kuri laikotarpi man skaiciuotu ta 12 men vidurki? Ar ta laikotarpi imtu, kai buvau atostogose ir gavau pasalpa, ar imtu 12men vidurki pries man iseinant i pirmojo vaiko auginimo atostogas? Ot paklausiau
QUOTE(amama @ 2010 07 19, 07:44)
Netiesa... stažas skaičiuojasi per paskutinius 24 mėn., o pašalpos dydis per paskutinius 12mėn.
dėkui, kad pataisėte, klausimo formuluotėje buvo suplakta į vieną du dalykai stažas ir pašalpa tai taip, stažui (kad įsigyti teisę į pašalpą) reikia išdirbti 12 mėn per 24mėn, gali būti ir su pertraukomis, o pašalpą skaičiuos iš 12 paskutiniųjų mėn, jie taip pat gali būti ne visi dirbti, bet ten kur nedirbta, skaičiuojant vidurkį ims 0Lt
Į nėštumo ir gimdymo atostogas galima išeiti nuo 30-tos nėštumo savaitės. Išeinama 126 dienoms (70 d. iki gimdymo ir 56 d. po gimdymo). Kitą dieną po jų prasideda vaiko priežiūros atostogos. Tai reiktų, kad jos prasidėtų iki 2011 liepos 1 d. Realiai vaikutis vėliausiai turėtų gimti balandį. Tai pastoti tada reiktų iki rugpjūčio. Paprasta logika. Nors aišku, kelios dienos vėliau, ir viskas gali iširti.
Beje, jau tikrai prezidentė pasirašė tą įstatymą? Ten turėtų būti paaiškinta, ar nauja tvarka įsigalios tik naujai skaičiuojamoms išmokoms, ar visoms. Nes jei visoms, tai jau jokios prasmės skaičiuoti, kada vaikutis turėtų gimti, nes mokėtų pagal naują tvarką. Man tai irgi aktualu, nes kitais metais liepą mano leliui bus beveik metai, tai kaži ar mokės dar antrus metus pagal dabartinę tvarką?
Papildyta:
Gal dar kas žinote, ar į stažą įeina ir pirmaeilė ir antraeilė darbovietė, ar žiūri tik pagal pirmaeilę?
Esmė tokia, kad pirmaeilėj darbovietėj aš buvau dekrete iki trijų metų. O kad trečius metus nesedėti velui, buvau pusmečiui įsidarbinusi kitoje darbovietėje (iki kol vaikui sueis 3 m.). Imant mėnesiais, tai kaip tik 12 mėn ir gaunasi dirbtų. Pusę metų antraeilėj darbovietėj, tada išėjau iš ten, pabuvau dvi sav. namie, ir pupai suėjus 3 m. gryžau į pirmą darbą. Žiūrint dienomis, tai nesigauna dirbtų 12 mėn.
Kaip čia turėtų būti? Niu niekaip nesulaukiu išmokos
Ir dar, jei skaičiuotų išmoką pagal pirmą vaiką, tai imtų tas pačias pajamas (tada buvo skaičiuojama iš pusės metų), ar imtų irgi iš 12 mėn. prieš pirmą dekretą turėtų pajamų vidurkį?
Ačiū, jei kas supras ir bandys atsakyti
Beje, jau tikrai prezidentė pasirašė tą įstatymą? Ten turėtų būti paaiškinta, ar nauja tvarka įsigalios tik naujai skaičiuojamoms išmokoms, ar visoms. Nes jei visoms, tai jau jokios prasmės skaičiuoti, kada vaikutis turėtų gimti, nes mokėtų pagal naują tvarką. Man tai irgi aktualu, nes kitais metais liepą mano leliui bus beveik metai, tai kaži ar mokės dar antrus metus pagal dabartinę tvarką?
Papildyta:
Gal dar kas žinote, ar į stažą įeina ir pirmaeilė ir antraeilė darbovietė, ar žiūri tik pagal pirmaeilę?
Esmė tokia, kad pirmaeilėj darbovietėj aš buvau dekrete iki trijų metų. O kad trečius metus nesedėti velui, buvau pusmečiui įsidarbinusi kitoje darbovietėje (iki kol vaikui sueis 3 m.). Imant mėnesiais, tai kaip tik 12 mėn ir gaunasi dirbtų. Pusę metų antraeilėj darbovietėj, tada išėjau iš ten, pabuvau dvi sav. namie, ir pupai suėjus 3 m. gryžau į pirmą darbą. Žiūrint dienomis, tai nesigauna dirbtų 12 mėn.
Kaip čia turėtų būti? Niu niekaip nesulaukiu išmokos
Ir dar, jei skaičiuotų išmoką pagal pirmą vaiką, tai imtų tas pačias pajamas (tada buvo skaičiuojama iš pusės metų), ar imtų irgi iš 12 mėn. prieš pirmą dekretą turėtų pajamų vidurkį?
Ačiū, jei kas supras ir bandys atsakyti
ims tiek darboviečių (jei tik pageidausite) kiek tik dirbote, kad ir ketvirtaeilių
į antrą klausimą temoje n kartų su pavyzdžiais jau atsakyta.
į antrą klausimą temoje n kartų su pavyzdžiais jau atsakyta.
