Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos 4u.gif

Į dekretą išėjau liepos 07 d., tačiau iki šiol dar nenuvažiavau iki "Sodros" blush2.gif
Gal žinote, ar yra koks terminas? 4u.gif

Juk vistiek mano ginė užpildė el. biuletenį, man beliko tik pažymą apie užmokestį iš darbovietės nuvežti...

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif noriu tik pasitikslinti siuo metu esu vpa spali maziui bus 2metukai, kovo viduri turesim antra leliuka.Darbovieteje esu parasius prasyma atostogauti, kol vaikui sueis 2 metukai, tai kiek suprantu galiu prasitest dar vieniems metams vpa ir ramiai laukti leliuko, sodra skaiciuos ismokas kaip su pirmu vaiku (na galesiu rinktis palankesni varianta?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandulia83: 15 liepos 2010 - 10:52
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 07 15, 11:19)
Sveikos 4u.gif

Į dekretą išėjau liepos 07 d., tačiau iki šiol dar nenuvažiavau iki "Sodros" blush2.gif
Gal žinote, ar yra koks terminas?  4u.gif

Juk vistiek mano ginė užpildė el. biuletenį, man beliko tik pažymą apie užmokestį iš darbovietės nuvežti...

Ačiū 4u.gif

Lyg ir per pusę metų reik susitvarkyti. Bent taip sako mamytės, kurios dabar tvarkosi ir dėl kokių nors priežasčių negali iškart susitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Sandulia83 @ 2010 07 15, 10:51)
Sveikos 4u.gif  noriu tik pasitikslinti siuo metu esu vpa spali maziui bus 2metukai, kovo viduri turesim antra leliuka.Darbovieteje esu parasius prasyma atostogauti, kol vaikui sueis 2 metukai, tai kiek suprantu galiu prasitest dar vieniems metams vpa ir ramiai laukti leliuko, sodra skaiciuos ismokas kaip su pirmu vaiku (na galesiu rinktis palankesni varianta?)

viska teisingai supratote smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
gal kam teko dometis,kaip bus su vaiko prieziuros atostogomis nuo kitu metu,t.y
jei vaikutis gimsta tarkim 2011 birzeli,ar galios sena tvarka ar jau nauja kuri isigalios nuo 2011 liepos?Kaip turetu but istikruju, kad galiotu dar esama vpa tvarka svarbu iseiti iki liepos i vpa, ar kad vaikas gimtu iki liepos?pacioj sodroj darbuotojai sako skirtingai:)
gal kas domejotes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grain @ 2010 07 15, 15:06)
Sveikos mamytes,
gal kam teko dometis,kaip bus su vaiko prieziuros atostogomis nuo kitu metu,t.y
jei vaikutis gimsta tarkim 2011 birzeli,ar galios sena tvarka ar jau nauja kuri isigalios nuo 2011 liepos?Kaip turetu but istikruju, kad galiotu dar esama vpa tvarka svarbu iseiti iki liepos i vpa, ar kad vaikas gimtu iki liepos?pacioj sodroj darbuotojai sako skirtingai:)
gal kas domejotes 4u.gif

Į VPA išeinama pagal tuo metu galiojančią tvarką.
Beje ar jau patvirtintas tas naujas įstatymas dėl motinystės pašalpų?
Atsakyti
Labukas. gal kas nors man i el pasta galetu parasyti apie motinystes atostogas? as dabar dar tik 7savaites laukiuosi mazylio bet pries tai jau viena pagimdziau dabartinem trys metukai kai pirmam niestume buavau isdirbau 6men ir isejau i dekretines praejus 2metams isejau is darbo ir stojau i darbo birza dabar turiu darbdavi kuris mane priimtu i darba kad galeciau iseiti i dekreta kiek laiko man reiktu isdirbti kad galeciau eiti i dekreta ir kokius procentus kaip; moka dekretines prasau man smulkiai viska papasakoti? smile.gif help.gif
Atsakyti
turiu klausimuka, gal kam teko susidurt, ar bent girdėt apie tai ax.gif Žodžiu mūsų mažuliui 10 mėnesių, aš ruošiuos gryšt į darbą, o vyras galvoja pasiimt VPA at tai įmanoma? gal žinot nuo ko pradėt tai tvarkytis?
Atsakyti
Labukas 4u.gif Gal kuri galesit pakonsultuot tokiu klausimuku ax.gif
Esu vaiko iki 3 metuku prieziuros atosotogose (suneliui 3 metukai bus rugseji). Liepos 8 diena isejau nestumo ir gimdymo atosotogu su antru lelium. Sodroj pildant prasyma parasiau, kad taikytu palankesni vienos dienos KDU (t.y kad skaiciuotu pasalpa pagal pries pirma dekreta buvusius pinigelius). Dabar uzejau i EGAS sistema pasiziuret, kiek yra priskaiciuota nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu ir susipainiojau, parasyta kas uz laikotarpi nuo 2010-07-08 iki 2010-07-31 suma X, tai cia reikia suprast, kad dar bus paskaiciuota pagal 126 k.d., ar si suma X ir bus ismoketa uz tas 126 k.d.? Tiesiog, jei si suma X uz 126 k.d ir bus ismoketa, tai man tikrai taike ne pries pirma vaikuti buvusi KDU. Aciukas, jei kuri gales atsakyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(redux2 @ 2010 07 16, 12:06)
turiu klausimuka, gal kam teko susidurt, ar bent girdėt apie tai  ax.gif Žodžiu mūsų mažuliui 10 mėnesių, aš ruošiuos gryšt į darbą, o vyras galvoja pasiimt VPA at tai įmanoma? gal žinot nuo ko pradėt tai tvarkytis?

