Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Na va atsakysiu i savo pacios klausimuka biggrin.gif per savo tuscia galva formuojant uzklausa pabaigos data ivedziau ne lapkriti (kuomet pasibaigs mano nestumo ir gimdymo atostogos), o liepa, del to ir gavau apskaiciuota ismoka tik uz liepa. Dabar suvedziau iki lapkricio ir matau visa priskaiciuota uz 126 k.d suma thumbup.gif tai belieka ramia dusia laukti pinigeliu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(opalė @ 2010 07 16, 18:39)
Ar neturi paskaičiuoti 90 proc. atlyginimo - o jei jis viršija lubas - tada mokėti tik jas??? Ar aš čia per optimistiškai piešiu biggrin.gif

Man atrodo, kad taip ir turetu but skaiciuojama g.gif paims 90 proc. atlyginimo, ir jei jis bus didesnis uz lubas, tai mokes tas lubas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Knopka*: 16 liepos 2010 - 20:55
QUOTE(jul-ija @ 2010 07 16, 21:17)
mamytes, gal galit atsakyt į šį klausimą, nes man irgi labai aktualu blush2.gif  Prezidentė jau pairašė įstatymą. Tai kaip butu kaiciuojami pingeliai jej vaikas gimtų iki 2011 liepos?

Na logiskai mastant, tai reikia i VPA iseit iki liepos, tuomet ir bus taikoma senoji tvarka, nes nuo vaiko gimimo dienos tai gi niekas nesiskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(*Knopka* @ 2010 07 16, 22:20)
Na logiskai mastant, tai reikia i VPA iseit iki liepos, tuomet ir bus taikoma senoji tvarka, nes nuo vaiko gimimo dienos tai gi niekas nesiskaiciuoja.

o tai i vpa iseit tai reiskia i dekreta? (apie 7 nestumo menesi?) blush2.gif atleiskit uz tokius jums gal ir elementarius klasimus, bet as tik pradedu dometis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2010 07 16, 22:42)
o tai i vpa iseit tai reiskia i dekreta? (apie 7 nestumo menesi?) blush2.gif  atleiskit uz tokius jums gal ir elementarius klasimus, bet as tik pradedu dometis 4u.gif

vpa(vaiko prieziuros atostogos)-iseinat,kai beigiasi dekretines,po gymdimo.
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325 -cia apie dekreta
http://www.sodra.lt/index.php?cid=329 -cia apie vpa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 liepos 2010 - 21:59
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 07 16, 22:48)
vpa(vaiko prieziuros atostogos)-iseinat,kai beigiasi dekretines,po gymdimo.

tai kada jos realiai baigiasi, jej tarkim pagimdau birzelio 15 diena? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2010 07 16, 22:52)
tai kada jos realiai baigiasi, jej tarkim pagimdau birzelio 15 diena? doh.gif  blush2.gif

ligtais po 2 menesiu,bet kai tau israsines gydytoja dekreta,bus parasyta iki kada.
Atsakyti
QUOTE(jul-ija @ 2010 07 16, 21:52)
tai kada jos realiai baigiasi, jej tarkim pagimdau birzelio 15 diena? doh.gif  blush2.gif

Vidutiniskai po 2 men ir gaunasi 4u.gif tiesiog skaiciuojasi 126 kd. nuo nestumo ir gimdymo atostogu pradzios, o i jas gali iseit suejus 30 nestumo savaitem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Knopka*: 16 liepos 2010 - 22:15
QUOTE(jul-ija @ 2010 07 16, 22:17)
mamytes, gal galit atsakyt į šį klausimą, nes man irgi labai aktualu blush2.gif  Prezidentė jau pairašė įstatymą. Tai kaip butu kaiciuojami pingeliai jej vaikas gimtų iki 2011 liepos?

