Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos,
Gal kas zino kaip veikia el.pazymejimai? Ar prasyma del motinystes atostogu galima uzpildyti el. budu ir nereikia eiti i sodra? Iki liepos men. zinau, kad vis tiek reikejo vykti i sodra ir pildyti prasyma butent ten. Gal kas jau tvarket siuos reikalus liepos men?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adi@v: 12 liepos 2010 - 09:28
Mąstau dabar apie vaiko auginimo atostogas, apie pakeitimus tiksliau. Kaip kad spaudoje buvo pasirodę visai neseni valdžios vyriškių juokeliai, kad šeimos, norinčios dar gauti 90 ir 75 prc. turi tris menesius darbams atlikti. Bet nelabai suprantu iš kur tie trys mėnesiai imasi g.gif nes po gimdymo dar 56 dienos gimdymo atostogų, o tik po to VA. Tai lyg ir pavėluota jau vaikiukus gaminti, arne?

o ar aplamai galima atsisakyti gimdymo atostogų?

Pakomentuokit kasnors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adi@v @ 2010 07 12, 09:27)
Sveikos,
Gal kas zino kaip veikia el.pazymejimai? Ar prasyma del motinystes atostogu galima uzpildyti el. budu ir nereikia eiti i sodra? Iki liepos men. zinau, kad vis tiek reikejo vykti i sodra ir pildyti prasyma butent ten. Gal kas jau tvarket siuos reikalus liepos men?

El pazymejimai veikia, bet paciai eiti i Sodra parasyti prasyma visviena reikia, nebent turite asmens tapatybes koretele pacia naujausia, kur galma naudoti el. parasa, tada pildoma internetu prasymas su el. parasu (jusu) 4u.gif

QUOTE(axioma @ 2010 07 12, 10:34)
Mąstau dabar apie vaiko auginimo atostogas, apie pakeitimus tiksliau. Kaip kad spaudoje buvo pasirodę visai neseni valdžios vyriškių juokeliai, kad šeimos, norinčios dar gauti 90 ir 75 prc. turi tris menesius darbams atlikti. Bet nelabai suprantu iš kur tie trys mėnesiai imasi  g.gif  nes po gimdymo dar 56 dienos gimdymo atostogų, o tik po to VA. Tai lyg ir pavėluota jau vaikiukus gaminti, arne?

o ar aplamai galima atsisakyti gimdymo atostogų?

tai kad tikrai maziau nei 3 men vaikiuiko gamybai lieka. Sakyciau koks menuo...
Atsakyti
Mergaites, noriu paklausti, siandien turejau grizti i darba (suejo 3 metai mano vaikui), bet apsirgau matyt nuo tu karsciu, tai nuo siandien biuletenis, kuris tesis iki isejimo i dekreta iki 26d. itariu. O db sakykit, tai jau man i sodra reiks nesti ir biuleteni, kuri uzbaigs ir kita t.y. dekreto. Dar noriu pasitikslinti, jeigu imonej yra sustabdyta veikla, tai kaip man darbdavys mokes uz tas 2 dienas, kur jam priklauso, ar jis is viso turi moketi, jeigu trecius metus as negavau jokiu pajamu. Gal kas galetu pakomentuoti, nes man cia tokia painiava, kad jau nieko nebesuprantu, o tik verkti norisi verysad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

QUOTE(Gabe @ 2010 07 08, 23:53)
vakar tvarkiau popierius, skaiciavima pasirenki pati: arba iki pirmojo dekreto vidurki arba nuo dabar skaiciuojant 1m. vidurki ka gaudinejai uz 1 vaika, traktuoja tai kaip pajamas  mirksiukas.gif
ta prasme kai iseidinesi i dekreta vel, tau ims nuo praeito men. 1m. pajamas jeigu pageidausi.

man dar toks klausimukas iskilo ax.gif jei pasirenki iki pirmojo dekreto vidurki, tai jau skaiciuos uz 12men, nes tada kai isejau skaiciavo uz 6men.
ir dar...esu 3 metai VPA, dukrai tuoj bus 2 metukai, gruodzio gale iseina dekretas su kt zirniuku, tai puse rugpjucio ir dar 3men nebus jokiu pajamu , tai kaip skaiciuotu tokiu atveju naujas dekretines ir vpa?
Aciukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraiges: 12 liepos 2010 - 15:58
QUOTE(glamourrr @ 2010 07 12, 09:31)
Sveiki,
niekaip nesuprantu kaip man apsiskaiciuoti motinystes pasalpa ir ar isvis ji man priklausytu...  Situacija pas mane tokia, kad paskutini karta dirbau 2008 m. 07 men. ir dirbau tik 2,5 men. Darbo uzmokestis buvo minimalus. Tada 2010.03.15 pradejau lankyti darbo birzos kursus, uz kuriuos gaudavau stipendija ~600lt ir nuo birzelio men. iki rugpjucio 18 busiu darbo birzos praktikoje. Po praktikos is karto galeciau isidarbinti. Gauciau mazdaug 1300 ant popieriaus. Nescia esu nuo kovo men., o i dekretines galeciau iseiti lapkricio men.
Nzn ar suprantamai nupasakojau, bet klausimas butu toks: ar apsimoka man darbintis jau ipusejus puse nestumo laikotarpio? ar skaiciuotusi man darbo birzos kursai/praktika kaip darbo stazas? ir jeigu isidarbinciau ir iseiciau dekretiniu atostogu tarkim iki 2m. tai kokia man priklausytu pasalpa?
4u.gif

