Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(zuzu @ 2010 07 09, 11:30)
turiu tą stažą, bet kur man eit konkreciai, jei kažkokia boba informacijoj vakar griežtai pareiškė, o kas jus išleis į dekretą?ar vėl į sodrą, pas kitą darbuotoją, atsispausdinsiu kaip sakėt tą terminuotą sutartį, ir kur suėjus 30sav man kreipti?/ į sodrą vėl ?

dėl įdarbinimo iš naujo, bandysiu, jei susimylės, bet pagalvokit kolegijoj kaip nepatogu, mane įdarbina nuo rugs 1d, o kitą žmogų vadinas vėliau turi įdarbint, kad mane paleist, įdomu ar tas kitas žmogus lauks? ĮDOMU, KIEK LAIKO MANE TURI ĮDARBINT, AR PVZ, savaitei, ir tada paleist, ar galima kad ir 2-3dienas pabūnu ir šeinu, na kitam žmogui būt lengviau laukt???????

smilla 4u.gif  ir tau ačiū už patarimus...bet kaip sakei, kas mokėtų man tuos pinigus vistiek? kad ir turiu stažą?ko sodra man meluoja, juk tą patį jai sakiau, dirbau 3metyus iki šiol o ta bobelė sako: nesvarbu, jei jūs atleista, tai tarytum suprask, kaip žmogus šiukšlyne, išvis nebūtum dirbus....

nepanikuokit.
matau dar turit kelias savaites laiko. parasykit rastiska uzklausima, pridekit terminuotos sutarties kopija. rastiskame uzklausime nurodykit "remiantis tokio tai tokio nutarimo tokiu punktu kaip man bus apskaiciuota pasalpa" (nutarimo nuoroda as nurodziau). info zodziu, kaip isitikinau ne visada patikima. i uzklausimus rastu jie ziuri rimciau, nes kai padeda parasa konsultante, ji turi atsakyti uz savo atsakyma.
del isidarbinimo - manyciau uztektu kad viena diena isidarbinat, kt iseinat i dekreta.
gal turit kokiu pazistamu kurie gali idarbinti, bet kokiom salygom, bet kokiom pareigom.
Atsakyti
Sveikos,
jei į dekretą išeičiau 31 ar 32 savaitę, vis tiek gausiu už 126 kal. dienas už nėtumo ir gimd. laikotrapį? ar sumažės tos 126 k.d. tiek dienų, kiek vėluosiu išeit po 30 savaitės? 4u.gif smile.gif
Iš anksto ačiū
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 07 09, 14:14)
Sveikos,
jei į dekretą išeičiau 31 ar 32 savaitę, vis tiek gausiu už 126 kal. dienas už nėtumo ir gimd. laikotrapį?  ar sumažės tos 126 k.d. tiek dienų, kiek vėluosiu išeit po 30 savaitės?  4u.gif  smile.gif
Iš anksto ačiū

Taip, už 126 dienas, nepriklausomai nuo kada išeisit.
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 07 09, 13:14)
Sveikos,
jei į dekretą išeičiau 31 ar 32 savaitę, vis tiek gausiu už 126 kal. dienas už nėtumo ir gimd. laikotrapį?  ar sumažės tos 126 k.d. tiek dienų, kiek vėluosiu išeit po 30 savaitės?  4u.gif  smile.gif
Iš anksto ačiū

