Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Smilla @ 2010 07 07, 16:17)
Gali atleisti, tik Sodrai reikes pristatyti kazkokius popierius, gal darbo sutarti, kur maytusi, kad buvp terminuota sutartis, ir kad tuo metu, kol dar mamyte dirbo, ji jau buvo pastojusi. Cia taip pat kaip su bankrutuojancia imone. Anksteseje temoje man atrodo buvo komentaras tuo klausimu, ir su pacitavimu.

gali atleisti tik praeujus menesiui po nestumo gimdymo at

nors visgi ji turetu gauti pasalpas
"42. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto bylos iškėlimo, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatyme (Žin., 1999, Nr. 66-2130; 2002, Nr. 45-1708), Lietuvos Respublikos valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme (Žin., 2000, Nr. 75-2271) ir Lietuvos Respublikos teisėjų atlyginimų įstatyme (Žin., 2008, Nr. 131-5022) nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šių Nuostatų 38.3 punkte nurodytą draudimo stažą arba neįgijusiai reikiamo stažo dėl aplinkybių, nurodytų šių Nuostatų 38.4 ir 38.5 punktuose, motinystės pašalpa mokama šių Nuostatų 39 punkte nustatyta tvarka.

Papildyta:
QUOTE(Nyte2006 @ 2010 07 07, 14:05)
Labutėlis 
Situacija: dirbu vienoje darbovietėje, kuri išleido mane vaiko priežiūros atostogų, iki vaikui sueis treji metai.
Klausimukai:
*Ar galiu, kai vaikui sueis dveji metukai, įsidarbinti antroje įmonėje, o pirmoje ir toliau likti vaiko priežiūros atostogose?
**Ar privalau apie tai pranešti pirmajai darbovietei?
***Kaip tuomet būtų su neapmokestinamais pajamų dydžiais NPD ir PNPD? Ar man juos vertintų?

Labai laukiu komentarų 
Ir iš anksto nuoširdžiai dėkoju     

galit isidarbinti. pranesit pirmai kai sueis vaikui treji ir reikes apsispresti kur dirbsit. NPD ir PNPD galesit pasinaudoti jei parasysit prasyma antroje darbovietej
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Destiny73: 08 liepos 2010 - 07:27
Lb prasau padekit kuo skubiau.As isejus 3m vaiko prieziuros atostogu,gal galiu juos prasitest metus ar daugiau. Aciu
Atsakyti
QUOTE(nuodemele @ 2010 07 08, 12:06)
Lb prasau padekit kuo skubiau.As isejus 3m vaiko prieziuros atostogu,gal galiu juos prasitest metus ar daugiau. Aciu

Jei teisingai supratau klausima, tai esat jau atostogose iki 3 m. Tai sueina vaikui 3 m. ir jus i darba griztate.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2010 07 08, 14:09)
Jei teisingai supratau klausima, tai esat jau atostogose iki 3 m. Tai sueina vaikui 3 m. ir jus i darba griztate.

man jau pasibaige atostogos,(sendien) tai kiptik vaziuoju i darba tvarkytis,dirbt dar nenoriu nes gyvenu kitam mieste,noreciau prasitest dar porai metu atostogas,tik nezinau ar taip butu galima? g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklaust. Jai iseini is darbo ar moka iseitines, as tam darbe dirbau 3menesius,ir isejus buvau 3metus atostogu
Atsakyti
Sveikos,

kalbėjom šiandien su bendradarbiu apie naujai priimtus pakeitimus nuo 2011 07 01 - jis sako, kad nuo tos datos sumažintos lubos iki ~ 2500 Lt... va nuoroda:

http://www.balsas.lt...foto-atnaujinta

o aš skaičiau, kad lubas paliko dabar galiojančias ....irgi nuoroda:
http://www.vrsps.lt/...otinysts-imokas