Tau reikia darbe sutarti, kurią dieną gryžti ir parašyti prašymą, kad nutrauktų VPA. O vyrui darbe parašyti prašymą, kad išeina į VPA. Berods dar į Sodrą reiks rašyti prašymą dėl išmokos ir NPD taikymo, pristatyti ir vaiko gimimo liudijimą, įsakymą iš darbovietės apie VPA suteikimą ir pažymą apie DU.
Dar pasitikslink, bet tvarka turėtų būti tokia smile.gif
Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(*Knopka* @ 2010 07 16, 14:08)
Labukas  4u.gif Gal kuri galesit pakonsultuot tokiu klausimuku  ax.gif
Esu vaiko iki 3 metuku prieziuros atosotogose (suneliui 3 metukai bus rugseji). Liepos 8 diena isejau nestumo ir gimdymo atosotogu su antru lelium. Sodroj pildant prasyma parasiau, kad taikytu palankesni vienos dienos KDU (t.y kad skaiciuotu pasalpa pagal pries pirma dekreta buvusius pinigelius). Dabar uzejau i EGAS sistema pasiziuret, kiek yra priskaiciuota nestumo ir gimdymo atostogu pinigeliu ir susipainiojau, parasyta kas uz laikotarpi nuo 2010-07-08 iki 2010-07-31 suma X, tai cia reikia suprast, kad dar bus paskaiciuota pagal 126 k.d., ar si suma X ir bus ismoketa uz tas 126 k.d.? Tiesiog, jei si suma X uz 126 k.d ir bus ismoketa, tai man tikrai taike ne pries pirma vaikuti buvusi KDU. Aciukas, jei kuri gales atsakyt  4u.gif

Jei parašytas laikotarpis iki 07 31, tai logiškai turėtų būti suma tik už tą laikotarpį. O ar tokia suma būtų, jei būtų taikę palankesnį skaičiavimo metodą? Man rodos, kad ten tik už liepą priskaičiuota. Nors, kartais visokių šposų valdžia mėgsta iškrėsti.
Beje, aš kaip tik prieš kelias dienas pristačiau į Sodrą pršymą dėl gimd.atostogų. Po kiek laiko tau EDAS atsirado paskaičiavimas? Nes man irgi panaši situacija, parašiau, kad taikytų iš palankesnio DU, tačiau trečiais dukrytės auginimo metais šiek tiek dirbau kitoje darbovietėje, todėl neaišku, ar žiūrės tą antraeilę darbovietę į bendrą 12 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimante Mazute: 16 liepos 2010 - 15:33
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 16, 15:32)
Jei parašytas laikotarpis iki 07 31, tai logiškai turėtų būti suma tik už tą laikotarpį. O ar tokia suma būtų, jei būtų taikę palankesnį skaičiavimo metodą? Man rodos, kad ten tik už liepą priskaičiuota. Nors, kartais visokių šposų valdžia mėgsta iškrėsti.
Beje, aš kaip tik prieš kelias dienas pristačiau į Sodrą pršymą dėl gimd.atostogų. Po kiek laiko tau EDAS atsirado paskaičiavimas? Nes man irgi panaši situacija, parašiau, kad taikytų iš palankesnio DU, tačiau trečiais dukrytės auginimo metais šiek tiek dirbau kitoje darbovietėje, todėl neaišku, ar žiūrės tą antraeilę darbovietę į bendrą 12 mėn.

Na jei taikytu palankesni KDU, tai uz laikotarpi nuo 07.08 iki 07.31 kazkur tokia suma ir turetu but, kokia yra surasyta. Tiesiog paziurejau, kad uz praeitas nestumo ir gimdymo atostogas tai iskart uz visa laikotarpi suma yra, na, aisku, ir laikotarpis tas, kuris turi but, o cia man kazkaip keistai g.gif
Zinok, kada atsirado net ir nepasakysiu, nes vakar tik pirma syki pasiziurejau, bet va gavos, kad po savaites jau yra.
Atsakyti
laba diena smile.gif

kažkaip įdomu pasidarė - rašo kai kurios kad jei priklauso "lubos" tai nuo liepos 1 d. nuo jų skaičiuos 90 proc. Ar neturi paskaičiuoti 90 proc. atlyginimo - o jei jis viršija lubas - tada mokėti tik jas??? Ar aš čia per optimistiškai piešiu biggrin.gif

O tai KAS tada gaus pilnas "lubas"?? g.gif nelogiška g.gif ... nors čia lietuva lotuliukas.gif

...ir kiek tos lubos galiausiai dabar yra (ant popieriau ir į rankas)??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo opalė: 16 liepos 2010 - 18:45