gausit uz 126 d. zinoma jeigu nepagimdysit anksciau iki dekreto pradzios. jei taip ne duok die nutiktu - gautumete tik uz 56 d.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 09, 12:01)
nepanikuokit.
matau dar turit kelias savaites laiko. parasykit rastiska uzklausima, pridekit terminuotos sutarties kopija. rastiskame uzklausime nurodykit "remiantis tokio tai tokio nutarimo tokiu punktu kaip man bus apskaiciuota pasalpa" (nutarimo nuoroda as nurodziau). info zodziu, kaip isitikinau ne visada patikima. i uzklausimus rastu jie ziuri rimciau, nes kai padeda parasa konsultante, ji turi atsakyti uz savo atsakyma.
del isidarbinimo - manyciau uztektu kad viena diena isidarbinat, kt iseinat i dekreta.
gal turit kokiu pazistamu kurie gali idarbinti, bet kokiom salygom, bet kokiom pareigom.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
ZUzu,
ka sodrij sako, dar ne viskas. Cia temoje ne viena mamyte buvo "pakonsultuota" Sodroj taip, kad susivele visai. Arba dar geriau - viena konsultante vienaip sako, kita - dar kitaip. Geriausia, kaip Destiny sako, remtis konkreciais istatymais, savo sutartimi.
Isidarbinti uztktu nors dienai.
As padirbau pries dekreta apie dvi savaites.
Sekmes kovojant su Sodra biggrin.gif 4u.gif
Blogiausiu atveju, jei nespesit susitvarkyti dekreto, tai galima is jo visada sugrizti i darba, bet koki, kas tik idarbintu, ir tada i VPA isleistu.
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 07 10, 10:13)
gal kuri man galetu paskaiciuoti lt kiek gauciu jai dbr pastociu mirksiukas.gif

tai susiskaiciuokit vidurki ir zinosit. jei iseisit i dekreta iki 2011.07.01 - minusuokit 10proc uz pirmus ir 25 uz antrus metus, jei po sios datos - uz vienus metus 100 arba 70 ir 40
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 10, 12:18)
tai susiskaiciuokit vidurki ir zinosit. jei iseisit i dekreta iki 2011.07.01 - minusuokit 10proc uz pirmus ir 25 uz antrus metus, jei po sios datos - uz vienus metus 100 arba 70 ir 40
biggrin.gif

matai kaip yra as nutraukiau motinystes atostogas kai mergytei suejo du metukai ir stoviu puse metu jau birzoj dabr gavau darbo pasiulima tai galvoju jai eisciau dirbti ir pastociau kiek gauciau?gal moki paskaiciuoti?
Atsakyti
QUOTE(mama-zmona 2in1 @ 2010 07 10, 10:23)
matai kaip yra as nutraukiau motinystes atostogas kai mergytei suejo du metukai ir stoviu puse metu jau birzoj dabr gavau darbo pasiulima tai galvoju jai eisciau dirbti ir pastociau kiek gauciau?gal moki paskaiciuoti?

jei i antrojo vaiko nestumo ir gimdymo atostogas bei i VPA ieina bent vien pirmo vaiko VPA diena - skaiciuojama kaip pirmam. galit isidarbinti ir kai pastosit paskaiciuokit kada i dekreta, tada paziurekit ar ieina bent viena diena. galit padirbti kiek laiko ir paskui likus savaitei iki sueis pirmam vaikui 3 metui, iseiti savaitei vpa iki 3 metu su pirma. tada tikrai turetu ieiti bent viena diena.
isidarbinti butina, nes nebus kam jusu isleisti i dekreta nei i VPA.
Atsakyti
Labas mamytės,

1. birželį išėjau į nėštumo ir gimdymo atostogas. Pinigus už vaiko priežiūros atostogas gausiu jau nebe 100, o 90 proc?
2. gal žinot, jei patvirtins (o gal jau ir patvirtino) nuo 2011 07 01 naują skaičiavimo tvarką, kaip bus man? leliui bus apie 10 mėn, tai, tikiuosi, gausiu 90 (pirmus m) ir 75 (antrus m) proc? negi sugalvotų senoms mamoms taikyti naują tvarką?
3. beje, gal kuri susidurėte, jei tik uždarius nedarbingumui, kitą dieną prasidėjo nėštumo ir gimdymo atostogos. ar yra skirtumas, jei prieš atostogas būčiau dirbus?