kaip čia iš tikro yra???
Atsakyti
QUOTE(nuodemele @ 2010 07 08, 12:18)
man jau pasibaige atostogos,(sendien) tai kiptik vaziuoju i darba tvarkytis,dirbt dar nenoriu nes gyvenu kitam mieste,noreciau prasitest dar porai metu atostogas,tik nezinau ar taip butu galima? g.gif
Papildyta:
Dar norejau paklaust. Jai iseini is darbo ar moka iseitines, as tam darbe dirbau 3menesius,ir isejus buvau 3metus atostogu

darbo vieta saugoma tik 3 metus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2010 07 08, 13:20)
Sveikos,

kalbėjom šiandien su bendradarbiu apie naujai priimtus pakeitimus nuo 2011 07 01 - jis sako, kad nuo tos datos sumažintos lubos iki ~ 2500 Lt... va nuoroda:

kaip čia iš tikro yra???

Aš kažkur skaičiau, kad nepritarė šiam punktui 4u.gif
Atsakyti
Čia ištrauka iš įstatymo konkrečiai apie 4 dydžius:
2 straipsnis. 6 straipsnio 2 ir 5 dalių pakeitimas

1. Pakeisti 6 straipsnio 2 dalį ir ją išdėstyti taip:

„2. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas motinystės, tėvystės ir motinystės (tėvystės) pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per paeiliui einančius 24 kalendorinius mėnesius, buvusius iki praeito kalendorinio mėnesio prieš nėštumo ir gimdymo, tėvystės arba vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį.“

2. Pakeisti 6 straipsnio 5 dalį ir ją išdėstyti taip:

„5. Maksimalus kompensuojamasis uždarbis pašalpoms apskaičiuoti negali viršyti teisės į atitinkamą pašalpą atsiradimo mėnesį galiojusių Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų keturių dydžių sumos

O čia viskas su pakeitimais:
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
QUOTE(Sarmite @ 2010 07 07, 14:08)
Laba diena, gal į šią temą pataikysiu 4u.gif  Gal yra žinančių ar įmanoma, kad trečiais metais tėtis pasiimtų vaiko auginimo atostogas?T.y. aš planuoju vaiką auginti iki 2 metų, o trečiais norėčiau grįžti į darbą, ar gali tėtis trečius metus pasiimti vaiko auginimo atostogas? 4u.gif

Žinoma, kad galima 4u.gif
Atsakyti
Laba diena, turiu klausimeli. Jeigu as dar esu vaiko prieziuros atostogose, o nuo liepos 12 d iseinu i antro vaikelio dekretines. Ar man reikes vaziuoti ir i darboviete ir i sodra? Ar imanoma susitvarkyti per viena diena?
Atsakyti
QUOTE(adi@v @ 2010 07 08, 13:08)
Laba diena, turiu klausimeli. Jeigu as dar esu vaiko prieziuros atostogose, o nuo liepos 12 d iseinu i antro vaikelio dekretines. Ar man reikes vaziuoti ir i darboviete ir i sodra? Ar imanoma susitvarkyti per viena diena?

I SOdra butinai reikia, sutvarko ten viska per kokias 10 min, jei eiliu nera..
Papildyta:
QUOTE(nuodemele @ 2010 07 08, 12:18)
Papildyta:

Tai jei dirbti nebenorit, vaziuojat i darba, rasot prasyma atleisti. Ismokes tik uz nepanaudotas kasmetines atostogas kazkiek.
Jei savo noru iseisit, nieko daugiau jokiu iseitiniu nemokes. Jei nerasysit pareiksimo iseiti, reikes vazineti i darba i kt. miesta. Jei nevazinesit, atleis jus pats darbdavys...
Atsakyti
DAR NORĖjau paklaust, ar gali tėvas eiti VPA atostogų, ar jam mokės, jei mes nesusituokę, juk čia esmė turbūt-tėvystės ryšys su vaiku, o ne mūsų teisinė sąjunga?
Atsakyti