Dabar nuo liepos 1 vaiko priežiūros atostogų metu pirmais metais mokama 90, antrais 75 proc. buvusio atlyginimo. jeigu norite papulti ant šios tvarkos, jums reikėtų vėliausiai pagimdyti 2011 balandžio gale, todėl kad į vaiko priežiūros atostogas išeinama maždaug praėjus 2 mėnesiams po gimdymo, jeigu jis buvo nekomplikuotas (tada dar prisideda 2 savaitės).
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
dar tik pradedu dometis musu socialine sistema, tai iskart atsiprasau, jei kai kurie klausimai pasirodys elementariai juokingi blush2.gif

trumpai apie mano situacija. balandi saliu suatrimu isejau is darbo, gavau iseitine uz pora menesiu. paskui uz birzeli gavau pasalpa is darbo birzos. liepos pradzioj isidarbinau naujame darbe, taigi realiai nedirbau tris menesius. susikloste taip, kad vos isejusi is senojo darbo pastojau, kuo labai dziaugiuosi nestuke.gif wub.gif

o dabar klausimas. motinystes pasalpa siuo metu apskaiciuojama imant 12 menesiu vidurki per paskutinius 24 menesius, tiesa? klausimas toks: ar tie dvylika menesiu darbo stazo turi buti nepertraukiami??? ir ar skaiciuojant motinystes pasalpa prisiskaiciuos iseitines kompensacijos ir darbo birzos pasalpa? g.gif
is anksto dekui uz atsakymus 4u.gif
Papildyta:

ir dar klausimukas blush2.gif
zinau, kad darbdavys negali atleisti nesciosios is darbo nuo tos dienos, kai ji pateike pazyma apie nestuma. ar sitai galioja ir bandomuoju laikotarpiu? ar visgi per bandomaji jis gali atleisti netgi turedapazyma apie nestuma?
Atsakyti
QUOTE(Ariwom @ 2010 07 17, 08:34)
sveikos mamytes  4u.gif
dar tik pradedu dometis musu socialine sistema, tai iskart atsiprasau, jei kai kurie klausimai pasirodys elementariai juokingi  blush2.gif

trumpai apie mano situacija. balandi saliu suatrimu isejau is darbo, gavau iseitine uz pora menesiu. paskui uz birzeli gavau pasalpa is darbo birzos. liepos pradzioj isidarbinau naujame darbe, taigi realiai nedirbau tris menesius. susikloste taip, kad vos isejusi is senojo darbo pastojau, kuo labai dziaugiuosi  nestuke.gif  wub.gif

o dabar klausimas. motinystes pasalpa siuo metu apskaiciuojama imant 12 menesiu vidurki per paskutinius 24 menesius, tiesa? klausimas toks: ar tie dvylika menesiu darbo stazo turi buti nepertraukiami??? ir ar skaiciuojant motinystes pasalpa prisiskaiciuos iseitines kompensacijos ir darbo birzos pasalpa?  g.gif
is anksto dekui uz atsakymus  4u.gif
Papildyta:

ir dar klausimukas  blush2.gif
zinau, kad darbdavys negali atleisti nesciosios is darbo nuo tos dienos, kai ji pateike pazyma apie nestuma. ar sitai galioja ir bandomuoju laikotarpiu? ar visgi per bandomaji jis gali atleisti netgi turedapazyma apie nestuma?

atleisti negali - o dėl kitų klausimų aš negaliu pakomentuot - palaukim labiau patyrusiu biggrin.gif
Atsakyti
Ir aš turiu klausimėlį: jeigu gavau dekreto pinigėlius, ar galiu būti garantuota, kad man priklausys ir išmokos už vpa?
Atsakyti
QUOTE(Mikė @ 2010 07 17, 13:41)
Ir aš turiu klausimėlį: jeigu gavau dekreto pinigėlius, ar galiu būti garantuota, kad man priklausys ir išmokos už vpa?

Jeigu darbovete jus isleis vpa,tai jus gausit pinigelius.
Atsakyti