Iš anksto dėkoju už ats. nes sodra tai rimtai grybą pjauna... nepasitikiu aš tomis moteriškėmis, kur viena vieną sako, kita jau kitką
Atsakyti
padekite man, prasau, visai pasimeciau.
as esu dieninio skyeriaus studente, nedirbanti, gimdysiu spali, i dekreta neisiu. vyras siuo metu yra vaiko auginimo atostogose iki 3 metu. kaip jam reikes iseiti su antru vaiku i VPA? ar gali jis eiti nuo pirmos vaiko gimimo dienos, man tas dekretas (tos 56 dienos) juk neprisides po gimdymo? pas darbdavi prasymo isleisti kaip suprantu nereiks rasyti, ness jis juk nedirba, o yra VPA su pirmu vaiku?
aciu uz pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 07 10, 12:27)
*jei i antrojo vaiko nestumo ir gimdymo atostogas bei i VPA ieina bent vien pirmo vaiko VPA diena - skaiciuojama kaip pirmam.
**isidarbinti butina, nes nebus kam jusu isleisti i dekreta nei i VPA.
[

* neklaidinkite. nebus skaičiuojama kaip pirmam, bet atsiras galimybė rinktis
jau paskaičiuotą du
** tai tiesa
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 07 10, 13:25)
2. gal žinot, jei patvirtins (o gal jau ir patvirtino) nuo 2011 07 01 naują skaičiavimo tvarką, kaip bus man? leliui bus apie 10 mėn, tai, tikiuosi, gausiu 90 (pirmus m) ir 75 (antrus m) proc? negi sugalvotų senoms mamoms taikyti naują tvarką?

projektas priimtas, pateiktas pasirašyti, bet įstatymo pakeitimų dar nėra. nesant įstatymo sunku atsakyti. dabar galiojančio įstatymo taikymo nuostatose numatyta kad gaunančios būtų perskaičiuojama, projekte - kad galios tik naujai išeinančioms. kol tai tik projektas, o ne įstatymas ir jokių taikymo nuostatų nėra, bet kokios kalbos apie tai tėra tik vbs ir spėliojimai.
QUOTE(sandrulyte @ 2010 07 10, 16:08)
kaip jam reikes iseiti su antru vaiku i VPA? ar gali jis eiti nuo pirmos vaiko gimimo dienos, man tas dekretas (tos 56 dienos) juk neprisides po gimdymo? pas darbdavi prasymo isleisti kaip suprantu nereiks rasyti, ness jis juk nedirba, o yra VPA su pirmu vaiku?
aciu uz pagalba.

nuo pirmos dienos jis gali išeiti tėvystės atostogų mėnesiui, tada vpa. tėvystės atostogos - šimtas proc., vpa - devyniasdešimt.
Atsakyti
Sveiki,
niekaip nesuprantu kaip man apsiskaiciuoti motinystes pasalpa ir ar isvis ji man priklausytu... Situacija pas mane tokia, kad paskutini karta dirbau 2008 m. 07 men. ir dirbau tik 2,5 men. Darbo uzmokestis buvo minimalus. Tada 2010.03.15 pradejau lankyti darbo birzos kursus, uz kuriuos gaudavau stipendija ~600lt ir nuo birzelio men. iki rugpjucio 18 busiu darbo birzos praktikoje. Po praktikos is karto galeciau isidarbinti. Gauciau mazdaug 1300 ant popieriaus. Nescia esu nuo kovo men., o i dekretines galeciau iseiti lapkricio men.
Nzn ar suprantamai nupasakojau, bet klausimas butu toks: ar apsimoka man darbintis jau ipusejus puse nestumo laikotarpio? ar skaiciuotusi man darbo birzos kursai/praktika kaip darbo stazas? ir jeigu isidarbinciau ir iseiciau dekretiniu atostogu tarkim iki 2m. tai kokia man priklausytu pasalpa?
4u.gif
Atsakyti