Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(sraiges @ 2010 07 12, 16:57)
Sveikos mamytes  4u.gif
1) man dar toks klausimukas iskilo  ax.gif  jei pasirenki iki pirmojo dekreto vidurki, tai jau skaiciuos uz 12men, nes tada kai isejau skaiciavo uz 6men.
2) ir dar...esu 3 metai VPA, dukrai tuoj bus 2 metukai, gruodzio gale iseina dekretas su kt zirniuku, tai puse rugpjucio ir dar 3men nebus jokiu pajamu , tai kaip skaiciuotu tokiu atveju naujas dekretines ir vpa?
Aciukas

o jei visai paprastai, tai
1) nieko neperskaičiuotų, remtųsi ta pačia jau anksčiau jums apskaičiuota suma
2) už tuos mėn būtų imama 0Lt skaičiuojant
Atsakyti
nu tai kad nereik gryzt i darba kiek zinau, o ismoka maziui mokes pagal ta kokia gavot su pirmuoju... lyg taip sodros psl skaiciau vakar...
nes motinystes atostogos iki 3m galimos, o skaiciuos kiek iki 2m gauta
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 07 12, 18:19)
Mamytes,
o gal kuri zinot, per kiek laiko darboviete turi/privalo uzpildyti el. dekreto biuleteni? Ar isvis yra kazkoks terminas? Nes as galvoju, jei nueisiu i sodra parasyti prasyma, o tas el. biuletenis dar nebus uzpildytas is darbovietes, ar nebus taip, kad teks dar karteli grizti i sodra (ar jiems nesvarbu, ar as prasyma parasau pries uzpildyma to biuletenio ar po)  g.gif ? Ar skambinet kasdien i darboviete ir klausinet ar jau uzpilde  lotuliukas.gif  g.gif ?

Kai skaiciau Sodros psl., tai kazkaip idomiai rase, kad darbdavys Sodrai turi pateikti pazyma apie darbuotojo nedarbinguma (as del ligonlapio domejaus, bet turetu but panasu, tik dienu sk. skiriasi pateikimo) per 10 (jusu per 5 butu) dienas nuo DARBUOTOJO PRASYMO PATEIKIMO. Tai va cia ir nesupratau, gal Sodroj pirma reiktu uzpildyt ta prasyma, nes juk imonej niekad neteko rasyt, tik ligonlapi paduot g.gif . O ir pildant Sodroj prasyma, ten buvo punktas, kad sutinku, jog Sodra pranes el. budu, rodos, apie mano ligonlapi darbovietei (kazkas panasaus). O kai nuvaziavau i Sodra ir padaviau pirma imones uzpildyta rastu pazyma, tai manes paklau o ar darbuotojas jau prasyma uzpilde ? Kadangi tas darbuot. as, tai kartu ir savo prasyma padaviau smile.gif . O pagrindinej darbovietej dar nebuvo uzpildyta pazyma.
Bet taip ir likau nesupratus to eiliskumo - turbut nelabai svarbu...
Atsakyti
Sveikos. Gal kas pagelbes unsure.gif ...

Isidarbinau.Pajutau,kad laukiuos.Netrukus teko gultis i ligonine del gresiancio. unsure.gif .Dabar tesiamas nedarbingumas. Dekretas spalio menesi. Klausimas toks . Jei iki spalio negrisciau i darba kaip man skaiciuotu motinystes pasalpa? Na,metus nuo dekreto...kiek mazdaug paskaiciuotu uz nedarbingumo menesius g.gif .
Kazkaip daktare labai sumaise....sako,jei nori daugiau gaut reiketu grizt i darba unsure.gif
Atsakyti
to mammka
Nedarbingumo išmoka nuo 2010 07 01 skaičiuojama pagal per paeiliui einančius 3 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo mėnesį.

Pavyzdžiui, asmenims, įgijusiems teisę į pašalpą 2010-07-01, kompensuojamais uždarbis bus apskaičiuojamas iš laikotarpiu nuo 2010-03-01 iki 2010-05-31 gautų draudžiamųjų pajamų.
Daugiau info
http://www.sodra.lt/index.php?cid=324

Beje, už pirmas dvi dienas moka darbdavys, už 3-8 d. 40 proc. ir vėliau po 80 proc. moka sodra pagal minėtų minėsių vidurkį.
Pasiskaičiuokit, ar verta turėti nedarbingumą. Nes vėliau už sirgtas ienas iš Sodros gauti pinigai bus įtraukti apskaičiuojant dekretines ir VPA pinigus.
p.s. nuorodoje yra pateikta ir kitų sąlygų.

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Jelenka @ 2010 07 12, 17:50)
Na, ko gero Jums pasalpa nepriklauso. Butinas stazas yra 12 menesiu per paskutiniuosius 24 men. Gal studijavote pries tai ir Jums iki 26 metu? Tai butu viena is stazo isimciu.

man yra 22m. dabar, studijuoju dar siuo metu, bet neakivaizdziai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(glamourrr @ 2010 07 13, 15:27)
man yra 22m. dabar, studijuoju dar siuo metu, bet neakivaizdziai  unsure.gif

neakivaizdziai nesiskaito...
Atsakyti
Mergaites, as su paprastu klausimuku ax.gif
Vaikutis gime 2008 m. rugpjucio 9d, kada gausiu paskutine pasalpa - 2010 liepos 15d (nes man perveda 15d) ar rugpjucio15d. Moka jie uz praejusi menesi ar einamaji g.gif
Aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VVaiva @ 2010 07 14, 10:38)
Mergaites, as su paprastu klausimuku  ax.gif
Vaikutis gime 2008 m. rugpjucio 9d, kada gausiu paskutine pasalpa - 2010 liepos 15d (nes man perveda 15d) ar rugpjucio15d. Moka jie uz praejusi menesi ar einamaji  g.gif
Aciu!  4u.gif

moka uz praejusi menesi smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kas zinote kaip dabar yra. Skambinau i SOdra, ten nieko nepasake, nezino.
Kaip dabar su pametinukais? Dukrai 1,5 metu ir iseinu i gimdymo atostogas. Tai kiek gi as gausiu?Suprantu, kad uz dukra nuo 07,01 dar mazins ismokas, o uz antra mokes ar ne? Ir kur pirma begti i darbuoviete ar sodra?
Buciau dekinga. Kiek skaitau istatyma, nu nieko nesuprantu doh.gif
Atsakyti
galbūt ne tą įstatymą skaitėte, nes ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatyme aiškų aiškiausiai parašyta, kad pametinukų atveju mokės už abu. kiek gausite niekas jums neatsakys, nes nėra aiškiaregiai, pati galite pasiskaičiuoti - dekretas šimtas proc., vpa kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 75 procentai du. kol gausite dekretą ir vpa su antru, kol pirmajam sueis dvji, bus mokama vpa ir jam. sodroje "nieko nepasakyti" negalėjo, nes jau seniai tai žinoma, darbuotojai informuoti, galbūt ne tuo telefonu skambinote rolleyes.gif kiek tiksliai gausite pamatysite kai jums bus išmokėta smile.gif
Atsakyti
darbo birzos ismokos neiskaiciuoja. o kaip su iseitinemis??? g.gif
Atsakyti