Na, ko gero Jums pasalpa nepriklauso. Butinas stazas yra 12 menesiu per paskutiniuosius 24 men. Gal studijavote pries tai ir Jums iki 26 metu? Tai butu viena is stazo isimciu.
Atsakyti
QUOTE(glamourrr @ 2010 07 12, 10:31)
Sveiki,
niekaip nesuprantu kaip man apsiskaiciuoti motinystes pasalpa ir ar isvis ji man priklausytu...  Situacija pas mane tokia, kad paskutini karta dirbau 2008 m. 07 men. ir dirbau tik 2,5 men. Darbo uzmokestis buvo minimalus. Tada 2010.03.15 pradejau lankyti darbo birzos kursus, uz kuriuos gaudavau stipendija ~600lt ir nuo birzelio men. iki rugpjucio 18 busiu darbo birzos praktikoje. Po praktikos is karto galeciau isidarbinti. Gauciau mazdaug 1300 ant popieriaus. Nescia esu nuo kovo men., o i dekretines galeciau iseiti lapkricio men.
Nzn ar suprantamai nupasakojau, bet klausimas butu toks: ar apsimoka man darbintis jau ipusejus puse nestumo laikotarpio? ar skaiciuotusi man darbo birzos kursai/praktika kaip darbo stazas? ir jeigu isidarbinciau ir iseiciau dekretiniu atostogu tarkim iki 2m. tai kokia man priklausytu pasalpa?
4u.gif

Butu geriausia jei pasiskambintum i Sodros pasalpu skyriu ir paklaustum. Man atrodo, kad jei dirbi nors neturi stazo moka minimalia pasalpa, bet as tik taip manau. Butinai pasiskambink. O is darbo birzos gauti pinigai i vidurki neieina. Jei iseitum i dekretines lapkricio menesi tavo pajamas skaiciuotu is laikotarpio 2009-10-01 - 2010-09-30
Atsakyti
Mamytes,
o gal kuri zinot, per kiek laiko darboviete turi/privalo uzpildyti el. dekreto biuleteni? Ar isvis yra kazkoks terminas? Nes as galvoju, jei nueisiu i sodra parasyti prasyma, o tas el. biuletenis dar nebus uzpildytas is darbovietes, ar nebus taip, kad teks dar karteli grizti i sodra (ar jiems nesvarbu, ar as prasyma parasau pries uzpildyma to biuletenio ar po) g.gif ? Ar skambinet kasdien i darboviete ir klausinet ar jau uzpilde lotuliukas.gif g.gif ?

Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2010 07 12, 17:19)
Mamytes,
o gal kuri zinot, per kiek laiko darboviete turi/privalo uzpildyti el. dekreto biuleteni? Ar isvis yra kazkoks terminas? Nes as galvoju, jei nueisiu i sodra parasyti prasyma, o tas el. biuletenis dar nebus uzpildytas is darbovietes, ar nebus taip, kad teks dar karteli grizti i sodra (ar jiems nesvarbu, ar as prasyma parasau pries uzpildyma to biuletenio ar po)  g.gif ? Ar skambinet kasdien i darboviete ir klausinet ar jau uzpilde  lotuliukas.gif  g.gif ?

Turi uzpildyti per 5 d.d.
Paprasciausia paklausti buhalteres, kuri pildys, kada ji tai padarytu, nes juk gali ir per valanda tai atlikti. Asmeniskai su el. biuleteniu nesusiduriau, bet galvoju, o gal neturi itakos, ar jau bus darbas uzpildes, ar ne, galbut ir taip jau galite eiti rasyti prasyma i SOdra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(sraiges @ 2010 07 12, 20:15)
labai nuosirdziai perskaiciau visa temuke per keleta dieneliu, bet i klausima atsakymo neradau  ax.gif arba kazka praleidau...

praleidote kartojimą n kartų kone kiekviename puslapyje kad jei į laikotarpį iš kurios skaičiuotų pašalpas įeina bent diena ankstesnių vpa, yra galimybė rinktis (ne faktas kaip blynas kaip kai kurios įsikalba) kad skaičiuotų iš jau anksčiau paskaičiuoto du, laikotarpis kada pajamų nebūta tam įtakos neturi, aišku nieks neuždraus rinktis kad skaičiuotų iš 12 mėn. iki dekreto/vpa, tada pašalpa bus mažesnė. jei norite ir taip naudingiau (pvz. dėl atlyginimo jei jis didesnis nei prieš vpa) galite sugrįžti į darbą anksčiau. tokia kaip su ankstesniu vaiku pašalpa jau nebus dėl pasikeitusio apmokestinimo.
Atsakyti
As irgi pasiteirausiu 4u.gif lapkriti pirmam vaikuciui sueis 2 metukai,kaip ir planavau gryzti i darba,bet pries savaite paciau dvi juosteles 4u.gif tai kaip dabar bus su antro vaiko pinigeleis g.gif turbut mazajam sukakus dviems metukams man reiks gryzti i darba g.gif iki dekretiniu???
Atsakyti
QUOTE(laimingaaaa @ 2010 07 12, 20:59)
As irgi pasiteirausiu 4u.gif lapkriti pirmam vaikuciui sueis 2 metukai,kaip ir planavau gryzti i darba,bet pries savaite paciau dvi juosteles 4u.gif tai kaip dabar bus su antro vaiko pinigeleis g.gif turbut mazajam sukakus dviems metukams man reiks gryzti i darba g.gif iki dekretiniu???

Taip reikia 4u.gif
O tada kai pilviukas padides, iseisite vel 4u.gif
Atsakyti