Sveikos mamos
noriu paklausti, kurios jau esate vaiko priežiūros atostogose, ar jums į pašalpą įskaičiavo gautas pajamas už pavadavimą ar tarkim priedus, jeigu tokius gavote? Ar ima gryną algą ant "popieriaus"? Skambinausi i SODRA, sakė kad isiskaičiuoja visos pajamos, nuo kurių sumokamos įmokos Sodrai. Tačiau mano bendradarbei neįskaičiavo
Gal kuriai yra tekę aiškintis?
noriu paklausti, kurios jau esate vaiko priežiūros atostogose, ar jums į pašalpą įskaičiavo gautas pajamas už pavadavimą ar tarkim priedus, jeigu tokius gavote? Ar ima gryną algą ant "popieriaus"? Skambinausi i SODRA, sakė kad isiskaičiuoja visos pajamos, nuo kurių sumokamos įmokos Sodrai. Tačiau mano bendradarbei neįskaičiavo
QUOTE(Dainulia @ 2010 07 19, 23:32)
Sveikos mamos
Įskaičiuojamos visos apmokestinamos pajamos. Bet jei tokių gavote tik vieną mėnesį, tai imant 12 mėnesių vidurkį, gali prisidėti tik kelios dešimtys litų.
QUOTE(Dainulia @ 2010 07 19, 22:32)
Sveikos mamos
Man prisiskaiciavo priedas...tik tada buvo 3 men vidurkis, tai labai zenkliai pasijuto.
noriu paklausti, pagimdysiu vaikiuka, kai pirmam dar nebus 2 metu, ar man mokes dekretini ir tevystes pasalpa uz antra ir ar mokes toliau uz pirma?
gi atsakyta temoje jau n kartu - mokes tai kas priklauso.jei priklauso ir uz pirma ir uz antra - mokes uz abu. buvo idetos ir nuorodos i istatyma
QUOTE(kristule666 @ 2010 07 20, 16:45)
noriu paklausti, pagimdysiu vaikiuka, kai pirmam dar nebus 2 metu, ar man mokes dekretini ir tevystes pasalpa uz antra ir ar mokes toliau uz pirma?
Man irgi tai aktualu Ar esant vpa-e (eina treti metai vaikui) gausiu gimdymo pašalpą einu skaityti temos
Papildyta:
QUOTE(*Knopka* @ 2010 07 16, 14:08)
Labukas Gal kuri galesit pakonsultuot tokiu klausimuku
Esu vaiko iki 3 metuku prieziuros atosotogose (suneliui 3 metukai bus rugseji). Liepos 8 diena isejau nestumo ir gimdymo atosotogu su antru lelium. Sodroj pildant prasyma parasiau, kad taikytu palankesni vienos dienos KDU (t.y kad skaiciuotu pasalpa pagal pries pirma dekreta buvusius pinigelius). Dabar uzejau i EGAS sistema pasiziuret, kiek yra priskaiciuota nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu ir susipainiojau, parasyta kas uz laikotarpi nuo 2010-07-08 iki 2010-07-31 suma X, tai cia reikia suprast, kad dar bus paskaiciuota pagal 126 k.d., ar si suma X ir bus ismoketa uz tas 126 k.d.? Tiesiog, jei si suma X uz 126 k.d ir bus ismoketa, tai man tikrai taike ne pries pirma vaikuti buvusi KDU. Aciukas, jei kuri gales atsakyt
Esu vaiko iki 3 metuku prieziuros atosotogose (suneliui 3 metukai bus rugseji). Liepos 8 diena isejau nestumo ir gimdymo atosotogu su antru lelium. Sodroj pildant prasyma parasiau, kad taikytu palankesni vienos dienos KDU (t.y kad skaiciuotu pasalpa pagal pries pirma dekreta buvusius pinigelius). Dabar uzejau i EGAS sistema pasiziuret, kiek yra priskaiciuota nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu ir susipainiojau, parasyta kas uz laikotarpi nuo 2010-07-08 iki 2010-07-31 suma X, tai cia reikia suprast, kad dar bus paskaiciuota pagal 126 k.d., ar si suma X ir bus ismoketa uz tas 126 k.d.? Tiesiog, jei si suma X uz 126 k.d ir bus ismoketa, tai man tikrai taike ne pries pirma vaikuti buvusi KDU. Aciukas, jei kuri gales atsakyt
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 16, 15:32)
Jei parašytas laikotarpis iki 07 31, tai logiškai turėtų būti suma tik už tą laikotarpį. O ar tokia suma būtų, jei būtų taikę palankesnį skaičiavimo metodą? Man rodos, kad ten tik už liepą priskaičiuota. Nors, kartais visokių šposų valdžia mėgsta iškrėsti.
Beje, aš kaip tik prieš kelias dienas pristačiau į Sodrą pršymą dėl gimd.atostogų. Po kiek laiko tau EDAS atsirado paskaičiavimas? Nes man irgi panaši situacija, parašiau, kad taikytų iš palankesnio DU, tačiau trečiais dukrytės auginimo metais šiek tiek dirbau kitoje darbovietėje, todėl neaišku, ar žiūrės tą antraeilę darbovietę į bendrą 12 mėn.
Beje, aš kaip tik prieš kelias dienas pristačiau į Sodrą pršymą dėl gimd.atostogų. Po kiek laiko tau EDAS atsirado paskaičiavimas? Nes man irgi panaši situacija, parašiau, kad taikytų iš palankesnio DU, tačiau trečiais dukrytės auginimo metais šiek tiek dirbau kitoje darbovietėje, todėl neaišku, ar žiūrės tą antraeilę darbovietę į bendrą 12 mėn.
Supratau, kad motinystės pašalpa priklauso